Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
ЛАД написав:что я не такой дурак, как вы это пытаетесь выставить?
вы не задумывались что сами выставляете себя дураком заявлениями типа "медицина не наука"? кандидат медицинских наук есть, а науки нет. Мнение человека из 19 века, и по некоторым другим вопросам тоже. Лучше было написать "я не понимаю почему медицину считают наукой", хотя бы так локализовав фокус проблемы не на медицине, а себе. Лично против вас ничего не имею и буллить вас не собираюсь, просто показываю некоторые причинно следственные связи.
вы не задумывались что сами выставляете себя дураком заявлениями типа "медицина не наука"? кандидат медицинских наук есть, а науки нет. Мнение человека из 19 века, и по некоторым другим вопросам тоже. Лучше было написать "я не понимаю почему медицину считают наукой", хотя бы так локализовав фокус проблемы не на медицине, а себе. Лично против вас ничего не имею и буллить вас не собираюсь, просто показываю некоторые причинно следственные связи.
*На одному недавньому великому неврологічному симпозіумі вирішувалося питання - медицина є більшою мірою наукою чи мистецтвом В кінцевому підсумку дискусія закінчилася внічию і суперечка достатньо фахових експертів-медиків не привела до єдиного знаменника.* https://life.nv.ua/ukr/lifestyle/medits ... 16909.html
*На одному недавньому великому неврологічному симпозіумі вирішувалося питання - медицина є більшою мірою наукою чи мистецтвом В кінцевому підсумку дискусія закінчилася внічию і суперечка достатньо фахових експертів-медиків не привела до єдиного знаменника.* https://life.nv.ua/ukr/lifestyle/medits ... 16909.html
МАНИПУЛЯЦИЯ заголовок не соответствует содержанию. внутри там пишется такое
З давніх часів і до нашого часу медицина пройшла шлях від знахарства і примітивного ремісництва до науки з твердими знаннями, заснованими на базі, так званої, доказової медицини, але незважаючи на це залишається частина її, яку інакше як мистецтвом і Божим проведінням не назвеш.
поспорьте с этим.
разговоры что психология/медицина не наука от космической глупости. Можно оспаривать какие то отдельные концепции или методики, конечно если у вас есть лучше, а не просто поспорить.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 09 січ, 2025 09:48, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła з усіх наук багато проблем з теологією (бо "вчені" постійно намагаються обрати предметом вивчення не церкву, а Бога) і дуже суттєві обмеження в психології (негуманно проводити експерименти над людьми)
Дюрі-бачі написав:Wirująświatła з усіх наук багато проблем з теологією (бо "вчені" постійно намагаються обрати предметом вивчення не церкву, а Бога) і дуже суттєві обмеження в психології (негуманно проводити експерименти над людьми)
эксперименты на людях - легко. С их согласия. На эксперименты над детьми (даже простенькие без травматизма) нужно разрешение их родителей. Многие его дадут? то же и касается лонгэтюдных исследований, которые длятся 10 лет и более. Это методологические сложности которые не отменяют ни проблему ни поиск её решения (не путать с профанацией).
Wirująświatła написав:[quote="5808706:detroytred"что я не такой дурак, как вы это пытаетесь выставить?[/quoteвы не задумывались что сами выставляете себя дураком заявлениями типа "медицина не наука"? кандидат медицинских наук есть, а науки нет. Мнение человека из 19 века, и по некоторым другим вопросам тоже. Лучше было написать "я не понимаю почему медицину считают наукой", хотя бы так локализовав фокус проблемы не на медицине, а себе. Лично против вас ничего не имею и буллить вас не собираюсь, просто показываю некоторые причинно следственные связи.quote]
*На одному недавньому великому неврологічному симпозіумі вирішувалося питання - медицина є більшою мірою наукою чи мистецтвом В кінцевому підсумку дискусія закінчилася внічию і суперечка достатньо фахових експертів-медиків не привела до єдиного знаменника.* https://life.nv.ua/ukr/lifestyle/medits ... 16909.html[/quote МАНИПУЛЯЦИЯ заголовок не соответствует содержанию. внутри там пишется такое [quoteЗ давніх часів і до нашого часу медицина пройшла шлях від знахарства і примітивного ремісництва до науки з твердими знаннями, заснованими на базі, так званої, доказової медицини, але незважаючи на це залишається частина її, яку інакше як мистецтвом і Божим проведінням не назвеш.[/quot поспорьте с этим.
разговоры что психология/медицина не наука от космической глупости. Можно оспаривать какие то отдельные концепции или методики, конечно если у вас есть лучше, а не просто поспорить.
Предметом було інше. Не доказ, що медицина є наукою чи не є нею, а те, що дане питання розглядається й існують протилежні точки зору в отнюдь не дурнів.
Спорити я не збирався, тому і навів лише один факт в якості прикладу. Один з великої кількості.
Wirująświatła написав:эксперименты на людях - легко. С их согласия.
ну ну. Досі переважна більшість знань психологів із експериментів минулого тисячоліття. А традиційний для медицини близнюковий метод майже не застосовують
detroytred написав:Не доказ, що медицина є наукою чи не є нею, а те, що дане питання розглядаються й існують протилежні точки зору в отнюдь не дурнів.
вы не там ищете, есть серьезные медицинские/психологические ресурсы, дайте на них ссылку что там идут такие споры. В бульварной прессе на неназванном симпозиуме который непонятно где проходил и кто там спорил заявление очень авторитетное.
Wirująświatła написав:эксперименты на людях - легко. С их согласия.
ну ну. Досі переважна більшість знань психологів із експериментів минулого тисячоліття. А традиційний для медицини близнюковий метод майже не застосовують
просто другого вы ничего не читали, поэтому такие выводы.
нейропсихологи которые в последние 10 лет двигают науку как раз опираются на опыт предков
вот статистика прямо из 19 века
чтобы такую статистику нарисовать, сначала надо было конкретизировать каждый параметр, разработать методологию его определения, сделать ее стандартом для всех психологов/клиник, провести исследования, собрать и обработать статистику. серьезно опыт предков? серьезно не наука?
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Чет 09 січ, 2025 10:15, всього редагувалось 1 раз.
detroytred написав:Не доказ, що медицина є наукою чи не є нею, а те, що дане питання розглядаються й існують протилежні точки зору в отнюдь не дурнів.
вы не там ищете, есть серьезные медицинские/психологические ресурсы, дайте на них ссылку что там идут такие споры. В бульварной прессе на неназванном симпозиуме который непонятно где проходил и кто там спорил заявление очень авторитетное.
Авторитети - то авторитети. Неавторитет не означає, що дурень. Особисто знаю лікарів, які вважають, що в медицині є достатньо ненаукового. На дурнів вони не схожі.