Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
akurt написав:Платять добре в солідних фірмах тим, хто вміє думати головОМ, а не ногОМ.
Нет никаких солидных фирм, есть солидные проекты. А если получишь солидный проект и сможешь в одно жало его сделать, то фирма для тебя скорее обузой станет. .
Що тут сказати: повною є земля українська (?) обізнаних людей. Треба радіти.
P.S. Щойно з подорожі з міста San Francisco в місто San Diego повернувся наш українець MD in Compurer Science, який відразу (!) після закінчення університету працює в такій солідній фірмі Full Time, яка і у кожного українця на слуху, не говорячи вже про США.
Відвідував однокурсника, якій якщо не помиляюся (питав я рік тому) в одній несолідній компанії під назвою Microsoft. Full Time. Закінчив університет в США 5 чи 6 років тому.
Дуже розумний хлопець. Десь в 2020 році ми з ним трохи сперечалися, обідаючи ось тут: https://maps.app.goo.gl/Rc17WM79ERYXFj8v9 Сперечалися з такого приводу: - він мав на той час зарплатню в 270 000 доларів на рік. Звісно цього мало молодому щойно одруженому хлопцю. - отримав пропозицію на 330 000 доларів - з місцем роботи в Сан Францисько. - я таку сходинку вверх підтримував. - А він НЕ підтримував - і прямо без калькулятора мені пояснював з цифрами (!), чому НЕ погодиться на цю пропозицію.
Не все докладно пам"ятаю з тієї математичної задачі для студентів, але приблизно так: - я буду отримувати на хх ххх доларів більше, але попадаю на іншу податкову ставку. Тут мінусуємо таку-то суму. - я буду змушений орендувати житло в Сан Францисько - а це мінімум 4 500 доларів на місяць, а так я зараз сплачую не більше 2 000 доларів на місяць; - я буду змушений їздити на роботу на авто - а це витрати на пальне та на дуже дороге паркування в місті (здається 28 доларів на день тоді було); - я буду змушений їздити - як альтернатива - на електричці - а це десь 1 година часу їзди + дійти до електрички + дійти від електрички. Плюс трамвай.
Разом з великого "+" виходив не великий вже "+". Так ось він ВІДМОІВИВСЯ від тієї пропозиції із словами: "Я не готовий продати 3 години на день свого єдиного в світі життя за додаткові хх 000 доларів на місяць" Це приклад того, що є люди які: а) працюють та працювали в дуже солідних компаніях та не за погодинну оплату. б) які звикли та мають можливість думати головОМ, а не ногОМ.
akurt написав:Платять добре в солідних фірмах тим, хто вміє думати головОМ, а не ногОМ.
Нет никаких солидных фирм, есть солидные проекты. А если получишь солидный проект и сможешь в одно жало его сделать, то фирма для тебя скорее обузой станет. .
Що тут сказати: повною є земля українська (?) обізнаних людей. Треба радіти.
P.S. Щойно з подорожі з міста San Francisco в місто San Diego повернувся наш українець MD in Compurer Science, який відразу (!) після закінчення університету працює в такій солідній фірмі Full Time, яка і у кожного українця на слуху, не говорячи вже про США.
Відвідував однокурсника, якій якщо не помиляюся (питав я рік тому) в одній несолідній компанії під назвою Microsoft. Full Time. Закінчив університет в США 5 чи 6 років тому.
Дуже розумний хлопець. Десь в 2020 році ми з ним трохи сперечалися, обідаючи ось тут: https://maps.app.goo.gl/Rc17WM79ERYXFj8v9 Сперечалися з такого приводу: - він мав на той час зарплатню в 270 000 доларів на рік. Звісно цього мало молодому щойно одруженому хлопцю. - отримав пропозицію на 330 000 доларів - з місцем роботи в Сан Францисько. - я таку сходинку вверх підтримував. - А він НЕ підтримував - і прямо без калькулятора мені пояснював з цифрами (!), чому НЕ погодиться на цю пропозицію.
Не все докладно пам"ятаю з тієї математичної задачі для студентів, але приблизно так: - я буду отримувати на хх ххх доларів більше, але попадаю на іншу податкову ставку. Тут мінусуємо таку-то суму. - я буду змушений орендувати житло в Сан Францисько - а це мінімум 4 500 доларів на місяць, а так я зараз сплачую не більше 2 000 доларів на місяць; - я буду змушений їздити на роботу на авто - а це витрати на пальне та на дуже дороге паркування в місті (здається 28 доларів на день тоді було); - я буду змушений їздити - як альтернатива - на електричці - а це десь 1 година часу їзди + дійти до електрички + дійти від електрички. Плюс трамвай.
Разом з великого "+" виходив не великий вже "+". Так ось він ВІДМОІВИВСЯ від тієї пропозиції із словами: "Я не готовий продати 3 години на день свого єдиного в світі життя за додаткові хх 000 доларів на місяць" Це приклад того, що є люди які: а) працюють та працювали в дуже солідних компаніях та не за погодинну оплату. б) які звикли та мають можливість думати головОМ, а не ногОМ.
У вас якесь сприйняття світу з розповідей інших людей. І Епл, і Майкрософт - це все купа маленьких команд, де люди отримують завдання по якомусь проекту - можуть бути найрізноманітніші сфери - від зйомки фільма до поліпшення аккумуляторів. Ви виконуєте зі своєю командою цей проект - якщо добре, то вам дають новий, якщо ні, то можуть запропонувати щось інше, або звільнити, або ви знайдете щось інше, або вас конкуренти можуть переманити.
В Америці вже давно нема золотих парашутів - всі працюють з умовою, що можуть звільнитись в будь-який момент чи можуть бути звільненими в будь-який момент без пояснення причин і вихідного пособія. А розбиратися з вашими неустойками ні в кого нема ніякого бажання. Якщо цінний співробітник - можуть акціями прив'язати, з умовою, що акції потрібно буде повернути по номіналу при звільненні.
А ви так розказуєте, наче у компаній є купа грошей і вони не знають куди їх діти. У компаній нема грошей своїх - всі їх гроші це чийсь прибуток. І не ваш, якщо ви тільки прийшли. Все те саме що й у Голівуді. Є студії Єм Джі Єм, чи Парамаунт - це по суті просто інвестори, які наймають акторів, сценаристів, режисера і бо зна ще кого, частіше за все на кредитні кошти. Якщо фільм зібрав грошей - всю цю банду наймуть ще. Якщо фільм провалиться - то всі ці актори з режисером йдуть куди хочуть. В штаті тримають лише техніків зі світла, якихсь гримерів, вантажників та інший немитий люд за 20 баксів/год, який порається зі студійним обладнанням.
Розказуйте краще про те через що самі пройшли, а не зі слів знайомих знаєте.
2587715 написав:Розказуйте краще про те через що самі пройшли, а не зі слів знайомих знаєте.
Підтримую пропозицію. А то в нас із "Довідника Стеля" весь час наводять приклади. Читали та читаємо. Знаємо. Бажано також не прибрехувати, наприклад ось так:
2587715 написав:А ви так розказуєте, наче у компаній є купа грошей і вони не знають куди їх діти.
2587715 написав:Розказуйте краще про те через що самі пройшли, а не зі слів знайомих знаєте.
Рассказы о личном опыте бывают весьма интересны, но только тогда, когда рассказчик осознает частность своего случая. Мир слишком разнообразен, чтобы один человек мог на основании личного опыта создать общую картину. Поэтому возведение рассказчиком личного опыта в ранг общих тенденций зачастую ведёт к совершенно ложным утверждениям. В современном мире достаточно доступна более полная информация.
Сибарит написав:В современном мире достаточно доступна более полная информация.
80% общедоступной информации по поводу экономических вопросов это ложь. А вот что считать правдой - дело личное. Тем не менее я не видел ни одного случая в реале, чтоб кто-то подписал контракт в айти на полляма в год и исправно получал эти полляма цент в цент на протяжении нескольких лет. Высокие доходы это всегда кривой график.
Дюрі-бачі написав:https://www.leptidigital.fr/technologie/salaires-it-data-tech-ia-30997/?utm_source=chatgpt.com Підтвердження моїх даних про Францію: десь 80-90 тис. грязними, тобто менше 50 чистими - це скляна стеля...
в мире айти нет каких-то разделений по странам. Все проекты локализуются под весь мир и деньги тянут со всего мира. Больше или меньше в разных странах получают лишь уборщицы. А те кто код пишет получают в зависимости от скиллов, а не от места жительства
Дюрі-бачі написав:https://www.leptidigital.fr/technologie/salaires-it-data-tech-ia-30997/?utm_source=chatgpt.com Підтвердження моїх даних про Францію: десь 80-90 тис. грязними, тобто менше 50 чистими - це скляна стеля...
з.п. залежить від локації та трудового кодексу. В ЄС можна ганяти бомків з мінімальним шансом бути звільненим, бо там WLB matters. В США якомусь Тенесі чи Оклахомі навряд чи будуть з.п. як в Долині. Щодо "грязними" у Франції, мовчать чомусь про соц. бенефіти та відрахування в ПФ. Не забуваєм про таку опцію, нпар. в США, що є "халявна" мед. страховка від роботодавця, плюс може відраховувати у ПФ додатково, тобто 2Х відчислення. І т.д. rjkz не раз писав як воно на сіті джоб, коли "місто тебе всиновлює". Аналогічно із корпо може бути.
2587715 написав:в мире айти нет каких-то разделений по странам
Є дуже суттєвий розподіл по країнам замовника.
Есть, это да. Но тебе не обязательно ехать в Лодердейл и обниматься с клиентом, чтоб выиграть тендер на создание приложения. Достаточно грамотно написать что планируешь делать и как понимаешь задачу. Хотя бывают разные заказы и заказчики