Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 25532554255525562557 ... 2899>
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 15:37

BIGor написав:
  flyman написав:
  BIGor написав:Якийсь набір слів.

В мене рівень життя взагалі не впав, порівнюючи з київським періодом життя, але тоді я заробляв в рази менше, з життям в пгт в Україні і порівнювати нема чого.

Наприклад, в тому пгт було 0 км. велодоріжок, в Кракові більше 250 км. І все в такому дусі.

Ага, BIGor як не міг наашкребти на кавалірку в Києві, так і не може нашкребти на краківську кавалірку.
Тому і "порівнювати нема чого".

За кеш що в Україні нереально накопичити, що і тут. Хоча тут я вже можу купити. Але вже є забаганки - 3к наприклад, комурка, хороша локація (поруч трамвайна зупинка, продуктовий магазин, парк...)

Але оце порівня що хтось витрачав раніше 1,5 к, а тут 6 к - це казки Ганса Крістіана Андерсена. Витрати всюди +- одні і ті самі.

"Лисиця і виноград", думаю, читали.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 15:47

Faceless написав:
  BIGor написав:Але оце порівня що хтось витрачав раніше 1,5 к, а тут 6 к - це казки Ганса Крістіана Андерсена. Витрати всюди +- одні і ті самі.

Продукти харчування +/- такі ж, тут можна погодитися
Оренда? Послуги? Кафе/ресторани? Медичні витрати? Оце прям одне й те саме?

Я зараз за 1к плачу 700 дол з комунальними, до війни - в Києві новобуд легко здавався по 1 кує, кафе/ресторани - хто ходить кожен день - можливо є якась велика різниця, я хожу раз в 3 місяці, ну взагалі мені не накладно. Медицина тут часто страхова - тобто платиш 60 злотих в місяць і ходиш по лікарях в рамках страховки, можеш піти і до державного лікаря - але буде довше, щось складніше покриває держава - операції ітд.
Якась техніка, подорожі, автомобілі - це все дешевше. Багато продуктів харчування - також дешевші.

По послугам - користуюсь спортзалом - це все входить в страховку, щось там біля 30 зл./місяць, проїзд більше - 90 зл./місяць всі види транспорту.

Не бачу супер-витрат по послугам.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 15:58

BIGor написав:
  Faceless написав:
  BIGor написав:Але оце порівня що хтось витрачав раніше 1,5 к, а тут 6 к - це казки Ганса Крістіана Андерсена. Витрати всюди +- одні і ті самі.

Я зараз за 1к плачу 700 дол з комунальними, до війни - в Києві новобуд легко здавався по 1 кує, кафе/ресторани - хто ходить кожен день - можливо є якась велика різниця, я хожу раз в 3 місяці, ну взагалі мені не накладно. Медицина тут часто страхова - тобто платиш 60 злотих в місяць і ходиш по лікарях в рамках страховки, можеш піти і до державного лікаря - але буде довше, щось складніше покриває держава - операції ітд.
Якась техніка, подорожі, автомобілі - це все дешевше. Багато продуктів харчування - також дешевші.

По послугам - користуюсь спортзалом - це все входить в страховку, щось там біля 30 зл./місяць, проїзд більше - 90 зл./місяць всі види транспорту.

Ось тому я в в Україні, комуналка за грудень за 167 м будинок 5600.😎
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:01

BIGor написав:Не бачу супер-витрат по послугам.

Манікюрщиці, врозеточники, усілякі курси, танці, автосервіс - все в 2-3 рази дорожче, ніж в Україні. З/п теж десь у 2.5-3 рази вищі, що, при зближених цінах на продукти та китайський імпорт, дає вищій рівень життя. У програші тільки айтівці.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 616 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:03

Gastarbaiter написав:
  BIGor написав:Не бачу супер-витрат по послугам.

Манікюрщиці, врозеточники, усілякі курси, танці, автосервіс - все в 2-3 рази дорожче, ніж в Україні. З/п теж десь у 2.5-3 рази вищі, що, при зближених цінах на продукти та китайський імпорт, дає вищій рівень життя. У програші тільки айтівці.

Як часто ходите на манікюр чи танці?

Тобто вигідність-невигідність послуг вирішується тим, як часто ними користуєшся, можливо стилем життя.

Хтось в Україні зависає кожен вечір по барам/стрип-клубам - може в такої людини і впаде рівень життя. :D
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1860 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:13

Re: Еміграція, заробітчанство

Новый мерседес GLS(как у Вельза) или Прадо/Лексус 25г.в. что у нас что в Польше одинаковые цены
Импортёр(дилер) сам выставляет такие чтоб и брали, и зарабатывать что то выходило.
Вон Линевича посмотрите на трубе, почём в Китае немцы местной сборки. Производитель снизил цены до двух раз и не застрелился.
Конечно если поляк купит б/у-шку Опеля в ФРГ или Бельгии то он дешевле ему по итогу выйдет чем Болту или S-чику.
А US-битки там с некоторыми тайтлами и ввозить то запрещено, не то что у нас после лобового со столбом и жмурами подтухнувшими. Таможня на такие авто(немного побитые) есть и у них.
Китайские телефоны с алибабы там не таможатся?
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:17

BIGor написав:Наприклад, в тому пгт було 0 км. велодоріжок, в Кракові більше 250 км. І все в такому дусі.
Вам кажуть що дитину в спеціалізовану школу влаштувати кінських грошей коштує, не кажучі вже про універ якийсь з іменем відомим, а ви про велодорожки.

Ну кожному своє
2587715

Подякував: 7 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:20

BIGor написав:
  Faceless написав:

Автомобілі- скільки страховка, скільки паливо, скільки вартість наприклад ТО? Самі авто теж дешевше?
Про новобуд що легко здавався за 1куо в Києві нема сенсу писати, не маючи порівняння з аналогами. Ви колись знімали житло в Україні за 1000 баксів? Ви зараз орендуєте щось аналогічне? Чи 1к менше 30м?
Сама комуналка явно дорожче.
Перукарні, а для дівчат (у вас ж мабуть є там дівчина чи дружина) - манікюри/педикюри і інші процедури - бува не втричі дорожче?
Квіти дівчині купити скільки вийде? Часом не 120-150 злотих букет?
Скільки квиток в кінотеатр, наприклад? Теж за умовно 3 бакси?
60 злотих в місяць на медицину - менше 200 баксів на рік - що покриває? Стоматолога навряд, а скільки там хоча б чистка буде? Ліки теж покриває?
Кафе - та банально хорошу піцу замовити чи суші - нескладно порівняти.
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:23

Ось реалії життя в Польщі, якщо звичайно не ІТвець с ЗП 5 кує /міс. 😎
https://youtu.be/v8eUHaCBx-A?si=QKhwTl4wbRdRbm4X
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 22 січ, 2025 16:31

Bolt написав:Ось реалії життя в Польщі, якщо звичайно не ІТвець с ЗП 5 кує /міс. 😎
https://youtu.be/v8eUHaCBx-A?si=QKhwTl4wbRdRbm4X

То що ви пропонуєте, куди можна подітись безквартирній людині, яка в Україні нікому непотрібна? Є десь попит на людей які не дуже хочуть впахувати як воли і при цьому хочуть жити як заможні кияни?
2587715

Подякував: 7 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

#<1 ... 25532554255525562557 ... 2899>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Gastarbaiter і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор