Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26012602260326042605 ... 2702>
Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 05:25

es77 написав:
  rjkz написав:В США есть очень дешевые локации. Правда, работы там нет особо.
Если надо дешево и горы, то - Монтана.

Бачив декілька відео де якісь безбашені люди купують землю (щось типу акру чи двох) в Канаді за приблизно 10к КАД в якійсь дупі посеред лісу але за декілька десятків км. від чималенького міста і самотужки будують там якийсь курятник з гімна та палок. Як вони збираються отримувати документи на те будівництво та підводити комунікації - покрито туманом.
А так порожній лот землі на вулиці по якій я постійно ходжу -300к, правда стоїть на продажу вже більше року - видно що бажаючі не збиваються до черги.

Земли тут дофига в некоторых локациях. Только надо или очень хорошую чуйку иметь, чтобы там купить, а потом рынок вырос или потом головняк с этой землей иметь.
А в тех локациях, которые "ХОТ", народ аукционы на повыщение на сарай за поллимона устраивает, чтобы потом его снести и что-то новое построить.
rjkz

Подякував: 8492 раз.
Подякували: 5355 раз.

Профіль

8
4
6
Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 06:18

В Киеве никогда молочку в магазинах не покупал,только у проверенных бабок с пола. С ним ничто не сравнится ни в Израиле,ни в Австралии. В Израиле долго не мог привыкнуть к вкусу огурцов и помидоров,сейчас помидоры ещё могу ,а огурцы до сих пор нет. Молочку как и мясные беру в "русских" магазинах,хотя бы вкус близкий к украинскому. Продукции полно с всего СНГ ,от России и Украины до Балтии и Молдовы.
Выбор мяса небольшой и невкусный как и рыбы. В этом отношении с Австралией и рядом не стояло,там огромный и цены намного меньше. Только фрукты в Австралии дороже чем в Израиле.
Основные фрукты в Израиле круглый год хотя есть периоды когда продают новые,а когда старые. Но клубника продается только с ноября по март,причем к концу цены падают вдвое, малина очень дорогая и мало продается. А вот мандарины,яблоки цены киевские,груши подороже, авокадо дешевле,арбузы тоже по сезону с весны до начала лета.
shapo

Подякував: 110 раз.
Подякували: 843 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 09:02

Re: Еміграція, заробітчанство

Чувак дуже доступно пояснює чого в США будують будинки з гівна і палок
BIGor

Подякував: 1422 раз.
Подякували: 1839 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 14:04

shapo написав:у проверенных бабок с пола.
Надеюсь мясо и рыбу тоже только у них брали))Лактоза в чистом виде - детский продукт. Она для взрослого организма вредна, так как не предназначена
2587715

Подякував: 7 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 15:56

2587715 написав:
  shapo написав:у проверенных бабок с пола.
Надеюсь мясо и рыбу тоже только у них брали))Лактоза в чистом виде - детский продукт. Она для взрослого организма вредна, так как не предназначена

А вы и в медицине разбираетесь как и в аренде жилья в Киеве?
Вот в этом и есть разница между Украиной и Россией.
В России продукты полное дерьмо. Те,кто приехал с мной в Израиль три года назад и ходил в ульпан из Москвы и Питера восхищаются местными продуктами,а я могу только подумать "это же какое дерьмо вы там ели?"
То же самое рассказывают жители оккупированного Севастополя - после прихода России продукты стали отвратительными
shapo

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 16:04

es77 написав:
  rjkz написав:В США есть очень дешевые локации. Правда, работы там нет особо.
Если надо дешево и горы, то - Монтана.

Бачив декілька відео де якісь безбашені люди купують землю (щось типу акру чи двох) в Канаді за приблизно 10к КАД в якійсь дупі посеред лісу але за декілька десятків км. від чималенького міста і самотужки будують там якийсь курятник з гімна та палок. Як вони збираються отримувати документи на те будівництво та підводити комунікації - покрито туманом.
А так порожній лот землі на вулиці по якій я постійно ходжу -300к, правда стоїть на продажу вже більше року - видно що бажаючі не збиваються до черги.

може це блогери що розповідають як вони живуть "off grid" на "150 CAD в місяць на життя"
flyman

Подякував: 1596 раз.
Подякували: 2809 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 16:32

es77 написав:Если кому-то интересно, сейчас живем в точно таком-же кондо, несколько сотен метров в сторону.
https://www.realtor.ca/real-estate/2787 ... =imagelist

Дякую за цікаву інформацію.
Давайте її розглянемо детальніше.
Десь поруч з Вами - місто Едмонтон - мешкає родина племінниці.
Надсилають фото та повідомлення: мороз зима МІНУС 30.
Всі живі-здорові і що цікаво НІХТО не хворіє. І не хворіли.
Так ось, яка ваша думка - з приводу саме канадської/американської технології будівництва будинків з дерева.
Наше панство впевненно, що:
а) будуть виключно з гімна та палок; під палками розуміють дошки та брус з кедра та інших хвойних порід. Про гімно та палки, в яких живуть майже 340 000 000 мешканців США та майже 40 000 000 мешканців Канади згадували і сьогодні.
б) жити в будинках, які побудовано за технологією будівництва промислових підприємств - фабрик та цехів заводів (залізобетонні перекриття та залізобетонних перекрить та збоку - щось віддалено схоже на цеглу) - то краще та надійніше. (!) Буцім то воно рятує від холоду та значно економить гроші на прогріванні залізобетону.

Яка Ваша думка? Виживають? Замерзають? Гибнуть? Мучаються без залізобетону?

P.S. О 19:00 за Києвом прийшло повідомлення з міста Едмонтон про те, що очікується мінус 38, а вночі до мінус 40.
akurt

Подякував: 3925 раз.
Подякували: 1394 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 04 лют, 2025 22:06

akurt написав:б) жити в будинках, які побудовано за технологією будівництва промислових підприємств - фабрик та цехів заводів (залізобетонні перекриття та залізобетонних перекрить та збоку - щось віддалено схоже на цеглу) - то краще та надійніше. (!) Буцім то воно рятує від холоду та значно економить гроші на прогріванні залізобетону.
Звичайно що краще жити в бетоні, але в кого є на це гроші? Якщо щоб побудувати совкову двушку в 45 метрів треба більше грошей аніж щоб побудувати такий кондо на 2000 футів з 6-дюймової дошки.

Корбюзьє щось там рахував-рахував, але французи з Квебеку його вважають найбільшим шарлатаном в історії архітектури
2587715

Подякував: 7 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лют, 2025 02:26

2587715 написав:
  akurt написав:б) жити в будинках, які побудовано за технологією будівництва промислових підприємств - фабрик та цехів заводів (залізобетонні перекриття та залізобетонних перекрить та збоку - щось віддалено схоже на цеглу) - то краще та надійніше. (!) Буцім то воно рятує від холоду та значно економить гроші на прогріванні залізобетону.
Звичайно що краще жити в бетоні, але в кого є на це гроші? Якщо щоб побудувати совкову двушку в 45 метрів треба більше грошей аніж щоб побудувати такий кондо на 2000 футів з 6-дюймової дошки.

Корбюзьє щось там рахував-рахував, але французи з Квебеку його вважають найбільшим шарлатаном в історії архітектури

А эти французы имеют такое же отношение к архитектуре как и вы?
Как можно считать стоимость кв.м без конкретной привязки к наличию и стоимости стройматериалов,стоимостью земли,проектируемому сроку жизни здания,особенностям климата с влажностью ,землетрясениями и пр.?
shapo

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 лют, 2025 04:25

akurt написав:Надсилають фото та повідомлення: мороз зима МІНУС 30.
Всі живі-здорові і що цікаво НІХТО не хворіє. І не хворіли.

Так, зараз настав мабуть самий холодний період за всю зиму, прогноз показує температуру нижче -20 на тиждень поспіль.
Чи впливає це якось на життя канадців ? Не схоже. Більшість їздить на авто, деякі в шортах і домашніх капцях (зустрічаються в магазинах) -перебігти 100 метрів від парковки до магазину чи роботи їм мороз не заважає.
Сьогодні відводив дітей до школи (дійсно було десь -27) - місцевий хлопчина який зазвичай ходив до школи в шортах і футболці (схоже живе десь поруч) йшов в шортах і якомусь джакеті. Схоже мороз діє і на нього.
Тут звичайна температура взимку - десь мінус 10 - 15 градусів. Доволі часто -сонячно і чисте голубе небо. Сніг як випав в кінці листопада так і лежить.
Час від часу бувають потепління (тиждень назад було +6) та похолодання (як зараз).
Такого як в Україні що місяцями похмуре небо без сонця, моросить дощ який вночі переходить в сніг, а наступного дня все це тане перетворюючись на багнюку -немає.
Особисто я намагаюсь кожного дня гуляти на вулиці по вечорам, так ось, знаходитись на вулиці протягом години при температурі -20 ніякого особливого дискомфорту не викликає. Звичайно треба одягтись відповідним чином.

akurt написав:
Так ось, яка ваша думка - з приводу саме канадської/американської технології будівництва будинків з дерева.
Наше панство впевненно, що:
а) будуть виключно з гімна та палок; Буцім то воно рятує від холоду та значно економить гроші на прогріванні залізобетону.

Яка Ваша думка? Виживають? Замерзають? Гибнуть? Мучаються без залізобетону?

Перш за все хочу сказати технології будівництва дуже зав'язані на місцеві традиції, на уявлення місцевих покупців на те як повинен виглядати будинок.
А традиції в свою чергу беруть свій початок з доступності місцевих будівельних матеріалів.
Так наприклад на Чернігівщині та Західній Україні дуже розповсюджені будинки з дерева. А на Одещині - з ракушняка. А в центральній Україні такого немає, бо немає ні того ні іншого. Типова українська хата на Полтавщині чи Харківщині - глиняна мазанка - тулили з того що було в наявності. А були криві дрючки з найближчого гаю, очерет та глина.
Щоб зробити будинок з цегли -треба сильно заморочитися - потрібна спец. глина
(те що вона розповсюджена в Україні не значить що вона є в Північній Америці) , потрібно вугілля для відпалювання цегли, транспортне обладнання щоб тягати глину/вугілля/цеглу туди-сюди.
Далі потрібен цемент (у нас є і сировина для виробництва і газ на кожному кроці ?)
Далі, цегляний будинок важить десятки тон- йому потрібен відповідний фундамент (знову-таки знання як це зробити десь на болоті, щебень, цемент, арматура).
З іншого боку - є безкраї ліси на тисячі км. навкруги. Збив якось дошки до купи -і вже можна жити. Це я до того чому в Північній Америці будинки такі як вони є.
А десь в Італії навкруги валялись купи каміння. Дивно що в них будинки побудовані з того-ж каміння, чи не так ?

Стосовно комфорту проживання та якості будівництва:
У мене відверто кажучи неоднозначні відчуття.
З одного боку назвати якісним те що є я не можу - це каркасник - з дерев'яними перекриттями, відповідно коли діти бігають по будинку все ходить ходором і трясеться. Здається то не діти а якісь слони з бегемотами.
Так це мої діти і я можу на них якось вплинути. Що робити якщо ви живете десь в аппартмент-білдінгу і у вас над головою скачуть чужі діти -хто зна.
Тут дуже полюбляють панорамні вікна на пів-фасаду. Причому однокамерний склопакет та тоненький профіль. Вікна тут дуже дорогі. Поворотно-відкидної арматури як ми звикли в Україні ніхто очима не бачив, при відкриванні створка їздить вверх/вниз або вліво-вправо. Є наші хлопці які возять "нормальні" вікна під замовлення з України але там чекати декілька місяців і ціна х3.
Товщина стіни в будинку де я мешкаю мені здається замалою. Схоже що там не більше 10 см разом з гіпсокартоном та сайдінгом. Тобто вати там максимум 7 см а скоріш всього і того менше.
Тобто уявіть собі кімнату у якій вікно 6м2 з однокамерним склопакетом та залишок стін мають лише 5 см вати. А за вікном -30 як сьогодні (ніби-то буває і -50 але я такого не бачив). Чи можна називати таку будівлю якісною та енергоефективною ?
З іншого боку це все компенсується зпалюванням підвищеної кількості газу (який тут дешевий і при доходах населення ніякої трагедії немає). Тобто в хаті температура яку виставили на термостаті - у нас +20 - ніхто не замерзає.
На те як зроблена проводка - без сліз дивитися неможливо - тупо насверлені дірки в перекриттях і туди як попало запхані дроти. Ні гофри, ні тим більше заземлених металевих труб як того вимагає УкрДБН там немає. Про всілякі УЗО тут здається також ніхто не чув.
І горять ці будинки доволі часто. Особисто бачив вже декілька пожеж.
Зато всі при ділі, і страхові компанії і пожежники з медиками і поліцією що приїздять на виклик і різноманітні оцінщики з будівельниками.
Всім є робота, підвищують канадський валовий продукт. З цієї точки зору встановлення УЗО за 10$ - зло.
І так, щоб сверлити ті дірки та пихати в них дроти треба вчитися 4 роки на електрика.

З іншого боку - всі ці будинки мають доволі велику площу.
Той кондо що я приводив для прикладу(сам проживаю в такому-ж) має близько 130м2. Гараж та бейсмент сюди не входять. Там в самому бейсменті мабуть метрів 60 є. У мене кімнатка де стоїть теплове обладнання (+ сторіж рум) має площу мабуть як та знаменита кавалірка Флаймана.
Просто порівняйте - кімнатка для зберігання речей і валіз має площу як кавалірка в Україні. Так до тієї кімнатки ще впридачу йдуть 4 спальні, 2 санвузли, лівніг рум, кухня,бейсмент, гараж + 2 парковочних місця та бекярд.
І ціна у цього кондо, нагадаю близко 165к USD.
Людям які купляють сам паркінг у Києві за 100к звичайно багато всього не сподобається. Так, канадцям ще треба багато чому вчитися.
І цей кондо -взагалі кажучи житло для бідних.
Більш забезпечені живуть в будинках за 700-800к і там все веселіше -при чому ті люди -звичайні медсестри/вчителі/інженери.
Про будинки за 2-10млн. де проживають лікарі, хокеїсти та бізнесмени я взагалі мовчу.

Резюмуючи: чи вважаю я ці каркасники високоякісними ? Ні. В них багато що зроблено як на мене через дупу.
Чи можна в них жити комфортно ? Так.
Де сім'ї жити краще в такому кондо чи в панельці в Україні ? В такому кондо.
Чи якісніший будинок за 300к в Україні за будинок такою-ж ціною в Канаді ? Так.

Хто має непереборне бажання - в центрі Едмонтону будуються принаймі декілька будинків за звичною нам технологією - цільний залізобетон,вата, вентильований фасад. Зазвичай там бувають свої спортзали та басейни, але місцеві як правило в такому не живуть.
  akurt написав:P.S. О 19:00 за Києвом прийшло повідомлення з міста Едмонтон про те, що очікується мінус 38, а вночі до мінус 40.

Де ? Ніби-то нічого такого в прогнозі немає.
Десь через годинку піду на прогулянку.
На вулиці -25.
Як не повернусь -вважайте мене комсомольцем.
es77

Подякував: 144 раз.
Подякували: 280 раз.

Профіль

1
2
  #<1 ... 26012602260326042605 ... 2702>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему