Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26182619262026212622 ... 2848>
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 17:50

Re: Еміграція, заробітчанство

slonomag написав:Германия, мидл, 45к.
Германия, синьер, 65к.

Кум в Україні, працюючи на німецьку фірму мав 12*4_000$, після переїзду та ж фірма на тій же посаді узгодила 14*4_000Є
Дюрі-бачі

Подякував: 864 раз.
Подякували: 629 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 17:55

utestcom2 написав:
  The_Rebel написав:
  slonomag написав:Да, я рассматриваю реальные работы и зарплаты знакомых кто уже работает, а не виртуальные вакансии куда может быть 100500 желающих и конкурс в 5 этапов на пол года. То что реально знаю:

Германия, мидл, 45к.
Германия, синьер, 65к.

Испания, мидл: 35к.
Испания, синьер: 55к.

Голандия, мидл-синьер: 50к.
Голандия, синьер: 70к.

И на удаленке на американцев знаю 2 работают, у них по 110-120к где-то.

Так что 70к с того сайта выглядит как "пройди через 5 кругов собесов, победи 100500 конкурентов и может быть тебе улыбнется удача" ) Это не та вакансия где в понедельник прошел собес и в среду уже вышел на работу.

П.С. Я впринципе был не далек от истины:

Meet with one of our Recruiters - Ola. - 1
Participate in 2 technical steps. - 2 и 3
Talk with Engineering Manager. - 4
Meet on the final stage with Marcin and Alicja. - 5
and... welcome aboard!

Ровно 5 собесов как я и написал выше )

Все правильно про співбесіди. Зі свого досвіду потім ця робота нічим не відрізняється від тої де ти пройшов нормально одну співбесіду і тобі не мурижили голову по декілька місяців. Навпаки, часто такі компанії дуже забюрократизовані і зомбують співробітників різною корпоративною фігнею, типу яка це честь працювати в них, бо тільки у них командний дух і тд, і тп, а підвищення зарплати... цитую: "мотивує працювати тільки перші пару місяців" :D

Колись на початку кар'єри так проходив 5 рівнів співбесід у Прокредитбанк в корпоративний відділ. Скажу наперед - відсіяли десь на 4му) Потім я влаштувався в корпоративний відділ іншого банку (не з іноземним капіталом) всього за одну співбесіду. А однокурсник пройшов усі 5 рівнів, то розповідав що було стільки пафосу, типу як вам повезло, ви обрані, будете працювати в банку з іноземним капіталом.

І що ви думаєте? В моєму банку я зміг працювати зразу з великими юр. особами. А в Прокредиті однокурснику роздали листівки і відправили шукати фопів на ринках) Він офігів, казав і нащо були ті 5 рівнів співбесід (від бухгалтерії до матаналізу) якщо у підсумку поставили продажником ще й зп залежала від виконання плану залучення нових клієнтів

Проходил собеседования в Deutsche Bank в Германии, начал раньше, чем в другой конторе, в итоге получил уже оффер от второй компании (там тоже был не 1 этап), а в банке все еще назначали новые этапы собесов, хотя неофициально сказали, что я прошел.
А ще в Німеччині можуть бути штрафи за відмову від офера після погодження. У колеги в одній конторі все сильно затягнулося, але були більш привабливі умови; в другій погодилися швидше. І ніби спочатку прийняла пропозицію від другої, аж таки перша розчехлилася, але за відмову в другій треба було сплатити кілька тисяч євро штрафу. І таке буває.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 17:58

Ще там же в Німеччині цілком процвітають схеми з "випробувальним періодом" в півроку, протягом якого жодного негативного фідбеку, але в результаті викатують "ви нам не підходите". Причому їм чимось це вигідно, чи якісь відрахування менше в ций період чи щось таке
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8224 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 19:13

Дюрі-бачі написав:
  slonomag написав:Германия, мидл, 45к.
Германия, синьер, 65к.

Кум в Україні, працюючи на німецьку фірму мав 12*4_000$, після переїзду та ж фірма на тій же посаді узгодила 14*4_000Є

Ну вот 56к попадают как раз в тот диапазон что и мне говорили.
slonomag

Подякував: 14 раз.
Подякували: 182 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 21:12

Ну ось прийшли до цікавої точки на Земній кулі.
ІТ-ником бути не так вже й погано.
А ще 2 місяці тому панство доводило, що та сфера діяльності зникає остаточно і мабуть треба йти в соціологи чи в залізничники.
Не можу себе не нахвалити: практично один я радив учасникам форуму не брати дурного в голову та важкого у руки та спрямовувати дітей своїх саме на таку підготовку.

А тут ще і Трамп підлив масла у вогонь, заявивши, що грін-карту будуть видавати всім іноземцям, які закінчили університети в США та отримали “MD”.
Проста арифметика:
- продав бабушатник біля метро Лісова - забезпечив навчання сина в університеті в США. Вкладені гроші повернулися до батька через 2 роки: святкує та пробує віскі “Queen Margo” oak aged 8 years.
- як варіант - якщо немає такого бабушатника: приятель виставив квартиру 1+1 в Аланіі за 70 000$, у Забудовника ціна - так він говорить - 108 000$.
akurt

Подякував: 3975 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 22:14

akurt написав:Тому айтішнику краще знаходитись в дешевій країні з низькими податками бо ЗП айтішника більш глобалізована."

Як кажуть "дешева риба - погана юшка".
BIGor

Подякував: 1446 раз.
Подякували: 1851 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 11 лют, 2025 22:38

Нова коаліція у Австрії (з 2 партій) планує жорстко нагнути українців на тимчасовому захисті. Зокрема припиняють з березня виплати допомоги на дітей (200-270 євро в залежності від віку). Це було передбачено давно, але звичайно всі очікували продовження. Але це лише квіточки. Фактично мета, наскільки я розумію, - викинути всіх, хто не працює. І більше. Побачимо, що стане законом, але враховуючи любов австрійців з нової влади до росіян, дуже реальний сценарій.
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 00:02

BIGor написав:
  akurt написав:Тому айтішнику краще знаходитись в дешевій країні з низькими податками бо ЗП айтішника більш глобалізована."

Мабуть, ви маєте рацію.
В мене є приятель, ІТ-ник, який знайшов себе в Таїланді. Каже, що йому та жінці там добре.
Питав його, скільки грошей він отримує?
Сказав, що десь 1500$ на місяць.
От так воно і є:
«Дешевенька рибка - та погана юшка».
З іншого боку: по грошах і життя.
Цікаво, що прилетів з Таїланду в Німеччину до друзів - не сподобалося.
З Німеччини полетів на Анталію, де має заздалегідь куплену квартиру за 50 000$ - знаєте заради чого?
Щоби лікувати зуби.
Ну це того варто: це турки вміють робити…
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 14:59

akurt написав:
  BIGor написав:

Мабуть, ви маєте рацію.
В мене є приятель, ІТ-ник, який знайшов себе в Таїланді. Каже, що йому та жінці там добре.
Питав його, скільки грошей він отримує?
Сказав, що десь 1500$ на місяць.
От так воно і є:
«Дешевенька рибка - та погана юшка».
З іншого боку: по грошах і життя.
Цікаво, що прилетів з Таїланду в Німеччину до друзів - не сподобалося.
З Німеччини полетів на Анталію, де має заздалегідь куплену квартиру за 50 000$ - знаєте заради чого?
Щоби лікувати зуби.
Ну це того варто: це турки вміють робити…

Все можливо, навіть любителі Таїланду мають бути
Ось коротко про Таїланд з вікі:
Форма правління Конституційна монархія (де-юре), Військова хунта (де-факто)
Девіз: ชาติ ศาสนา พระมหากษัตริย์
Офіційні мови тайська
Державною релігією є буддизм.

Цієї інформації думаю достатньо, щоб сказати хороша це країна для еміграції, чи ні.
BIGor

Подякував: 1446 раз.
Подякували: 1851 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 12 лют, 2025 16:24

Можливо, саме так.
В мене чуйка: от не повірите ніколи.
Здається в 2004 році зібрався я реально відвідати той Таїланд. В грудні за моїм бізнес - графіком.
Але не памʼятаю причину того, що відмінив бронювання - але бронював саме Sifitel (тому що завжди проводив час саме в їх мережі готелів). Відмінив та не полетів. Здається більше всього постраждав саме Sofitel.
Повезло. Не полетів. Але не памʼятаю, чому саме. Нічого не сталося. В смислі зі мною та родиною.
Там зараз теж - як мені написала приятельниця - визрівають проблеми з термінами перебування та візовим режимом.
Щось там треба було 5 разів на рік виїжджати у Вʼєтнам та повертатися.
Подробиць не питав, але теж не все просто.
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 26182619262026212622 ... 2848>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Сибарит і 2 гостей