Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 26882689269026912692 ... 2897>
Повідомлення Додано: Сер 19 бер, 2025 09:59

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:Интересно, чем это все закончится?

Кризою як в 2008, яку будуть заливати грошима як в 2021, що спричинить люту інфляцію як в 1970, що в свою чергу запустить глибоку демографічну кризу корінного білого населення.
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 19 бер, 2025 12:34

Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:

Найкращі та найгірші європейські країни для молоді
Ірина_
Модератор Форуму

Подякував: 1139 раз.
Подякували: 2053 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 19 бер, 2025 15:12

Дюрі-бачі написав:
  rjkz написав:Интересно, чем это все закончится?

Кризою як в 2008, яку будуть заливати грошима як в 2021, що спричинить люту інфляцію як в 1970, що в свою чергу запустить глибоку демографічну кризу корінного білого населення.

А ми ще казали, що важко жити у епоху змін! Вона ще не починалася, схоже...
Rack

Подякував: 56 раз.
Подякували: 98 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 19 бер, 2025 22:03

Re: Еміграція, заробітчанство

як там в Туреччині: буде майдан?
Дюрі-бачі

Подякував: 890 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 19 бер, 2025 22:12

Не беріть важкого у руки та важкого в голову.
Частіше оглядайтеся по боках: власні сусіди, власна вулиця, власне місто, власна країна.

А в Туреччині все чітко: "«У матеріалах розслідування під номером 2024/228233 нашої Головної прокуратури Стамбула; відповідно до звітів Комітету з розслідування фінансових злочинів, отриманих у рамках розслідування 19.03.2025, компанію IMAMOGLU CONSTRUCTION TRADE AND INDUSTRY ANONYMOUS, партнером якої є підозрюваний Екрем Імамоглу, було арештовано рішенням кримінального суду миру за запитом нашої Генеральної прокуратури».
В Туреччині все просто: "Вкрав - випив - в тюрму!"
https://www.sozcu.com.tr/imamoglu-insaa ... oneriHaber

P.P.S. Ну що там: на майдан підемо? В Українi чи в Туреччині?
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 02:21

На питання Акурта про навчання дітей за кордоном, яке чомусь видалили.
В малого однокласник поступив а Ейндховенський Універ на ШІ.
Платять 3500євреїв на рік.
Гуртожиток не світив+дорога оренда, тож живуть відносно поруч в бельгіцйському селі звідки добирається на навчання. Його с початком війни вивезли до Іспанії де готувався до вступу.
Робить на прохання малого домашки З програмування, бо має доступ до платної версії Чату ЖПТ, та сам ним корисиаєтьмя для домашок. (Таки дійсно, що з_за того Чату ЖПТ порозганяють купу програмістів)
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 09:24

Я сам видалив свій допис, щоби не заважати іншим висловити свою думку.
У видаленому дописі я написав, що за останній рік я висвітлював більш/менш докладно навчання юнацтва:
- в Польщі;
- у Франції;
- в США;
- в Німеччині;
- у Великій Британії,
- в Канаді;
- в Словаччині.
І все не з YouTube, а на підставі власного досвіду дітей приятелів.

Потім подумав: хіба мені більше всіх треба?

Ваша інформація вище є цікавою, збігається з тим, що я знаю про навчання в Польші.
Зранку поздоровляю пана Юрія Х. - товаришую з його мамою та татом. Хлопець ще в 2021 закінчив Варшавську політехніку. Всівся англійською, але радив всім вчитися польською, англійська для Computer Science «зайде в мозок автоматично», за те навчання є безкоштовним.
Так що почитаю дописи інших людей.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 09:49

Bolt написав:На питання Акурта про навчання дітей за кордоном, яке чомусь видалили.
Гуртожиток не світив+дорога оренда, тож живуть відносно поруч в бельгіцйському селі звідки добирається на навчання. Його с початком війни вивезли до Іспанії де готувався до вступу.
Робить на прохання малого домашки З програмування, бо має доступ до платної версії Чату ЖПТ, та сам ним корисиаєтьмя для домашок. (Таки дійсно, що з_за того Чату ЖПТ порозганяють купу програмістів)

якщо ШІ порозганяє купу програмістів, то що казати про незамінних охоронців та касирів АТБ?
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 10:24

flyman написав:
  Bolt написав:На питання Акурта про навчання дітей за кордоном, яке чомусь видалили.

якщо ШІ порозганяє купу програмістів, то що казати про незамінних охоронців та касирів АТБ?

Та купу охоронців камерами я так вже пощамвнбвали. Навіть у дружини в держ конторі, з чотирьох вахтерів з графіком доба через три лишили одного зі стандартним робочі днем з невеликою доплатою за надцять годин а місяць. Поставили сигналізацію з відео наглядом.
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 270 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 бер, 2025 15:35

Для учасників форуму, в яких діти будуть вступати на навчання в 2026 році, рекомендую звернути увагу на досить унікальну стипендіальну програму в Туреччині.
Я про неї розповідав 3 роки тому - тоді пройшло непоміченим.
А даремно: Програма державна (!), фінансується навчання Урядом Туреччини, стипендія виплачується (на сьогодні здається - я точно не впевнений - 4500 лір - трохи більше 100€ на місяць), безкоштовний гуртожиток та безкоштовний проїзд з/в країни походження. В їдальнях університету харчування по талонам для студентів за якоюсь копійчаною ціною.
В цьому році прийом заявок вже закінчено (до 25 лютого кожного року), але підготуватися та вивчати особливості можна.

For many years, Türkiye has been providing scholarship opportunities to international students and researchers from all over the world.Higher education scholarship programs provided by Türkiye were branded as “Türkiye Scholarships” in 2012 and studies were started to be carried out under the coordination of Presidency for Turks Abroad and Related Communities(YTB).Türkiye Scholarships are carried out in cooperation with all relevant institutions such as YÖK, Yurt - Kur, General Directorate of Migration Management and Ministry of Foreign Affairs.

Серед особливостей:
- приймають на навчання молодь із 100 (!) країн світу.
- тест можна пройти в он-лайн режимі англійською мовою.
- за результатами тесту запрошують на невелику особисту співбесіду (на 20 хвилин) та дивляться документи.
Серед головних тем співбесіди - «Мотивація навчання саме в Туреччині». На скільки я знаю, пункт проведення співбесіди є/був в Київі.
- ще цікаво: перший рік ("нульовий курс") - цілий рік безкоштовне вивчення турецької мови.
- ну турецькі університети на входять в "Лигу плюща», але ж і свої «родзинки», особливо для тих, в кого немає грошей на навчання в Stanford University або в University of California-Berkeley (де не так давно вчився один з принців Нідерландів).
Докладно англійською є тут:
https://turkiyeburslari.gov.tr/whyturkiyescholarships
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 26882689269026912692 ... 2897>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти