|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 18 кві, 2025 12:43
Різницю між словами «Продавати» та «Купувати» колись - нехай припустимо через умовну цифру в 53 роки - зможе пан flyman зрозуміти? Чи слова «допомагати»в лексиконі немає? Якщо говорити відверто, то вже накупив покинутого Богом та людьми нікому не потрібного лайна. Аналог «марсіанські ділянки на Марсі». Аби слухав мої поради в 2018-2022 роках - а не писав днями та ночами маячню на Фінансовому форумі України - зараз би байдикував у власному кабінеті в Батумі, або в Анталії та насолоджувався б життям. Але… але… велике «АЛЕ»…
Розумієш, пане flymanе, інколи порада коштує дорого, хоча і безкоштовно. Наприклад, у минулому харківʼянин в травні 2017 року купив в Анталії трикімнатну квартиру за 45 000€, на етапі не повної ше здачі в експлуатацію, площею десь 90 кв.м. Я її подивився помацав в серпні 2017 - прилетів у вересні та купив собі 1+1 за 49 500$. В трохи кращому мікрорайоні. Менше площею, але краще «ЛЛЛ». Саме в ці хвилини той хлопець - доречі батько двох дочок, який виїхав з Харкова ще в 2017 році - їде на авто з Анталії в Іспанію, де йому - а не такому розумному пану flyman’y - запропонували роботу. Всього за кермом треба проїхати більше 4 000 км. Я його консультую по проїзду по дорогам країн Європи, є нюанси. Але він має і свою думку: наприклад, я їздив схожим маршрутом, але через Болгарію, Сербію, Хорватію, Словенію, Італію та Францію. Міст через Босфор перетинаю третій в Стамбулі майже біля Чорного моря. Він перетнув протоку між Азією та Європою через найбільший в світі вантовий міст в районі міста Чанаккале : пролітна будова мосту більше за 2 км тримається на двох баштах, кожна з яких вище за башту Ейфелеву (!). Проїзд платний, але але так йому захотілося: людина має гроші - від фірми отримав 2 500€ допомоги на переїзд.
Далі рухається Грецією, Албанією, де пан flyman пролетів як «фанера над Парижем», і далі по Європі… Так-то, пане flyman’e: не купують люди бздуру і марсіанські ділянки на Марсі.
Про слово «допомагаю», якого немає в лексиконі: його маршрут не пролягає через Тулузу. Але я про всяк випадок дав свою адресу та свій французький телефон: дорога дальня, авто в нього не новеньке - все може трапитися… Подякував він за таку інформацію. Приємно. Хто зна, може і заїде… Я гостям радий: вчора проводили двох українок в Мюнхен, в наступну суботу прилітає українське подружжя із США, в кінці травня: приятелі з Дніпра (на авто приїдуть), в червні - із Запоріжжя…
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 18 кві, 2025 13:10, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4005 раз.
- Подякували: 1446 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 18 кві, 2025 13:04
akurt зможе пан flyman зрозуміти?
#дипломинеті Пане Акурт, питання по Туреччині станом на сьогодні. Чи правда що останнім часом дуже подорожчало життя а Туреччині? В чому це виражається? Наче ж при високому рівні девальвації і інфляції для понаїхів з твердити доходами завжди гарно, коли місцева валюта летить в тарарам.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2445 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: П'ят 18 кві, 2025 13:28
Я не дуже точно скажу, бо я не мешкаю в Туреччині з липня 2024 року, але приблизно так: - звісно, у країни є суттєві економічні проблеми. Особливо підкосив землетрус в 2023 чи 2022 роках - я вже точну дату забув - здається витрати на відновлення та забезпечення житлом склали 100 мільярдів (!) доларів. Гадаю, Україні буде корисним колись - сподіваюся скоро - досвід того, як за 1,5 роки були побудовані тисячі і тисячі нових квартир та нових будинків. За рахунок держави і всі отримали все безкоштовно. Для цього було виділено з державної власності величезні ділянки, які входили в «Національні парки». Всіх розселили до одного! В нові будинки і квартири - а це десятки тисяч людей. Збитки карколомні.
- в Туреччині згідно із закони кожні 6 місяців (!!!) в червні та в грудні збираються уряд, профспілки та представники партій та роботодавці та узгоджують мінімальну зарплатню на наступні 6 місяців. Наприклад, останнім груднем домовилися про підвищення зарплатні на 32% (профспілки вимагали 35%). Здається зараз мінімалка майже 1000$ (мінімалка!). Кожен економіст та фінансист подумає, що такі підвищення зарплатні та відповідно пенсій (здається в грудні було +23% для пенсіонерів) тягне за собою друкування грошей та є підставою до інфляції. Обʼєктивна правда.
- в результататі: якщо я в вересні 2017 року для купівлі квартири я здавав привезені з України долари по 3,51 ліри, то зараз здаю для сплати квартплати - по 38,10. Тобто в 10 раз більше турецьких лір маю за 1$. Здається це чудово: наприклад в мене квартплата була 500 лір це 13,5$ на місяць Але все це тягне зміну цін на все, що не виробляється в Туреччині, Наприклад, 4 травня будуть збори ОСББ в моєму будинку, то вже голова доповів, що для плавального басейну закуплено реактивів, матеріалів та нових шезлонгів на 330€. Буде підвищено квартплату до 700 лір (приблизно 20€ на місяць). - їдемо далі. Склад їжі турків. Відвідайте базар в Україні: всі торгують салом та майже всі їдять сало. Я знаю, що то за сало, бо двоє приятелів тримають в Україні магазини на торгують салом. На ринку також. Там свині немає - там суцільна хімія. Вони самі це НІКОЛИ (!) не їдять. Так ось в Туреччині сала немає, свиней не їдять, бо то вважається лайном та брудом. Відповідно, виникає питання забезпечення яловичиною та курятиною. Тут така проблема: аби ви бачили лани з травою у Франції та корів (чомусь всі білого кольору - великі як слони корови та бички) - в Туреччині таких ланів із соковитою травою не побачите і тому получається, що яловичина дорога: на рівні цін у Франції (!!!). Здавалося б: зроби закупи яловичини в Європі (випадки були: закупка яловичини у Франції та в Сербії і Хорватіі) - але відразу опозиційні партії піднімають галас, що ножем в спину удар для вітчизняного виробника.
Все це впливає і на зарплатню, і на ціни, і на вимоги людей. Тому відбувається те, про що я такому фахівцю з інфляції як пан Флайман неодноразово пояснював: відбувається плавне підвищення зарплатні/пенсій та слідом іде плавна кореляція курсу долара та євро. Так плавно, що всі вже звикли, що все вартує не 100 лір, а 1000 лір. І ніхто вже не дивується. Орендна плата сягає 25 000 лір, а наприклад няня за свою роботу вимагає більше за 40 000 лір в місяць (приблизно 50 000 гривень).
Статус-кво в цілому майже зберігається. Просто масштаб цін міняється. На іноземця це фактично ніяк не впливає: мав раніше я 3,51 ліри за долар, зараз маю 38,1 ліри да долар. Обʼєктивні економічні процеси…
В цілому -якщо обʼєктивно: раніше життя в Туреччині було просто «лафа», все дешево і доступно. Я застав цей період з 2017 по 2023 роки. Зараз такої лафи немає: ціни наблизилися до Європейських. Наприклад у Франції мінімальна ціна на харчування в кафе складає 15…17 євро. Ну так зараз те саме і в Туреччині. А чому повинно було бути нижче, якщо країну в минулому році відвідало 52 000 000 туристів при населенні країни в 84 000 000 людей. Нехай платять, а якже… Але де вона є та лафа? В Аргентині? В Україні? В Німеччині?
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 18 кві, 2025 13:52, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 18 кві, 2025 14:45
akurt написав: додає спереду невеликий навіс та получається невеличка веранда для ранішньої кави. ............. замовили із заднього входу будинка патіо без навіса.
Ни в коем случае не осуждаю чужой выбор, но, зная немного о традициях американского заборостроения, Я бы предпочел иметь крытую веранду со стороны заднего двора. Задний двор - это часть дома, а передний - часть улицы. Но эстетика требует оба навеса 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6468 раз.
- Подякували: 21609 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: П'ят 18 кві, 2025 16:19
Конечно, Вы правы. Но там идея была еще не выходить за бюджет в 300 000$. Даже точнее: первоначальные вложения планировались в сумме 250 000$. То есть выход за цифру в 300 000 $ уже был существенным превышением бюджета. Потому была отчаянная борьба за баланс деньги- разумный выбор. Сперва заказали на залнем дворе подиум с навесом. Но оказалось там цена какая-то нереальная типа 12 000$. Тогда решили так, что подиум самим сделать трудно (примыкание к дому, к дверям, однотипность материалов с домом), а навес уже как-то появится потом. Выбор опций невероятно высокий был. Например, в базовую комплектацию входит спальня на втором этаже, но она без отдельного санузла и кажется «голые» полы. Но место для санузла имеется. То есть доплата идет не за саму спальню на втором этаже и не за лестницу (была опция выбора материала лестницы; сосна, бук, дуб, пластик…), а именно за санузел. То есть повторю: комплект опций был очень большой - несколько страниц на экране монитора и разделы по каждому помещению. Но сразу сильно выходишь за 300 000$.
Это все к вопросу модераторов: сколько же стоит жилье в США? А по-разному… даже то, что расположено рядом - очень по-разному…
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 18 кві, 2025 16:46, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 18 кві, 2025 16:39
Панове, приєднуйтеся до обговорення: - я вже розказав власний досвід допомоги словом та думкою нашим українцям в штаті Південна Кароліна. - пан flyman дав своє бачення: краще купувати (цитую) «марсіанські земельні ділянки на Марсі». Ціну та подробиці він не назвав, але ідея реально - мабуть - цікава. - новинкою 2025 року стала пропозиція одного з учасників цього форуму переселитися в місто Джелалабад, але він не уточнив, це місто в Киргизії, чи в Афганістані. - пан Сибарит дав - на мою думку - дуже цікаві коментарі до першого варіанту. Мабуть будуть інші варіанти.
-
akurt
-
-
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: П'ят 18 кві, 2025 17:25
akurt новинкою 2025 року стала пропозиція одного з учасників цього форуму переселитися в місто Джелалабад, але він не уточнив, це місто в Киргизії, чи в Афганістан
Дуже не хотілось би, але існує ймовірність, що по його місту через деякий час будуть летіти КАБи і він на власному прикладі покаже переселення в Джалалабад чи іншу Гану, до омріяних антропометричних розмірів і кольорів.
-
Hotab
-
-
- Подякував: 402 раз.
- Подякували: 2445 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
2
Додано: П'ят 18 кві, 2025 19:41
Hotab написав:akurt новинкою 2025 року стала пропозиція одного з учасників цього форуму переселитися в місто Джелалабад, але він не уточнив, це місто в Киргизії, чи в Афганістан
Дуже не хотілось би, але існує ймовірність, що по його місту через деякий час будуть летіти КАБи і він на власному прикладі покаже переселення в Джалалабад чи іншу Гану, до омріяних антропометричних розмірів і кольорів.
++ Країни які межують з Україною, та росією, потенційні кандидати стати наступними. Для переселення бажано це врахувати, щоб не наступити на ті ж граблі, після інтеграції вдруге. 
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 20 кві, 2025 10:00