Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 27632764276527662767 ... 2869>
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 17:58

News from France

Забезпечуючи перебування делегації української діаспори, яка прибула із США, і до початку травня перебуває у Франції, в понеділок відвідали приватну виноробню, засновану майже 100 років тому емігрантом із Італії.
Ось не повірите, але той емігрант у вигляді дідуся, який тихенько сидів навпроти виноробні, яка нагадувала невеликий палац, сидів живим та зовні здоровим на лавці навпроти.

Не мільйонери, на кшталт Тигіпки або Кукси, які на днях придбали кожен по свіженькому банку, а просто працівники, які колись давно купили трохи землі (мабуть тоді - за невелику кількість франків) та десятиріччями розвивали сімейний (!) бізнес, заснований НЕ на крадіжці народних грошей, - а на власному горбу та власними руками - і ЩЕ Й НА ЧУЖИНІ.
Збільшували кількість виноградників, на сьогодні
- і це досить цікаво - мають 8 га виноградників - 2 га під «білими» сортами винограду Совіньон, Шардоне та ще якимось мною нечуваним. Ше 6 га - під червоними сортами.

Бізнес емігрант з Італії вів наполегливо та вдало, і не занадто жирно. Але в гаражі стоїть справжній Сітроєн випуску здається 1932 чи 1935 року і що цікаво - заводиться і їздить.

На сьогодні бізнес веде його донька разом із своїм boyfriend - справжнім італійцем, який увійшов в родину не так давно. Свіжий емігрант з Італії.

Пані має сина та невістку, які скоро переїдуть до мами (десь вчилися, було сказано, що син проходив додаткову виноробну підготовку в США(!)) та допоможуть розвивати сімейній бізнес далі. Пані мені сказала, що хочуть збільшити площу виноградників з 8 до 10 га.
Син та невістка не так давно були тут, і в червні переїдуть остаточно.

Нам зробили екскурсію по виноробні. Нічого «жирного», все досить скромно та охайно. Підвали для збереження бочок з вином та його витримки вириті в землі (немає тут скель як в Массандрі), ці підвали рили та робили заробітчани з Італії.
Пляшка вина врожаю 2021…2024 років - хоч білого, хоч червоного, сухі вина - коштує 7€.
Це «середня» стандартна ціна для Франції.
В магазинах величезний вибір вин як за 2€, так і за 12€.
Взагалі було цікаво і зворушливо подивитися на емігрантів з Італіі - справжніх працівників.
Весь час повторювали, що вибачаються за свій скромний бізнес: «У нас всього 8 га виноградників».
На території побачили всього 6 осіб: засновник бізнесу, його дочка, її «друг» - та ще 3-х працівників - чоловіків років по 30…45, які облаштовували додатковий вхід в підвали.
Бочки для вина дубові, закуповують в місті Бордо.
Вино на смак та аромат сподобалося.
Цікаво, що рік на рік не приходиться і вино червоне сухе врожаю 2021 року - «легке», а ось врожаю 2022 року - важке і прямо наче «чорне».
Ну не дивно: рік 2022 - він такий…
Зображення
akurt

Подякував: 3990 раз.
Подякували: 1435 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 18:31

Gastarbaiter написав:
  rjkz написав:
  The_Rebel написав:Коли я був у Англії, то перші декілька зарплат я отримав саме чеками. Так як відкрити банківський рахунок для новоприбулих це досить затягнута процедура. При цьому якби не чеки, то я б сидів взагалі без зарплати і засобів до існування, бо більше нічого не передбачено. Але і тут була проблема. Чеки могли відіслати лише поштою. На руки ні-ні. А мені моя хазяйка по кімнаті суворо заборонила давати кудись цю адресу. А все тому, що це була сім'я з Тернопільщини і проживали нелегально більше 10 років, при цьому вони орендували весь будинок в чорну, а потім здавали покімнатно в суборенду. Проте без адреси там взагалі ніяк, вона була потрібна і для отримання місцевого іпн (іншуренс намбер), а без нього і рахунок не відкриють. Тому прийшлось прикинутися шлангом і все ж надати адресу. Вже після отримання чеків (прийшло зразу декілька) та іпн зміг відкрити рахунок, зі скандалом виїхати та зняти кімнату легально

Кстати, да, еще раз, уже тут писал.
По приезду, потратил несколько недель на открытие счета в банке.
Фактически заполучил его через почти 3 месяца после приезда, но не сразу начал этим заниматься. И сначала искал постоянный рент. То есть, заполучил адрес.
Но этого мало - надо подтверждение адреса. Например письмо из электрокомпании. А они не шлют. И банк не открывает счет.
Вроде, когда уже начались приезды по Ю4Ю, то пошустрее стали.

Приехал в Польшу, с первых же дней HR сказали "нужен номер счета для выплаты з/п". Пока искал квартиру - жил в гостинице несколько дней. Пошел в банк открывать счет, дал адрес офиса. Туда карточку и прислали. Потом уже поменял адрес в приложении. Вообще подтверждение регистрации по определенному адресу требовалось только при открытии брокерского счета (тоже можно было какой-то счет за телефон/интернет/электроэнергию на свое имя и этот адрес предоставить). В банках открывал счета, брал кредиты - никто не требовал.

Можна картку і на відділенні отримати, прийдеться написати заяву, з обгрунтуванням чому, напр., знімаю квартиру, але не маю ключів до поштової скриньки.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2842 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 18:55

News from Spain

Тут дуже один пан хвилювався.
Наші люди прибули в Барселону. З електрикою все ОК.
Вселяються в готель біля Parc de la Ciutadella.

Сказали, що корки перед Барселоною були на 1 годину.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 19:08

rjkz написав:У этого инструмента есть не только преимущества, но и недостатки.

Идеальным в этом мире бывает только шторм 😁
У любого инструмента есть достоинства и недостатки, поэтому хорошо, когда есть богатый выбор инструментов. Каждый может выбрать тот, который его меньше раздражает. Мой пост был именно об этом, а не о прелестях чеков.
Что же касается упомянутой возможности возврата платежей - это не недостаток инструментов, а особенность законодательства.
О том, что права покупателей защищены, на мой взгляд, чрезмерно в ущерб продавцам, я знаю давно. Возможность отозвать платеж в этом плане сродни возможности купить дорогой смокинг, сходить на мероприятие и сдать его обратно в магазин. И банки тут уже ни при чем.
В передержке платежей, если она прогнозируема, я не вижу ничего особо страшного. Это вопрос собственной дисциплины.

А вот разные процедуры для открытия и закрытия депозита, честно говоря, удивили. При таком уровне защиты прав потребителей системы "платного выхода" быть не должно. Наши банки тоже иногда не вполне дружелюбно себя ведут в вопросах пролонгации, но это не удивляет.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6452 раз.
Подякували: 21584 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 19:08

akurt
Яка ціна е/е в Гешпаніі? Мабуть же не менше 25 євроцентів за 1 КВт*год з усіма доставками.
При сьогоднішній ціні панелей та батарей та кількості сонячних днів в Гешпаніях/Португаліях, там мають вже через одного стояти власні СЕС «для себе».
Востаннє редагувалось Hotab в Вів 29 кві, 2025 20:00, всього редагувалось 1 раз.
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2422 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 19:46

В Іспанії я не знаю, я зараз мешкаю у Франції.
Я Франції 1 кВтгод продається населенню приблизно за 0,22€.
Є “Blue tarif” - вночі (з 23:58 до 07:58) 0,19, вдень 0,25€. Цифри «по пам’яті».
У Франції всім власникам приватних осель пропонують на пільговими умовах (Програма від держави) встановити систему отримання енергії від сонячних панелей. Умови я не знаю, вчора звертав увагу, що приблизно у 1/3 приватних будинків на даху є такі панелі.
Сьогодні отримав таке повідомлення:
“Вітаю, пане. Я телефонувала вам щодо вашого попереднього запиту щодо ремонтних робіт. Причина, чому я звертаюся сьогодні, полягає в тому, що з'явилися нові державні гранти. Ви можете отримати до 100% фінансування на утеплення вашого будинку та встановлення теплового насоса, при цьому сума допомоги сягає 63 000 євро.
Будь ласка, передзвоніть мені, щоб ми могли обговорити це питання далі.”
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 21:45

rjkz написав:У этого инструмента есть не только преимущества, но и недостатки.
Например. Вы продаете ...скажем бу диван (условно), к Вам приехал чувак, забрал диван и выписал чек. А в банке оказывается, что чувак уже аннулировал этот чек.
Ну так выписка чеков, под которые на счете нет денег -- древнейшее финансовое мошенничество. Достигло апогея в виде финансового "змея", когда эти процессы стали уже электронными, но ещё не в реальном времени: переброска несуществующих денег между многими счетами с увеличением суммы, а потом быстрая обналичка и уход в закат.

Но понятно, что в доинтернетовскую эпоху это должно было как-то работать, и пользы было больше, чем вреда в целом. Но сейчас эту возню с чеками понять уже сложно. Несколько лет назад попадалась какая-то ужасающая цифра по количеству мошеннических операций с чеками. Где-то около миллиона в год. В основном, кстати, со стороны сотрудников почты (убей не пойму как). А сколько ж тогда операций всего? Нафига, спрашивается? Хорошо, хоть в Европе этого маразма нет (вроде бы).

Кстати, вся эта бодяга с процедурами по платежным картам (предавторизация - авторизация - списание - возмещение) -- это ведь всё тоже оттуда, от чеков. Крови попила всем немало, и продолжает.
M-Audio

Подякував: 630 раз.
Подякували: 497 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 21:53

flyman

У BNP Paribas Bank Polska S.A. з січня 2024 суттєво посилили вимоги для відкриття рахунку та отримання картки. Обов'язковою умовою є не лише наявність місця проживання, хоча саме на це дивляться формально, а й реєстрація у Польщі.
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 22:41

xaos_3 написав:flyman

У BNP Paribas Bank Polska S.A. з січня 2024 суттєво посилили вимоги для відкриття рахунку та отримання картки. Обов'язковою умовою є не лише наявність місця проживання, хоча саме на це дивляться формально, а й реєстрація у Польщі.

BNP був банком, де було найлегше відкрити рахунок. В ING найважче. Потроху закручують гайки.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 29 кві, 2025 22:56

gonchik74
Так, наприклад, у 2023 я відкрив рахунок не маючи польської реєстрації/номеру обліку (PESEL/PESEL UKR) і пред'явивши лише 1 посвідчення (паспорт) із фото та контракт. У той час вони просили знайти ще одне посвідчення з фото, наприклад, водійські права. Сказали, що потрібно для банк. програми. Але у мене їх не було, то вони відкрили рахунок і сказали, що він буде дійсним до 6 міс, оскільки вони включили опцію (не знав що така була), що клієнт донесе доки. Я ще встиг до 2024 закрити і відкрити у них його знову ж на тих умовах. А чергового разу, у лютому 2024 працівники сказали, що варіант без PESEL/PESEL UKR не працює.
xaos_3

Подякував: 2 раз.
Подякували: 10 раз.

Профіль

#<1 ... 27632764276527662767 ... 2869>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Google [Bot] і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор