Только один раз, когда у нас ещё была прогрессивная шкала. Потом ставка стала фиксированной, и повод для возврата исчез. А потом и налоговый агент остался только один.
|
|
![]()
З початком війни повернення, як і конституція "на паузі", якщо до війни можна було повернути витрати за навчання згідно договорів, то з 2022, тупо півруки. Наразі, виконання законодавства чиновниками "це фантастика", телефонне усне право розквітло у всій красі. А щоб менше судилися, з державою різко підняли судові збори. ![]() ![]() Еміграція, заробітчанствоОтримував кілька разів, але задовго до 2022 ![]()
Миколо, у вас дочка в іноземному ВУЗі, повернення завжди було 1/2 від 18%, якщо платять батьки, і якщо мають офіційно роботу. Якщо працює дитина, то 18% з оплати за навчання, а не 1/2 від 18%. З початком війни повернення за навчання проходить у звичному режимі. Можлива затримка, але невелика. Повернення завжди фізичний особі не більше, ніж сплачене ПДФО. І якщо я вірно розумію то лише за послуги отримані в державних закладах. Також повернення можливо і за проведені у державних клініках операції. Нажаль, іноді кошти просять за операцію на ФОП лікаря, а не лікарню і тоді повернення неможливе. ![]()
Абсолютная вынужденность. Кроме того, там произошел какой-то сбой и мне пришло письмо, что за мной остался неоплаченным один платеж. И что были предупреждения (по почте) о неуплате и они передают эту сумму коллекторам, что скажется на моем кредит скор и кредит хистори. Платеж был оплачен и деньги списаны, но я был вынужден сделать еще один платеж. Никакой коммуникации с ними не существовало. Почта, да, пользуется доверием. ![]() Постоянно ошибки с доставками как писем так и посылок. Нередки случаи, когда сами почтальоны воруют посылки. Я лично видел на камере видеонаблюдения. Ошибки с доставками писем на адрес - обычное явление. Там может быть кредитная или дебетовая карта от банка, номер ССН, паспорт, права,чек. Все что угодно. Поэтому я не считаю ни почту ни систему безопасной. То, что старички так привыкли и по другому не умеют - это одна песня, то, что система тупая, неудобная, неэффективная и ненадежная - это о другом. ![]()
Можливо тому, що це New York. Мені на днях доставили два конверти з кредитними картами Bank of America. Пошта принесла вчасно (через 5 днів після замовлення на сайті) за правильною адресою без проблем. Доставили наші люди через Лондон. І до цього ніколи не було ніяких проблем та помилок. Жодного разу у моїх респондентів нічого не зникло. Так що вище описано окремі випадки. MacBook для жінки принесли та поклали під двері квартири в Sausalito: лежав близько доби під дверима. Замовив запчастини для мого трактора-газонокосарки (Made in USA): обіцяли доставити в минулу пʼятницю на адресу в San Francisco - так і було: в неділю вже монтував у Франції: пошта НЕ підвела: доставили до відльоту наших людей. Для мене було дуже важливо, бо я таких запчастин в Європі не знайшов. В серпні минулого року випадково завіз із собою після перебування в США картку-електронний ключ від Tesla model 3 (авто мені видавали під час перебування). Картка прилетіла зі мною в Краків. Передав разом з іншими документами сину приятелів у Флориду, звідти пошта доставила в San Jose. Без всяких проблем. Декілька разів відвідував поштові відділення в США. Найбільше вразило відділення в San Francisco: треба було оформити для сплати за консульські послуги чек «Без імені» (на предʼявника). Так працювала та оформляла жінка, яка говорила і російською, і українською… Так що то вище - мабуть - проблеми такого мегаполіса, як New York. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоМені ніколи не зрозуміти як жити в системі джентльменів, де все базується на довірі...
![]() Ну якщо панове активно шукають недоліки у "дурноголових" (за Старицьким) американців, то і їм є що змінювати - принаймні в Європі. Завершилася дводенна подорож делегації наших українців, які прилетіли у Францію із США, в Барселону (Іспанія). Дорога зайняла замість запланованих Google maps 5 годин всі 6 - на в"їзді та на виїзді із Барселони - суттєві корки. Але вони були викликані НЕ тим, що стався збій в електричній мережі: наслідків вони вже не побачили: система стійка та все швидко було відновлено. Що вони помітили, що їм НЕ сподобалося і що вони хотіли б змінити: - в США на Highway водій зайняв смугу 2, або смугу 3, або смугу 4, або смугу 5 - і так і їде. Смуги НЕ міняє. Тут же європейці весь час мігрують: то перша, то друга, то третя, то ліворуч, то праворуч. Непахане поле для змін їх життя… Неправильно живуть. Не по-людські. Крім того: на территорії Франці дозволена швидкість 130 км/год, тільки проїхав табличку "Spain" - тобто віртуальний кордон з Іспанією - вже 110... Не по-людськи... Фури йдуть у першій та другій смугах одночасно (в США можуть йти тільки в першій смузі). Проявився вже чисто американський підхід: проїзд швидкісними трасами Франції в бік Іспанії з незрозумілих причин коштував на 10€ дорожче, ніж по тій самій (!) трасі в зворотньому напрямку… «Нє порядок!» В Барселоні була велика кількість людей, навіть на пляжі. Але було дуже прохолодно і сильний вітер… Здивувала помітна відмінність в якості приготування іспанського блюда "Паелья": найгірша виявилася в ресторації в порту, найкраща та найсмачніша - в самому центрі. Не по-людськи, порушують стандарти фірмового блюда. Здивували "барселонські безхатченки": - лавки на вулиці; - над лавками намети; там спали безхатченки. - намети зранку склали в акуратні пакети та в рюкзаки. - майже вишукані (!) чоловічі костюми і майже відпрасовані сорочки. - дуже охайний вигляд. Це викликало подив і повагу. Але якось не по-людськи... Є що змінювати в способі життя... ![]() Еміграція, заробітчанство...
News from France Ніколи не очікував, що в мене буде "Déjà vu": святкування дня міжнародної солідарності трудящих "1 Травня". У Франції це прямо святе свято. Його дуже чекали наші українці - це державне свято та вихідний день. Скажу вам точно: наші люди у Франції - живуть зовсім НЕ жирно. Доволі скромно. Активно працюють за досить малі гроші. Правда, ці малі грошів забезпечують досить пристойне існування. Справа в тому, що "гримасою капіталізму" (як раніше говорили пропагандисти з екранів ТБ) є фактичне вирішення проблеми харчування людини: харчі досить дешеві. І тому навіть один вихідний день - то велика нагорода. Як завжди, головними витратами є оренда житла, як правило чую цифру в 400...450 євро на місяць. Плюс комунальні витрати. Тут найдорожчою є електрична енергія. Багатьом видали так зване "Соціальне житло" - але за його оренду теж треба платити. Чув що комусь якісь організації видали і безкоштовне житло - але подробиць не знаю. Правда, якщо не претендуєте на Париж, а на інші міста - часто маленькі - то отримаєте прямо апартаменти в палацах - площею по 200 кв. м. Це все - власність муніципалітетів. А ця власність часто розташована у старовинних палацах або замках. Ще й зрозуміло - в центрі міст. Позавчора мені показували таке житло: шикарна велика квартира з вікнами від підлоги до стелі на першому поверсі. Другий поверх - звичайні вікна. Дворівнева. Камін... будинок побудови 17-го сторіччя після реконструкції. Виділити цю квартиру свої дочці дуже просила мера міста наша українка із сльозами на очах: у її дочки є власна 3-и річна дочка. Виділили! Вже 3 місяця НЕ платить і як видно не збирається. Мерія спрямувала їй офіційний лист з проханням почати платити. Відповідь станом на 1 травня не отримали. Пані немає коли відповідати: закриває в тій квартирі дочку 3-х років та десь линдає цілими ночами. Мабуть, начиталася "української екзотики". Там же як: то 86-и річний професор одного львського виша НІБИ-ТО мацає за "здєсь" студенток... То на режисера київського театру написали заяви відразу 700 (сімсот, Карл!) студенток про НІБИ-ТО домагання...
|
|