Психологія та саморозвиток

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Інше та Різне для тем, які не підходять для жодного з Форумів. Популярні тут теми можуть бути винесені в окремі Форуми.
  #<1 ... 399400401402403 ... 582>
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 12:15

макаки бывают сельские и городские.

с высшим образованием и без

Востаннє редагувалось Wirująświatła в Вів 13 тра, 2025 17:48, всього редагувалось 4 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2519 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 12:22

Wirująświatła написав:может поведения? а то смысл пропадает

Конечно, поведения.

Умер создатель Т9.
Земля ему пуховик.
Помойся с пивом.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6451 раз.
Подякували: 21576 раз.

Профіль

132
82
38
2
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 16:57

Сибарит написав:
  ЛАД написав:Совсем не уверен.
90-е больше отразились на морали, а не на психике.

Я думаю, что степень психологической травмы в обоих случаях зависит(зависела) от проведения находящихся рядом взрослых. Наибольшую травму наносит нахождение а атмосфере паники или истерики.
Конечно, зависит.
Но в 90-е паника или истерики, по-моему, встречались достаточно редко. По большей части реакции были другие.
А сейчас... Даже при спокойной реакции взрослых. Когда дети пугаются взрывов и подбегают ко мне, я их обнимаю, успокаиваю: "Ничего страшного, это далеко, уже всё прошло, не пугайся" и т.д., они, конечно, быстро успокаиваются и возвращаются к играм. Думаете, когда ночью детей поднимают и выводят в коридор (даже при спокойном поведении взрослых) это никак не сказывается на психике? А взрослые при этом сидят и смотрят в телеге, закончился налёт или нет и где там сейчас летят эти шахеды.
Между прочим, в 2022-2023 такого не было, все понимали, что ракеты прилетят быстро, ничего не успеешь, так что и дёргаться нечего.
Я, конечно, не специалист, судить не берусь, но не уверен, что это никак не отражается на детях при всей их нейропластичности. Да и на взрослых тоже.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4853 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 17:17

Re: Психологія та інші цікавинки

ЛАД написав:
  Сибарит написав:

Я думаю, что степень психологической травмы в обоих случаях зависит(зависела) от проведения находящихся рядом взрослых. Наибольшую травму наносит нахождение а атмосфере паники или истерики.
Конечно, зависит.
Но в 90-е паника или истерики, по-моему, встречались достаточно редко. По большей части реакции были другие.
А сейчас... Даже при спокойной реакции взрослых. Когда дети пугаются взрывов и подбегают ко мне, я их обнимаю, успокаиваю: "Ничего страшного, это далеко, уже всё прошло, не пугайся" и т.д., они, конечно, быстро успокаиваются и возвращаются к играм. Думаете, когда ночью детей поднимают и выводят в коридор (даже при спокойном поведении взрослых) это никак не сказывается на психике? А взрослые при этом сидят и смотрят в телеге, закончился налёт или нет и где там сейчас летят эти шахеды.
Между прочим, в 2022-2023 такого не было, все понимали, что ракеты прилетят быстро, ничего не успеешь, так что и дёргаться нечего.
Я, конечно, не специалист, судить не берусь, но не уверен, что это никак не отражается на детях при всей их нейропластичности. Да и на взрослых тоже.
Паніка і істерики це одне. А якщо подивитися ширше. Скільки людей застрягли ментально в деградованому суспільстві 90х? Скількох "зіпсувало" процвітання і романтизація бандитизму, та навіть популярність огидної "тюремної лірики" (так званого шансону) чого варта. Може безпосередньо психологічної травми 90ті не наносили, але загальний негативний вплив на суспільство був колосальний. В цьому плані як на мене навіть повномасштабна війна нанесла менше шкоди.
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8226 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 17:38

ЛАД написав:
  Сибарит написав:

Конечно, зависит.
відібється без сумніву, як і в попереднього покоління, що пережило голод і війну. Помню моя баба на старість боялась світло вночі включати.
Наслідок дитинства в часи війни і повоєнного бандитизму, коли на огоньок могли зайти люди з ночі.)
Вродь роки минули, но коли контроль розуму згас, дитячі страхи повилазили. І уявні чудіща ожили.
Banderlog

Подякував: 112 раз.
Подякували: 86 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 17:51

Hotab написав:
  yama написав:Це точно фінансовий форум ?

Так-так, заходь розказуй, скільки податків з доходів (не)платиш.

як вже казав все нал , оплачую тільки ті податки що в чеку при купівлі в магазині , як то ПДВ :roll:
yama

Подякував: 9176 раз.
Подякували: 1067 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 18:28

перетяну с военной сюда
Зображення
может кто захочет прокомментировать
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 18:43

ЛАД написав:Я, конечно, не специалист, судить не берусь, но не уверен, что это никак не отражается на детях при всей их нейропластичности. Да и на взрослых тоже.

++ Діти, яким розказують і показують міни, гранати, речі з вибухівкою, пояснюють як себе вести при різних загрозах, як оцінювати ситуацію, але коли бачать наслідки чи близький приліті щастя якщо вночі часто не чують вибухів, або чують, але дім цілий, знають що дорослі поряд допоможуть та захистять, і тому можна далі спати.
У будь-якому випадку будуть вже з цими знаннями-травмами іншими... :evil:
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 20:00

Wirująświatła
может кто захочет прокомментировать

Долярчик.
Якщо раптом не прийде, я тобі накидаю слів «окуляри», «смоктати» , «350 євро», а ти сам скомбінуй за нього повну відповідь.

Тобі в принципі все одно нема чого робити, ти цілий день правив ранковий пост 😅😅😅😅

Зображення
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2417 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Вів 13 тра, 2025 20:50

Wirująświatła