|
|
![]() Для пана Успіх: надійшла відповідь на моє запитання про витрати на ремонт.
Це людина робить ремонт майже своїми силами в убитому бабушатнику 3-к під оренду в Україні в одному з спальних районів обласного центра. Говорив, що сусіда продав таку саму без ремонту за 37 000$. А мій приятель наполегливо робить ремонт, бо хоче отримувати від орендарів 12000…15000 гривень щомісяця. Досвіду не має в цій справі, але дуже хоче. Думаю, буде вам орієнтир. Вихідні дані: убита 3-к квартира реальний бабушатник панельного будинка. Останні років 3 чи 5 стояла порожня, бо нормальній людині там не жити. Я ледве умовив людину зробити ремонт подешевше - але пристойний та або продати, або здати в оренду. Я доводив, що не можна кидати напризволяще спадщину від батьків. Послухав. В квартиру було гидко зайти. Перша справа: заміна всіх вікон та вхідних дверей - обійшлося в 13 000 гривень. Після цього почали ремонт - частину сам, кахлі укладав син власника (експромт), на частину робіт запрошував фахівців. - вирізали та викинули всю сантехніку, всі труби, все переробили. Все, що вище кахлів в ванній та в туалеті - пофарбували в білий колір, сказали, що сподобалося. Кахлі брали здається по 350 гривень квадрат (за цю цифру не відповідає). - поставив новий бойлер. Питав мене щодо кондиціонера - я радив поставити хоч один бо він же не тільки на охолодження, але й на підігрів. НЕ встановив, можливо і вірно: в мене у Львові немає. Ніяких проблем. - розвалили якусь перегородку здається між кухнею та залою. - були пробеми з підлогою. Виправили. Укладено буде досі цікавий за кольором лінолеум: витрати склали на всю квартиру 20 000 гривень, була знижка в 30% (!). Назва: King floor perfect Gordon 7 та Perfect Chicago 4. До цього було укладено плитку ПХВ - улюблена плитка радянських будівельників. Теоретично її можна було б відновити, переклеїти, але то така плитка небезпечна для здоровʼя та клопіт+витрати на клей. - міжкімнатні двері: хотів змінити тільки полотно кожної двері. Викликав замірщика - той міряв міряв - опустив руки і сказав, що лудки такі криві, що треба викидати. Не годяться. Заміна всіх між кімнатних дверей. - всю електрику замінив. Вчора купив люстру в кухню - там площа 15 кв.м - взяв із знижкою в 50% за 1500 гривень. Вислав фото: на скляних три плафона ніби-то непогана. На сьогодні головна проблема то стіни: жінка ні з ким не порадилася накупила на 3-к квартиру шпалер на 10 000 (!) гривень. Самі вони клеїти не можуть, найняли жінку - фахівця а та не приходить вже тиждень і не дзвонить. Я їх черговий раз умовляв не робити дурню - пофарбувати стіни. Витрати часу: 2 дні. Ціну вони вже дізналися: 14 кг «Снєжка» - 1260 грн. Його лякають, що «хороша фарба для стін» вартує 100$ за відро. Я гадаю, що якщо «Снежка» не «ліва», то для орендарів піде. Ще лякають, що треба щоби стіни були ідеально виведені, а під шпалери не треба. Все ж схиляється фарбувати, бо поклеїти шпалери майстрині як не було так і немає. Вже пофарбував Снєжкою прихожу говорить, що сподобалося з нею працювати: легка в роботі з гарним результатом. Штори та гардини буде купувати. Меблі встановить перевірені - часів СРСР. Вони ніби-то в задовільному стані. Ну ось на сьогодні витрати склали в гривнях - цитую: “200 000 з хвостиком». Це рахуйте десь 5 000$. Це вам просто для орієнтиру витрат. Звісно можна робити по-людські - як люблять наші люди: 1 к за 40 000$. Син приятеля високо піднявся саме на цьому для київських багатіїв: робив та робить дизайн-проєкти. Багатих людей в Україні так багато, що вся Європа дивується. А можна і ось так: скромно. Бо треба ж порахувати, за скільки років той орендар зможе відбити орендодавцю ремонт. Успіхів пану Успіх в ремонті! Я його знаю як людину працьовиту/розумну та вірю, що в нього все вийде непогано. Тим більше, що досвід має. ![]() Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!Я уже тут понял - шо дето брехня, дальше читать не стал. 3(три) окна(даже если нет балконного блока)+входная дверь = 13К грн? Это что за цены и где такие цены? Разве что бу гдето в ОЛХах найти... Выходит он из бабушатника делает новый бабушатник? ))) ![]() Re: Купуємо для здачі в ОРЕНДУ Львівську Нерухомість!Може це за роботу)
![]() Пане Успіх!
Ви із своїм ремонтом будете зіркою форуму: у вас класна група підтримки. В мій текст у витратах на вікна та двері дійсно вкралася помилка - а люди вдало помітили: замість 13 000 гривень слід читати 100 000 гривень. Не знаю, чому я саме так написав, але написав. Можливо вплинув авіапереліт: я сьогодні прокинувся о 6:00 та о 08:10 вилетів у справах в іншу державу. Мій текст написано о 10:00 за європейським часом - це об 11:00 за українським. Вважайте, що «не прокинувся ще», в літаку дрімав. Але ця помилка - до кращого. Ось ще уточнення: - людина робить все сам або мінімум половину сам. І що реально погано - дуже поволі: 100 000 гривень в цінах грудня 2024 року. Двері вхідні обійшлися в 20 000 гривень. Підкреслюю: в цінах грудня 2024 року. - викликав він електрика: все треба викидати, витрати 12 000 гривень (не уточнював з матеріалами чи без - а я не питав); - станом на 2 березня витрати складали 160 000 гривень. - лоджію він штукатурив сам; - цікаве уточнення: кахлі - частково - не всі - як виявилося не купував, використав які лежали в гаражі: кахлі часів СРСР формату 150*150 мм. Були раніше такі… Хтось скаже - і можна погодитися - що весь процес неправильний, бо вже 10 місяців продовжується ремонт. Але слід врахувати: людина працює, ще й у відрядження виїжджає. Ще й свій приватний будинок з шикарними яблунями, грушами, персиками та іншим: там роботи «по шию». Гроші з неба не падають, хабарів не бере, бо не та робота, де дають чи беруть. Це при тому, що дуже не хотів його починати: я ледве умовив. Так що «маємо те, що маємо». А зауваження цікаві, молодці наші люди, багато чого знають! Мені цікаво було коментарі почитати. ![]() Бувають і такі) Приходив нещодавно один на перегляд. Каже: "Мені все подобається, але тре плиту на газову замінити, ліжко інше поставити і ви ж все будете самі ремонтувати і міняти, навіть лампочки? І ціну можете трохи опустити" Кажу: "Ну та так! І туалетний папір приноситиму" ![]() Жорстко, чи м'яко?І що - Ви йому, майже зразу в очі кажете: "Вибачайте, та Ви мені не підходите?" Чи все вислуховуєте і кажете - "Ну я подумаю... Я вам зателефоную..." ![]()
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|