Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
xaos_3 написав:Цікаві думки форумчан щодо сонячних панелей: 1. "сонячні панелі взимку нееефективні, тому не несіть маячні" 2. "ті панелі максимум дадуть мобільний зарядити, в кращому випадку ноутбук" 3. Обычно нужны определенные объемы и мощности. Якщо ми ведемо мову про не ефективність то порівняно із чим? Тобто, варіант А є не ефективним, порівняно із варіантом В. У нашому випадку сонячні панелі є не ефективними, порівняно із чим? Із неіснуючим варіантом? Яка є альтернатива з введення в експлуатацію автономного джерела енергії упродовж день-два? Потреби у потужності у кожного свої, одному вистачить 1,6КВт, іншому 5 КВт буде замало. Також, хочеться запитати: влітку, за відсутності енергії аналогічно січня, ви чим умовний холодильник будете заживлювати? Молитвами чи вірою - якось воно буде? Про естетику фасадів навіть не буду згадувати. Я розумію, що у деяких форумчан зараз фаза заперечення (все не так, все маячня, котангенси не ті), ще жевріють мрії про якійсь безпечний балконний диво-генератор на атмосферному повітрі чи можливо, що у кожному мікрорайоні з'явиться міні АЕС із 8 ступенем захисту. Як енергозабезпечуватися - кожен обирає сам
З чого ви взяли, що кілька панелей вертикально біля вікон (бо більше ніяк) у типової квартири в багатоповерховому будинку на схід чи взагалі північ дозволять навіть влітку живити холодильник?
Якщо фотопанелі стоять на балконі, 2-3 м2. Для холодильника вистачить 200-300 ватт. Тобто це реально. Проте холодильник буде працювати лише при прямому сонячному освітленні фотопанелей, тобто 3 години за добу. І потрібен акумулятор, для компенсації просадки напруги під час запуску компресора холодильника. Тобто затія дорога і абсолютно малоефективна.
xaos_3 написав:Цікаві думки форумчан щодо сонячних панелей: 1. "сонячні панелі взимку нееефективні, тому не несіть маячні" 2. "ті панелі максимум дадуть мобільний зарядити, в кращому випадку ноутбук" 3. Обычно нужны определенные объемы и мощности. Якщо ми ведемо мову про не ефективність то порівняно із чим? Тобто, варіант А є не ефективним, порівняно із варіантом В. У нашому випадку сонячні панелі є не ефективними, порівняно із чим? Із неіснуючим варіантом? Яка є альтернатива з введення в експлуатацію автономного джерела енергії упродовж день-два? Потреби у потужності у кожного свої, одному вистачить 1,6КВт, іншому 5 КВт буде замало. Також, хочеться запитати: влітку, за відсутності енергії аналогічно січня, ви чим умовний холодильник будете заживлювати? Молитвами чи вірою - якось воно буде? Про естетику фасадів навіть не буду згадувати. Я розумію, що у деяких форумчан зараз фаза заперечення (все не так, все маячня, котангенси не ті), ще жевріють мрії про якійсь безпечний балконний диво-генератор на атмосферному повітрі чи можливо, що у кожному мікрорайоні з'явиться міні АЕС із 8 ступенем захисту. Як енергозабезпечуватися - кожен обирає сам
З чого ви взяли, що кілька панелей вертикально біля вікон (бо більше ніяк) у типової квартири в багатоповерховому будинку на схід чи взагалі північ дозволять навіть влітку живити холодильник?
Якщо фотопанелі стоять на балконі, 2-3 м2. Для холодильника вистачить 200-300 ватт. Тобто це реально. Проте холодильник буде працювати лише при прямому сонячному освітленні фотопанелей, тобто 3 години за добу. І потрібен акумулятор, для компенсації просадки напруги під час запуску компресора холодильника. Тобто затія дорога і абсолютно малоефективна.
Так тому і кажу, що не вистачить. За світлий час доби не встигнуть нагенерувати на всю добу споживання холодильником. Мій холодильник за добу споживає в середньому 750-850 Вт*год, в мене він мониториться. Якщо панелі дійсно видаватимуть хоча б 200 ватт протягом кількох годин поспіль і зарядять акум на добу, то це теоретично можливо, але я думаю, це тільки за найкращих умов, і не взимку
kingkongovets написав:на практиці ємність батарей набагато впжливіша потужності генератора і сонячних панелей разом узятих
панелі взагалі в наших широтах і кліматі лише дороговартісна іграшка, краще витратити гроші на більш потужний інвертор або додаткову бстарею
Ну тому в нас ОСББ розглядає встановлення панелей просто на додачу до встановленого інвертора і 40 кВт*год батарей, тим більше що перше пішло як власні внески під програму енергоефективності і тому панелі можна придбати за рахунок програми вже. Але в ОСББ є дах в розпорядженні, а для окремо взятої квартири це досить дорога сумнівна забавка.
kingkongovets написав:на практиці ємність батарей набагато впжливіша потужності генератора і сонячних панелей разом узятих
панелі взагалі в наших широтах і кліматі лише дороговартісна іграшка, краще витратити гроші на більш потужний інвертор або додаткову бстарею
Ну тому в нас ОСББ розглядає встановлення панелей просто на додачу до встановленого інвертора і 40 кВт*год батарей, тим більше що перше пішло як власні внески під програму енергоефективності і тому панелі можна придбати за рахунок програми вже
я бачив будинки які це давно встановили за цією програмою, навіть колись давав посилання на статтю про один з них, спілкувався з їх головою осбб і можу лише повторити - не робіть помилок і не беріть кредитів на панелі, навіть за пільговими програмами, це вкрай неефективно, вкладайтесь краще в аккуми
Сонячні панелі з акумулятором на балконі - мають якусь користь. Це 200-300 ватт протягом 2-3 годин на прямому сонці і 20-30 ватт ще 10 годин, в теплий сезон. Тобто можна заживити квартирну сигналізацію, 12-вольтове світлодіодне освітлення квартири, зарядку мобільних телефонів. І все. При такій малій потужності - немає сенсу ставити інвертор 12/220 вольт Тобто сонячні панелі на балконі - варіант "трохи краще, ніж нічого"
>>> порівняно із чим? Так я у вас уже который день ровно этот вопрос выяснить пытаюсь: _от чего_ "защищаемся"? - 12/12? - 1/7? - 1/30? -- в зависимости от этого и решение искать нужно... На всякий случай повторю: что-то уровня "день без света/два-четыре часа на зарядку" без проблем проходятся с вот той вашей "конструкцией" - но солнечные панели, из схемы нафиг можно выкинуть. А от чего-то уровня "день со светом/неделю - без" - панели вообще не спасут. Ну если вы, конечно, дома не только мобильник заряжаете и свет включаете... - посчитайте, наконец, площадь.
Виходим з того, що імпорт якийсь буде е.е., як і генерація з АЕС, так що розраховути що варіанти можуть бути всякі з тих які були. Їмовірності теж за 4 роки уже статистично набрані. Якщо е.е. не буде більше 3х діб, то виїзжати туди де ще можна жити, цей варіант не береться до уваги.
В наших широтах уже работает норм. Но в частном секторе или в сталинке низкой этажности где кто то отжал небольшой кусок крыши с правильной ориентацией ската крыши(и без затенения нашими вездес(р)ущими тополями(акации уже попилили) по 15-20 метров высотой.
Бетон написав:Зачем вы тащите сюда решения для частных домов? Солнце нужно рассматривать изначально там, где есть доступ к крыше и только потом что-то там рассуждать. Вертикальная установка - 40%. Ориентация восток/запад/север.
В Киеве 2/3 года пасмурные
Наведіть джерело цих важливих даних: "В Киеве 2/3 года пасмурные".
Ось, нашвидкоруч дані (переклад автогугл): Ясніша частина року в Києві починається приблизно з 22 квітня і триває 5,8 місяця, закінчуючись близько 15 жовтня. Найясніший місяць року в Києві — липень, протягом якого в середньому небо ясне, переважно ясне або частково хмарне у 67% випадків. Хмарніша частина року починається приблизно з 15 жовтня і триває 6,2 місяця, закінчуючись приблизно 22 квітня. Найхмарніший місяць року в Києві — грудень, протягом якого в середньому небо похмуре або переважно хмарне у 71% випадків. Джерело: