Он каким-то образом выезжал и въезжал в страну, значит имел возможность.
|
|
Доволі такі цікаво чувак розповідає як ШІ відбирає роботу в фотоіндустрії тобто виготовлення робіт для рекламних кампаній, будинків моди і тп. А нижче в коментах, теж цікаво,то само обговорюють перекладачі, якщо коротко, то замісць перекладу тепер займаються перевіркою перекладу після ШІ за 30% від ставки за звичайний переклад.
Відбувся цікавий обмін думками саме з цього приводу з нашими IT-никами, які не перший рік працюють та мешкають в США. Вже отримали громадянство. Загальний стаж роботи в ІТ-галузі - 20 років. З них в США - 15 років. Сказали так: - зараз не менше 50% роботи виконуємо із залученням ШІ. - головне: правильно сформулювати питання та вірно визначити його рамки; - у подальшому виживе тільки той, хто пристосується до ШІ та буде вірно вміти формулювати питання та користуватися. Ось такі три пункти сформулювали. Хто в темі: можливо допоможе в роботі. Re: Еміграція, заробітчанствоПроблема сучасних поколінь ШІ в тому, що їм треба на чомусь вчитися. Якщо кейс типовий, який тисячі разів зустрічався, то ШІ його успішно вирішує. Якщо щось не типове - то галюцинації. Можливо колись і зроблять черговий крок у розвитку ШІ, але поки це дуже дуже продвинутый автоконпліт. Хоча як робочий інструмент це супер в прямих руках. Як приклад я: кілька років тому мав на лекцію презентацію з 15-20 слайдів де кілька картинок і мінімум тексті. Тепер ШІ помагає підготувати величезну презентацію на 50-70 слайдів із картинками і з текстом... Re: Еміграція, заробітчанстводуже сильно залежить від задач. Є такі, що на 99% можна замінити ШІ, а є такі, що ШІ не може навіть елементарні 2+2 зробити. От приклад кума: раніше їх 10 людей у відділі тиждень прикручували новий графік, а тепер 3 людей може за той тиждень підготувати 5 варіантів різних графіків і щоб потім обирали який саме з них впровадити, а можливо навіть А/В тести на реальних користувачах провести. Роботи менше не стало, а от складність задач суттєво зросла і тепер просять зробити те, що раніше і не просили. І якщо раніше хоча б питання на Стековерфло шукались, то тепер нічого не знаходитьсяю Погоджуюсь.
Про 99% я знаю: так зараз доценти/професори університетів «допомагають» робити так звані «Магістерські роботи». Востаннє редагувалось akurt в Нед 15 бер, 2026 12:05, всього редагувалось 1 раз.
Re: Еміграція, заробітчанствоТак, сам готував на лекції так слайди, але треба дуже уважно вичитувати, бо може сильно підставити. Re: Еміграція, заробітчанствоIf I were AI, который начитался Прохожего, то сказал-бы
"Медленно шевеля губами читаем название ветки и идем на ветку про ИИ: viewtopic.php?f=14&t=254346&p=5939341#p5939341 " На самом деле, я ничего не имею против отвлечения от темы, но почему тогда с другой ветки сносили (сносят?) целые "кварталы" обсуждений? Меня когда-то даже забанили на ветке про обвал, когда я писал про ремонт. И я на несколько лет тогда покинул ту ветку. При том, что на тот момент альтернативных веток по недвиге не было. Как видите, я не злопамятный. Просто злой и память у меня хорошая.
|
|