Здрасьте

Старожилы возвращаются... Где были? В рынке? Всегда? Или так: когда вошли?
Бумага... не важно. Это мысли вслух, не требуют советов, т.к. своей головой надо думать. Просто написал, позже перечитаю, пойму сам себя и свои ошибки...
|
|
![]()
А если газ за 190? Сколько будет без НДС? 800? А если уголь еще дороже? И тогда все начнут поднимать цены на э\э (и Европа, и Россия, и...) Газ уже не будет дорогим... А уголь? dulib, может я в расчетах что-то не так понял. Но газ... 190, а уголь 120? Можете расчеты выложить, что дешевле будет? ![]() 90 дол. - ціна Credit Suisse по ціні на енергетичний вуголь на 2010-11, додатково
це буде верхня межа ціни умовна, адже розмови про імпорт пішли... при цій ціні- вартість 1.т.у п. для газової групи для БуТЕС (найбільше транспортне плече по всій Україні) складе 1059,25 грн/т. (калорійність 5300) щоб отримати вартість 1.т.у.п на газу в 1059,25 грн., треба, щоб газ був не дорожче 1219,6 грн/тис.м3, на вході в станцію, тобто ця ціна включає вже транспорт по мережам нафтогазу... вся ціна, що вище- е/е дорожча, ніж при вугіллі. Тобто там збитки. 1219,6-це 152,5 дол. на сьогодні....тому й кажу, що для генерацій однаково, чи домовиться ВФЯ за зниження до рівня сябрів, чи ні. Вугілля все одно економічніше. 190 дол/тис.м.3 - зі стелі, але навряд чи нижче може бути ..
![]() dulib
По руде тоже прогноз был 80-85 дол. Но это контракт. А спот? А тем временем некоторые шахты в России уже не хотят экспортировать уголь. Самим нужен! Может оказаться, что цены не законтрактованы, и надо будет на споте брать. Я думаю, 127 увидим в 2011 году. И еще... ТЭСы сейчас все равно пользуются газом (угля-то нет). Правильно? Так, а если он будет дешевле? Возможно газовые блоки в любом случае будут работать (ГМК и прочая промышленность, инфраструктура). И почему Вы не полностью абзац цитируете ![]()
И еще... газ.угли нужны будут ГМК. ![]() Пошла охота за потребителем
![]()
а ви почитайте уважніше цитату. і сюди глипніть https://www.theice.com/marketdata/getGl ... B604AB85F3
в мене є інша інформація, зокрема і щодо поставки на Україну. і вугілля пішло від приватників..думаєте, копанки, ОП в Донбасі самі по собі працюють без хазяїв? Господарі знаєте де сидять і під ким ходять? Газовка йде, хоч і по ціні ВУ, але контрактів вже є на половину місячних об'ємів всього споживання!!!!!!!!!. ПО БТЕС з початку місяця приріст складу +11 тис.т. за 4 робочі дні...
коли почався весь хай в пресі про гаплик експорта через вугілля і його відсутність, окрім об'єктивних чинників були присутні і форс-мажори- аварійний ремонт блоку 1ГВт в ЕНергоатома. Зараз його включили, газ йде по мінімуму на підсвітку (вугілля розумієте мерзле на складах, сире, тре додаткове паливо щоб горіло краще)...всьо пік пройшли... газові блоки працювали тільки в другій половині лютого. И почему Вы не полностью абзац цитируете ![]()
И еще... газ.угли нужны будут ГМК.[/quote] я й не кажу, що ціна буде падати, але ви накиньте ще очікувану і прогнозовану ТУТ ревальвацію ..і порахуйте тоді ціну на вугілля
![]()
К сожалению, по ссылке ничего не вижу ![]()
да, ляпнул я. Это Белон отказался кокс.уголь экспортировать (все на Магнитку пустят), а энерг. будет продолжать экспортировать.
![]() ![]() ![]() Это хорошо, что есть контракты. Все эти копанки и наши шахты не определяют цену. Цену диктует мировой рынок. Я теоретически предполагаю 127 долларов. Что будет? Т.е. смотрю сильно далеко пока что. Но все же.
Вывод: хватает энергии и на потребление и на экспорт. Если достаточно угля и в Кузнецовске все спокойно. Сколько мы производим всего э/э и сколько потребляем. Хочется понять, где пределы.
Газ за доллары покупается. Значит будет дешевле. Уголь тоже. Можно Вас процитировать еще раз?
А Вы несогласны? Так, любопытствую.. ![]() П.С. dulib, спасибо за консультации. Очень приятно побеседовать с умным толковым человеком. Если я чего не понимаю, не сердитесь, помогите. ![]() ![]() ![]() San
Інформаційна довідка про основні показники розвитку галузей паливно-енергетичного комплексу України за грудень та 12 місяців 2009 року 1.1. Динаміка та структура виробництва електроенергії У грудні 2009 року обсяг виробництва електричної енергії електростанціями, які входять до Об’єднаної енергетичної системи (далі ОЕС) України становив 17 849,0 млн. кВт∙г та збільшився на 997,9 млн. кВт∙г, або на 5,9% порівняно з показником 2008 року. Електростанціями, що належать до сфери управління Мінпаливенерго, за вказаний період вироблено 17 072,0 млн. кВт∙г електроенергії, що на 999,7 млн. кВт∙г, або на 6,2% більше порівняно з відповідним періодом 2008 року. При цьому, тепловими електростанціями та теплоелектро-централями (далі ТЕС та ТЕЦ) вироблено 8 222,0 млн. кВт∙г електроенергії, що на 869,6 млн. кВт∙г, або на 11,8% більше ніж за грудень 2008 року. Обсяги виробництва електричної енергії атомними електро-станціями становлять 7 693,0 млн. кВт∙г, що на 1,3% менше показника грудня минулого року. Коефіцієнт використання встановленої потужності становить 74,8%, що на 1,1% менше показника у грудні 2008 року. Протягом грудня 2009 року виробництво електроенергії гідроелектростанціями та гідроакумулюючими станціями (далі ГЕС та ГАЕС) збільшилось на 230,0 млн. кВт∙г, або на 24,8% в порівнянні з показником грудня 2008 року. Виробництво електроенергії за грудень 2009 року електростанціями інших видів (блок-станціями і комунальними ТЕЦ) порівняно з груднем 2008 року зменшилось на 1,8 млн. кВт∙г, або на 0,2%. http://mpe.kmu.gov.ua/fuel/control/uk/p ... t_id=35081 отут про виробництво і споживання. реальні резерви - в показнику КВВП або КИУМ (рос)- коефіцієнт використання встановленої потужності. ЕНергоатом - 2008 р. - 73,9%, 2009 - 68,4% по тепловиках маю під рукою 2008р. : Схід - 57,4%, Захід - 39,4; Донбас- 29,2%, Дніпро-23,2%, Центр -22,7%... головне щоб було паливо і попит зі сторони споживачів
буду неоригінальним- я не знаю ![]()
![]() Есть спрос. Невысокие ставки. Хорошо. НЛМК имеет одну из самых низких долговых нагрузок
![]() Приятно с таким ростом идти на длинные выходные. Мы, наверно, за 8 марта сразу рывок сегодня сделали.
Как пошел рост металлургов перед закрытием, решил взять еще баррель нефти. Надеюсь, что не зря. Теперь я как Коломойский, с полным циклом. И добываю, и перерабатываю. ![]()
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор |
|