|
Еміграція, заробітчанство |
+ Добавить тему
|
Ответить на тему
|
Следить за темой
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:23
Дюрі-бачі писал(а): shapo писал(а):А я там прожил первую половину своей жизни и до сих пару родственников осталось
В мене шеф там живе з 2021, та і частина мого заробітку, яка йде із бюджету Казахстану, більша ніж із бюджету України. Казахстан, на відміну від України, вкладає нормальні кошти в освіту і науку. shapo писал(а):Так что если сейчас кто-то и рожает больше, то это последние 20 лет.
так і є, особливо після 2008 росла народжуваність
До 2022 українці з вищ освітою, типу інженерів, їздили на заробки в Казахстан. За ту ж роботу - там платили в 3-4 рази більше. Добуваюча промисловість і біля неї.
-
Frant
-
-
- С нами с: 12.09.11
-
-
-
-
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:33
Frant писал(а):там платили в 3-4 рази більше.
доценту минулого року там платили х4 відносно України (після підняття зарплат в січні і вересні 2026 буде х2.5), для професора взагалі було х5... От асистенту платили х1.5, а з вересня будуть майже порівну. Там дуже відчутна різниця між посадами
-
Дюрі-бачі
-
-
- С нами с: 29.07.22
-
-
-
-
1
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:42
Hotab писал(а): ЛАД писал(а): Hotab писал(а):........... Зараз час дуже ймовірних раптових неочікуваних змін (в негативний бік) , тому скласти руки в зоні комфорту і заробляти просто мінімальну необхідну для життя суму - не достатньо. Саме це сталося коли 90 квадратів в Херсоні раптом поплили з-під ніг як непридатні для життя, і заробляння 1.5 кілобакса + 0.6к пенсії раптом виявилося недостатньо. І гоу орбайтен як молодий !! Йа-йа!! 
Это как? 
Коли зникло єдине власне житло. Воно фізично є, але.. Постало питання «треба купити знов». І не «флайман-стайл», бо треба себе поважати.
по легенді було: 1. Кампус 2. ЧГ
-
flyman
-
-
- С нами с: 09.03.14
-
-
-
-
1
4
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:45
flyman по легенді було: 1. Кампус 2. ЧГ
Не «було» , а «зʼявилась» після виходу з зони комфорту.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- С нами с: 15.02.09
-
-
-
-
7
8
6
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 11:55
Дюрі-бачі писал(а): shapo писал(а):А я там прожил первую половину своей жизни и до сих пару родственников осталось
В мене шеф там живе з 2021, та і частина мого заробітку, яка йде із бюджету Казахстану, більша ніж із бюджету України. Казахстан, на відміну від України, вкладає нормальні кошти в освіту і науку
Возможно,что как и с рождаемостью что-то изменилось и с наукой,но до начала 2000-х там шли процессы почище чем в Украине. Назарбаев ликвидировал академию наук, НИИ тоже влачили жалкое существование как и в Украине, зато вузов из бывших ПТУ понаделали столько же. Единственное отличие в том,что там наштамповали британско-казахский американо-казахский и прочие совместные,по-моему,ещё и с турками вузы. Правда,знакомый доцент с которым я в 80-х работал в ААСИ, сейчас называется частная контора КазГАСА работал в британо-казахском вузе и там поначалу пробовали преподавать на английском,но потом махнули рукой и преподают то ли на казахском,то ли на русском. Качество обучения,естественно,упало хотя и раньше было невысоким
-
shapo
-
-
- С нами с: 29.05.18
-
-
-
-
1
1
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 12:18
Ой+ писал(а):........ Стандарти зростають: і щодо житла і щодо дітей, розуміння базових потреб. В мене по батьковій лінії обоє його дідів поставили на ноги по 8 дітей. Це ж не значить, що вони мали витрати нехай навіть в золоті співставимі з витратами на одну дитину зараз. Навпаки, тоді швидко переводили на самоокупність, а то і прибуток для сім'ї. З дітьми всі розвинуті країни заганяють себе в пастку постійно накручуючи вартість починають банально вимирати. От і в Україні з копицею демографічних проблем цього року вартість вищої освіти у півтора рази. Якраз додатковий стимул щоб діти-молодь підривались в еміграцію-заробітчанство.
Стандарти зростають. Но это происходит не по желанию родителей, а по требованиям общества. А, точнее, тех самых "богачей", которым нужны высококвалифицированные работники. Очень высококвалифицированные. Если 100 лет назад на большинстве работ с лихвой хватало цпш (а то и без этого), то позже ввели обязательное начальное, позже - неполное среднее, потом среднее, а скоро уже обязательным станет высшее. Но платить за это должны родители. А богатые наниматели, которым это необходимо, не спешат делиться своими доходами на растущие требования.
-
ЛАД
-
2
-
- С нами с: 31.08.10
-
-
-
-
2
2
6
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 12:27
Frant писал(а):я спілкувався недавно з однокурсницями. В Україні професори одного з кращих ВУЗів (перша трійка за рейтингом) мають ЗП аж 35000 грн чистими на руки. Питання - нафіга треба таке професорство?? Покласти півжиття, щоб отримувати менше 1000 дол/міс - вершина самостійного жлобства
В конце 90-х при курсе 5 получали 200 грн,так что прогресс налицо
-
shapo
-
-
- С нами с: 29.05.18
-
-
-
-
1
1
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:07
Hotab писал(а): Frant писал(а):Цікава інформація для роздумів: Станом на 2026 рік найменша офіційна мінімальна заробітна плата в Європі зафіксована в Україні (€173), Молдові (€319) та Албанії (€517). Якщо оцінювати виключно країни-члени Європейського Союзу, то найнижчий показник має Болгарія із виплатою у €620 на місяць
Мінімальна для розрахунку сторонніх податкових показників. Не є сумою яку по факту отримують. До неї завжди буде конверт.
Не завжди.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
-
-
2
2
6
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:10
ЛАД писал(а):Мне ИИ выдал немного другие данные:
як би там не було, "99% це житло - спадок совка" все одно спростоване ЛАД писал(а):Много жилья купили бы лаборант, бібліотекар, поштар, вихователь?
Це якийсь вибір професії і посади на все життя?
-
Faceless
-
- Модератор
-
- С нами с: 24.01.12
-
-
-
-
4
9
3
Добавлено: Пт 03 июл, 2026 13:12
Hotab писал(а):......... Коли зникло єдине власне житло. Воно фізично є, але.. Постало питання «треба купити знов». І не «флайман-стайл», бо треба себе поважати.
Государство потерю жилья не компенсирует? Если я правильно понимаю, что потеря вследствие разрушения.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
-
-
2
2
6
|
|
+ Добавить тему
|
Ответить на тему
|
Следить за темой
|
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы:
Faceless, Ірина_, Модератор
|
Топ ответов
Топ пользователей
Лучшие ответы за минувшую неделю
|
|
|