|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 04 лип, 2026 08:57
В Ужгороде - наверняка. В целом по Украине, мягко говоря, вряд ли. В Харькове все новострои заморожены. Что не успели достроить до 24.02.22, так и стоит. Жалко людей, которые потратили приличные деньги, купили квартиры, а жить в них не могут. Frant написав:Тобто їх можна відслідкувати.
от приходив до мене сантехнік, який має офіційну роботу із зарплатою 10 чи 15 тис., має ФОП, по якому теж певний обіг (зокрема від нашого ОСББ може кілька зарплат в рік отримати), а в мене за годину 2 тис. грн заробив кешем, мимо каси. І в нього черга клієнтів на кілька тижнів наперед... ВВП з послугами - це дуже "дивний" показник, адже викопав яму - створив ВВП, закопав яму - подвоїв ВВП
Тень, конечно, есть. И не очень маленькая. И согласен с вашим мнением о ВВП - показатель не очень. Возможно, учёт только материального производства был бы более объективным показателем, но, к сожалению, он даже не рассчитывается (или я не знаю об этом). Но не специалист, утверждать не буду.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5391 раз.
- Подякували: 4882 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 лип, 2026 09:17
Faceless написав: ЛАД написав:Закрывают наружную дверь.
Ну це дивно, хоча я і не перевіряв особисто що коїться вдень в тривогу
Я в своєму місті не бачив такого, щоб за наявності зони 24/7, закривали саме зовнішню дверь. Зона 24/7 в тривогу була доступна
-
pesikot
-
-
- Подякував: 551 раз.
- Подякували: 1262 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:02
Hotab написав:BIGor Що і хто там виготовляють в тиху?
В тіні як цілі майже на 100% галузі (таксі, ремонт в квартирах, включно з меблями на замовлення ), так і частково (робота з дому в бьюті-індустрії). В селах фактично всі послуги («у тебе тракторець - оброби мені город», «ти ж паяєш дома- поремонтуй мені тарілку параболи», «ти ж на ямі в гаражі крутиш гайки - перетряси мені Ланоса») Гаражників без офіційного працевлаштування і в містах повно. та навіть з офіційним.. на днях міняв поворотники з червоних (США) на жовті. Там перепайка діодів, перешивка мізків потім Форсканом. Прайс 150 дол.. Це 100% зареєстроване міні ТО з бекграундом 8 років.. чувак попросив розрахуватись кешем, «на карту пока принять не смогу».. Можеш ще спитати пана yama як він працевлаштований.. Андрузенко тут бігав, той тут бровки здивовано піднімав, як це можна отримувати х10 середніх зарплат і платити податки по ставці 18+5? Очевидно для нього це нонсенс..В його житті все завжди було в тіні..
Поштарів укрпошти у селах переводять на півставки, бо підписки нема, але люди часто не мають альтернативи, залізничник також щось подібне. З другого боку є категорія яка краще адаптувалась і дійсно без сплати прямих податків а то і з соціальною допомогою. Тому і потрібно брати цілісно якусь підходящу закордонну систему оподаткування і повністю її впроваджувати. Із значними податками на нерухомість і тоді навіть буде можливість знизити подохідний та інші податки. Якщо умовний механік чи сантехнік зумів накрутити на приватну чотириповерхівку, то цілком справедливо якщо декілька середньомісячних українських зарплат віддасть на цей податок, з якого будуть забезпечувати навчання його дітей, мед.допомогу і т.д. До речі п. Будівельник ввесь час вимагає оподатковувати пасивні доходи по крутим шкалам, але тут маємо ситуацію що їх і так час від часу підстригають за рахунок спрямованої девальвації для вирішення державних проблем. А як щодо адекватних ставок на нерухомість? Чи типу за колгосп, але не в моєму селі, найкраще нехай оподатковують з усіх сил те, чого в мене нема.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 113 раз.
- Подякували: 1208 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
6
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:10
Ой+ написав:то цілком справедливо
абсолютно не справедливо. Особливо коли заробітчанин заробив на житло за кордоном до 2022, а тепер 4 роки сидить без заробітку / зі значно меншим заробітком в Україні.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 04 лип, 2026 10:10, всього редагувалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 985 раз.
- Подякували: 693 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:10
Ой+ написав:.......... Поштарів укрпошти у селах переводять на півставки, бо підписки нема, але люди часто не мають альтернативи, залізничник також щось подібне. З другого боку є категорія яка краще адаптувалась і дійсно без сплати прямих податків а то і з соціальною допомогою. Тому і потрібно брати цілісно якусь підходящу закордонну систему оподаткування і повністю її впроваджувати. Із значними податками на нерухомість і тоді навіть буде можливість знизити подохідний та інші податки. Якщо умовний механік чи сантехнік зумів накрутити на приватну чотириповерхівку, то цілком справедливо якщо декілька середньомісячних українських зарплат віддасть на цей податок, з якого будуть забезпечувати навчання його дітей, мед.допомогу і т.д. До речі п. Будівельник ввесь час вимагає оподатковувати пасивні доходи по крутим шкалам, але тут маємо ситуацію що їх і так час від часу підстригають за рахунок спрямованої девальвації для вирішення державних проблем. А як щодо адекватних ставок на нерухомість? Чи типу за колгосп, але не в моєму селі, найкраще нехай оподатковують з усіх сил те, чого в мене нема.
Как правило, так и есть. Возможен ещё вариант всеобщего налогового декларирования. Если расходы явно выше доходов, то не нужно даже сажать, просто заплати налог по высокой ставке на избыток расходов.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:14
BIGor написав: Faceless написав: ЛАД написав:Тогда не 26 тыс. на человека, а целых 39 тыс. Даже в этом случае понятно, что достаточно большое количество людей должны иметь зарплаты примерно 10-15 тыс. Тем более при убеждённости многих предпринимателей, что они должны иметь намного (в 10, 20... раз?) больше, чем их работники. А если нет, то это несправедливо и нет смысла работать.
По-перше, ви берете показник ВВП на душу населення (з дітьми, студентами, домогосподарками і пенсіонерами) і порівнюєте його з заробітною платою працевлаштованих (їх точно не більше половини загальної чисельності населення). Тобто навіть без оцінки тіньового ВВП можете сміливо множити цифру як мінімум на 2. Це вже 52 тис. А з підкоригованим ВВП (ну нехай на третину, це таки більш правдоподібно як на мене) - вже 67.6. Звісно, це не можна вважати середньорічною зарплатою, зарплати - це лише частина при розрахунку ВВП по доходах. Але зауважте, цифра більша в РАЗИ ніж та, від якої ви починали. Підприємці можуть заробляти в 10-20 разів більше за своїх найманих працівників, не бачу тут нічого такого, але щоб мати можливіть так заробляти, підприємець має створити не один десяток робочих місць, та й на робітниках на мінімалці справді успішний бізнес не будується.
Мене завжди дивувало те тіньове ВВП, про яке ви постійно пропагуєте. Що і хто там виготовляють в тиху? Автомобілі чи мікроелектронику? Чи хабар за залік в університеті - ви вважаєте за ВВП? ПС. Сам можу сказати, що коли був молодий - брав другу роботу на вихідні. І це по грошам ніяк не було 50% від моєї основної роботи. Але я б сказав, що не кожен зможе працювати 24/7 без вихідних, навіть поки молодий - без вихідних неможливо жити, така суть людського організму. Тому про додаткові нічні зміни і підробітки на сірих виробництвах які дають ще 50% ВВП - це повний бред.
Про додаткові нічні зміни я нічого і не писав доречі. І це взагалі не обовʼязково тіньова економіка. Легальні овертайми, сумісництво, додаткова робота по контракту - це все цілком легальний заробіток. Візьмемо оренду житлової нерухомості. Тут оформлення хоча б як ФОП - це одиничні виключення. Десятки %% всього житла здають в оренду, вартість якої навіть невеликих містах часто більше мінімалки. Купа всякого бізнесу у перекупів на ОЛХ - взагалі ніяк не оформлюється. Це сотні тисяч людей. Сфера послуг. Тут просто без меж прикладів.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1510 раз.
- Подякували: 8340 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:18
Дюрі-бачі написав: Ой+ написав:то цілком справедливо
абсолютно не справедливо. Особливо коли заробітчанин заробив на житло за кордоном до 2022, а тепер 4 роки сидить без заробітку / зі значно меншим заробітком в Україні.
Может, и не справедливо. Но какая уж тут справедливость во время войны. Сейчас много чего не справедливо. Но Ой+ говорит о мирном времени.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:19
Так, панове, цікаві у вас думки… Правда, не зовсім зрозуміло, яке це все має відношення до еміграції та заробітчанства, але думки цікаві і різнобічні.
Тому підкину цікаву тему на тему гілки. От як би ви зробили на місці людини при таких вихідних даних?
Рік 2016. Живе людина років 25…27 в славетному Харкові. Чи в славетних Сумах. Чи в славетному Дніпрі. Працює. Заробляє. Шукає - як і багато хто - місця під сонцем. В травні 2017 купує непогану 3-к квартиру на одному із світових курортів - новобудова - на єтапі закінчення будівництва - за 50 000€.
Кидає славетний Харків, чи Суми, чи Дніпро, та переїжджає. Я з ним зустрівся випадково в кінці 2017 року в супермаркеті МЕТРО: той, кого я вчора бачив на його каналі в YouTube - стояв перед прилавком та купував каву. Я очам не повірив - реально «жива легенда» - та познайомився.
За 10 років були різні цікаві події в його житті. Приватне. Зараз має намір продати ту квартиру за 100 000€. Я спитав: куди ті гроші прилаштуєш, не в ліс же, вістимо? Думає зараз. Час є: квартиру ще не подав. Перегляди вже є. Ну а куди б спрямували панове в наш цікавий час?
-
akurt
-
-
- Подякував: 4456 раз.
- Подякували: 1580 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
7
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:26
akurt написав:Так, панове, цікаві у вас думки… Правда, не зовсім зрозуміло, яке це все має відношення до еміграції та заробітчанства, але думки цікаві і різнобічні. Тому підкину цікаву тему на тему гілки. От як би ви зробили на місці людини при таких вихідних даних? Рік 2016. Живе людина років 25…27 в славетному Харкові. Чи в славетних Сумах. Чи в славетному Дніпрі. Працює. Заробляє. Шукає - як і багато хто - місця під сонцем. В травні 2017 купує непогану 3-к квартиру на одному із світових курортів - новобудова - на єтапі закінчення будівництва - за 50 000€. Кидає славетний Харків, чи Суми, чи Дніпро, та переїжджає. Я з ним зустрівся випадково в кінці 2017 року в супермаркеті МЕТРО: той, кого я вчора бачив на його каналі в YouTube - стояв перед прилавком та купував каву. Я очам не повірив - реально «жива легенда» - та познайомився. За 10 років були рідні цікаві події в його житті. Приватне. Зараз має намір продати ту квартиру за 100 000€. Я спитав: куди ті гроші прилаштуєш, не в ліс же, вістимо? Думає зараз. Час є: квартиру ще не подав. Перегляди вже є. Ну а куди б спрямували панове в наш цікавий час?
Зависит от того, что за квартира и для чего используется. Если он в ней живёт, то где он будет жить после продажи? Перейдёт в аренду? В этом варианте надо считать, что выгоднее. Но для этого надо заранее знать, куда он вложит деньги. Если он в ней не живёт, а сдаёт, то я бы не продавал, если нет явно более выгодного вложения. А по вашему рассказу, вроде, нет.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 лип, 2026 10:41
akurt написав:Ну а куди б спрямували панове в наш цікавий час?
Теж цікаво. Бо ОВДП взагалі стали не цікаві, золото- це заморозка на десятки років, нерухомість не в Україні теж особливо не купиш... Якщо відомо де жити тривало, то я б нерухомість для себе купував в першу чергу. Чи як перший внесок під кредитне рабство, якщо його дадуть. Якщо не відомо де жити, то частину доводиться кешем тримати, частину на рахунках, частину - в крипті...
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 985 раз.
- Подякували: 693 раз.
-
-
Профіль
-
-
1