Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми...)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1718192021 ... 44>
Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 18:49

Fox
Це нескладно пояснити, чому морально застаріле панельне житло може коштувати практично тих же грошей, що й нове. Матиматика тут не найголовнішу роль відіграє. Важливим тут є логіка. Всі хочуть мати своє житло. Тому воно у принципі не може коштувати 10-15 тис. доларів, тому що його розхапають. Продавці таких панельних будинків, сталінок, хрущівок і навіть кавалерок це відчувають, тому немає жодного змісту виставляти на продаж те, що захочуть купувати одночасно сотні. Найосновніше - це сума у вашому гаманці, а не чому старе коштує так само як і нове. Житло - предмет розкоші не лише в Україні, а й у будь-якій країні. Його, як правило, купують через банківський кредит. Його, як правило, не купують за накопичені кошти. На нього працюють, як правило, до пенсії або майже до пенсії. І повторююся, не лише в Україні. Така реальність.
Дубровский

Подякував: 4 раз.
Подякували: 33 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 18:57

Пане будівельнику, де будуєте ви і по чому продаєте свої квадрати? Для вашої замітки! Я одного разу написав вам приватне повідомленя, яке ви скромно проігнорували. А я - потенційний клієнт. Радий буду почути від вас корисну мені інформацію, що цілком імовірно може стати корисним і для вас.
Дубровский

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 19:07

Дубровский написав:Fox
Це нескладно пояснити, чому морально застаріле панельне житло може коштувати практично тих же грошей, що й нове. Матиматика тут не найголовнішу роль відіграє. Важливим тут є логіка. Всі хочуть мати своє житло.

І правильно що хочуть бо це хош якась стабільність в нашій країні. Інакше схема- звільнили з роботи, нема за шо платити за квартиру і за хавку.
Застаріле житло може коштувати як нове лише в тому випадку коли це центр міста в нормальному будинку а не австрійський будинок з дерев"яним перекриттям та сходами - страшно, щоб не завалились. Тим більше вторинне житло воно готове до експлуатації а нове потребує ще вкладень. Хоча зазвичай стан вторинного такий, що краще вкласти в нове )

Дубровский написав:Fox
Тому воно у принципі не може коштувати 10-15 тис. доларів, тому що його розхапають. Продавці таких панельних будинків, сталінок, хрущівок і навіть кавалерок це відчувають, тому немає жодного змісту виставляти на продаж те, що захочуть купувати одночасно сотні.

А може, коли збільшаться об"єми новобудів, кількість котеджних містечок. Тоді таке житло буде по кишені лише біднішим верстам. Ті в кого 10-15 тис. Плюс треба змінити логіку. Треба думати чи варте оте житло шоп платити 30 років кредит. Чи воно хоча простоїть ще ті 30 років. Хто сам заробляє гроші то не куплятиме гівно обшарпане.
galician

Подякував: 3 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 19:32

galician Я з вами згідний у багато чому. Однак люди базуються на власних фінансових можливостях і відштовхуються від реалій, в яких перебувають. Не всі однаково заробляють і не всі мають однакові потреби. Хтось заробляє 100 доларів, хтось більше. Хтось годує сам себе, а хтось - сім;ю. Дисбаланс повний. Тому важко щось комусь втовкмачувати. Люди завжди купували дешевий неякісний товар, тому що не було більше грошей. (Це мова про побутову техніку, продукти харчування, одяг, тощо). Аналогічно буде і з житлом: завжди знайдеться хтось охочий купити кавалерку чи готельку, що буде пояснюватися виключно його обмеженими фінансовими можливостями, а не власне бажанням купувати що попало. В умовах конкуренції такий невартий уваги товар буде коштувати по-любому неоправдано дорого тільки тому, що він - це все-таки житло, а воно потрібне всім. Я не вірю, що люди, маючи достатньо грошей на такі кавалерки і готельки, не будуть їх купувати в обставинах, які просто диктуватимуть їм необхідність переселятися від батьків в окреме житло, якщо це молода сім;я, яка ще й чекає поповнення, наприклад. Варіанти можуть бути різні.
Особисто я стою на думці, що купувати потрібно по засобах з залученням кредиту у розумних межах, якщо потрібно. Можна починати й з кавалерки. Потім докладати грошей і докуповувати щось краще, вартісніше. І так - до омріяного житла. Багато людей думають, що житло - це покупка раз і на все життя. Я не розділяю цього погляду.
На щастя, мене цікавлять лише новобудови з повноцінними метрами. Це бажання, яке рифмується з моїми фінансовими можливостями. Тому власників вбитих квартирок я, швидше за все, не стану виручати. Але робив би це, коли мій фінансовий стан був би набагато гіршим.
Дубровский

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 19:48

Re: Нерухомість у Львові (ситуація на ринку, ціни, проблеми.

Дубровский написав:Не всі однаково заробляють і не всі мають однакові потреби.

Саме тому житлом володіють в Європі лише ті люди які можуть собі це дозволити. Тупо все життя збирати на квартиру...тобто на бетон. Краще жити якісніше все таки.

Дубровский написав:Люди завжди купували дешевий неякісний товар, тому що не було більше грошей.

Не всі. Мої знайомі купляли якісний але БУ.

Дубровский написав:Аналогічно буде і з житлом: завжди знайдеться хтось охочий купити кавалерку чи готельку

Так поступають дурні. Краще купити в районному центрі повноцінне житло.
galician

Подякував: 3 раз.
Подякували: 7 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 20:22

Дубровский написав:Пане будівельнику, де будуєте ви і по чому продаєте свої квадрати? Для вашої замітки! Я одного разу написав вам приватне повідомленя, яке ви скромно проігнорували. А я - потенційний клієнт. Радий буду почути від вас корисну мені інформацію, що цілком імовірно може стати корисним і для вас.

1 Переглянув скриньку , не знайшов жодного повідомлення на яке не відповів
2 На сьогодні в мене не має готового житла з документами
3 До кінця року ( можливо навіть і до жовтня ) планую здати в експлуатацію 6-квартирний 4-поверховий будинок в Рясне-Руська
3- кімнатна квартира є на 2 поверсі 82 м2- 57500, стан стіни в гіпсокартоні
2 - кімнатна квартира є на 2 і 3 поверхах 62 м2 - 50000 , стан стіни в гіпсокартоні
гаражі на 1 поверсі - 18-20 м2 , 8000-10000 , якщо купувати разом з квартирою ( однією подією ) гараж буде коштувати на 1000 дешевше , за рахунок скорочення витрат при оформленні угоди.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2990 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 20:58

budivelnik Дуже дякую за відповідь. Мене цікавлять пропозиції у межах Львова. З його окраїн мене може привабити максимум Сихів. До району вулиць Васильченка-Черкаська-Ковельська, а також Рясне-2 відношуся дуже інертно, хоча у крайньому випадку можу розглядати і такий варіант як можливий для інвестування. Винники, Давидів і т.д. на сьогодні не розглядаю. На таке міг дивитися у 2007-2008 рр., коли фактично був у безвиході. Як самі розумієте, сьогодні час дещо розставив на свої місця - і все повернулося обличчям до споживача. Тому велике прохання, якщо це у ваших силах, запропонувати об;єкти, які вписуються у горизонт Львова (якщо дивитися з окраїн у сторону центра або максимум з центра - в сторону окраїн, а не з окраїн - і ще далі). Реально шукаю для себе 2 однокімнатні квартири на серпень цього року (час, коли почну виходити з грошей і матеріалізовуватися).
А приватне повідомлення я вам-таки надсилав. Воно має вже річну давність, якщо не помиляюся. Проте це несуттєво. Якщо вам реально треба доказів цього, то можу переглянути його у своїй скринці, яку давно не дивився, і надіслати вам повторно.
Дубровский

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 21:30

Дубровский написав:Аналогічно буде і з житлом: завжди знайдеться хтось охочий купити кавалерку чи готельку

Так поступають дурні. Краще купити в районному центрі повноцінне житло.[/quote]

Я особисто знаю, що таке ходити до школи у районному центрі і після її закінчення думати як поступити у Львівський вуз. Не хотів би, щоби моя дитина проходила через це ж. Загалом, погоджуюся з вами лише у тому, що якщо немає грошей на Львів, то купувати треба у райцентрі. Буде достойніше житло, але не дешевше з урахуванням доїздів до Львова (на громадському транспорті чи власному авто - без різниці).
У цій справі головне встигнути перебратися до Львова назад, коли у дитини повинно початися навчання у внз. Це лише 1 фактор. Якщо говорити про місце роботи батьків, то теж варто задуматися чи варто кататися туди-сюди щодня тільки тому, що у райцентрі житло буде якісніше за ці ж гроші. Ця справа не може чекати і буде вимагати негайних інвестицій у доїзди, які потрібно заганяти у ціну дешевщих квадратних метрів районної нерухомості. Хіба шукати роботу поблизу місця нового проживання. А це справжній виклик. Як не крути-не верти, а попадаєш без наявності грошенят. Такщо можна зробити глупість і перебравшись у дешевший на перший погляд райцентр.
Дубровский

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 22:48

А приватне повідомлення я вам-таки надсилав. Воно має вже річну давність, якщо не помиляюся.

Відправляли 10-07-2010 , моїх обєктів воно не стосувалось , Ви цікавились Інтегралбудом. Я принципово не коментую ні дії своїх конкурентів ні дії тих з ким працюю. Трошки неетично, про те з задоволенням можу вести полеміку по власним обєктам.

На рахунок однокімнатних квартир в межах Львова - так це та сама ціна що в моїх двохкімнатних + я свідомо ще в 2006 вибрав напрям будівництва за межами міста з приблизним слоганом
Продаєш в місті однокімнатну ( недомірок 30-35 м2 за 40 000 - 45 000 - купуєш в мене повноцінну двохкімнатну в 62 м2 за 50 000)

ПС
В 2008 цей слоган був трошки інший :D
Обміняй двох- кімнатну повноцінну або трьох-кімнатну недомірок ( на той час 100 000) на 5-кімнатну в 125 м2 на трьох рівнях( також 100 000)
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 25 кві, 2011 23:03

Якщо говорити про місце роботи батьків, то теж варто задуматися чи варто кататися туди-сюди щодня тільки тому, що у райцентрі житло буде якісніше за ці ж гроші.

1 Я вже неоднократно рахував , що для потенційного покупця вартість житла зменшується на 20 доларів на м2 за кожен додатковий км до місця праці.
25 робочих днів х 2 поїздки (додаткові 1 км на роботу 1 км назад)=50 км+1 година їзди = 60 грн втрат в місяць які можуть бути компенсовані за рахунок депозиту в 6000 грн. Середня величина квартири =50 м2 . 6000грн/50м2=120 грн м2 або 15 доларів на одного , додайте що працюють двоє і спокійно вийдете на моїх 20 доларів за м2
2 Як на мене Рясна-Руська -Зимна Вода-Брюховичі-Давидів - Сокільники - практично дорівнюють як по відстані до центру , так і по їншим параметрам Сихову чи Рясне-1 , Рясне-2 , при єдиній відмінності - там людей менше.
На рахунок якості навчання , то з навколишніх сіл незалежне тестування показало вищу підготовку дітей ніж львівські школи.
budivelnik

Профіль

1
1
  #<1 ... 1718192021 ... 44>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему