|
Джерело: Вже в липні в Україні на повну ввімкнуть "друкарськ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: П'ят 08 чер, 2012 22:13
baran написав:А кто бы не победил - радости мало. Девалу, газу - быть.
Одна справа, ослаблення гривні процентів на 10 - 15, відповідно до об'єктивних зовнішніх чинників, як от ціни на сталь. Як ослабли валюти сусідів, торгівельних партнерів, конкурентів України. Разом з підняттям тарифів на газ, такого ослаблення гривні було би цілком достатньо, щоб відновити платіжний баланс і направити економіку України в правильному керунку. І зовсім інша справа, кратний девал в 2 - 2,5 рази як в Білорусі. Таке зараз зовсім не диктується економічними обставинами навколо України, а може бути лише спровоковане політичними мотивами, щоб "повчити" народ голосувати за правильного бацьку. Хоча нічого така "наука" не дає, що бачимо на прикладі Білорусі, голосів і прихильності Бацькі не додалося від кратного девалу.
-
Mirax
-
-
- Подякував: 872 раз.
- Подякували: 876 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 02:00
о-ні !!! неможе цього бути !!! і як так сталося ??? що гривня, як ніколи раніше, може частково втратити свою роками перевірену стабільність !!! я завжди вірив у непохитність Української Національої Валюти !!! верніть мені негайно мою віру !!!
-
prosto-investor
-
-
- Подякував: 92 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 10:25
Mirax написав:Одна справа, ослаблення гривні процентів на 10 - 15, відповідно до об'єктивних зовнішніх чинників, як от ціни на сталь.
1. Если "объективные внешние причины" и существуют, то не факт, что Вы их правильно понимаете. 2. Кроме внешних причин полно внутренних. 3. Курс будет меняться по психологическому сценарию.
-
mortimer
-
-
- Подякував: 2441 раз.
- Подякували: 2808 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 10:52
mortimer1. Если "объективные внешние причины" и существуют, то не факт, что Вы их правильно понимаете. 2. Кроме внешних причин полно внутренних. 3. Курс будет меняться по психологическому сценарию. Сейчас доллар продают по 8,10 - курс уже поднялся, среди населения паники нет.Я думаю психологический сценарий будет иметь место при плохом развитии событий на рынке безналичного доллара,где роль эмоций сведена к минимуму, а это уже следствие "внешних и внутренних причин".На мой взгляд, день сегодняшний показал, что постепенная, в пределах разумного, девальвация гривны возможна. П.с Если конечно я правильно понял, что вы имели ввиду под "психологическим сценарием"
-
baran
-
-
- Подякував: 94 раз.
- Подякували: 865 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 11:02
baran написав:На мой взгляд, день сегодняшний показал, что постепенная, в пределах разумного, девальвация гривны возможна.
Сегодня. Но ситуация будет меняться: экспортные доходы могут снизиться, капитал может выйти из страны.
-
mortimer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 11:23
mortimer Сегодня. Но ситуация будет меняться: экспортные доходы могут снизиться, капитал может выйти из страны.
Так , чтоб ситуация не менялась в таком направлении, может стоило б плавно ослабить гривну и постепенно поднимать цену на газ. Хуже точно не будет, конечно если уже не поздно ибо как вы правильно заметили 1. Если "объективные внешние причины" и существуют, то не факт, что Вы их правильно понимаете.
И мне кажется большой преступной внутренней причиной есть "политизация" экономики : всякого рода удерживание курса до выборов и т.д
-
baran
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 11:48
baran написав:чтоб ситуация не менялась в таком направлении, может стоило б плавно ослабить гривну и постепенно поднимать цену на газ
С этим опоздали на год-два.
-
mortimer
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 11:54
mortimer С этим опоздали на год-два.
Да я в принципе тоже так думаю "А так хотелось жить...." 
-
baran
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 09 чер, 2012 12:20
mortimer Последние 8 лет Украина - заложница "политики".
А первые 12 ? Дерибан,бандитизм, формирование кланов и их становление и развитие? Или политика как инструмент, составляющая,оболочка?
-
baran
-
-
-
-
Профіль
-
-
|