|
|
Тому, що йде нагле та ще й платне втручання в основоположні права людини, зокрема на вільне пересування і вибір місця проживання. Але реєстрація є і зараз з тією лише відмінністю, що вона не є обов'язковою і немає часових рамок її обо'язкового проведення. Зараз, мене фактично змішують на час відсутності вдома більше 10 днів реєструватися казна де та ще й за гроші. Якщо людина у відрядженні або відпустці? Де їй реєструватися в готелі? На квартирі у знайомих? Чи вас зареєструють ті хто здає житло подобово? І потім, від кількості зареєстрованих за адресою залежить ціна деяких комунальних послуг. А якщо я у довготривалих відрядженнях 20 днів на місяць то для реєстрації усіх місць де я буваю за рік мені потрібен вкладиш до паспорта. Що мається на увазі? Якщо людина перебуває в Києві 11 днів то вона зможе приймати участь у виборах мера Київа? Чи їй в готель мають привезти бюлетні з рідної дільниці в Мухосранську? Мені здається, що у цьмоу мають бути зацікавлені особи, які спільно проживають, а не держава - це їх право і вибір. Для цього потрібно не проживати за місцем реєстрації або не подавати про себе звістку у термін значно більший ніж 10 днів. А що такого складного у тому, щоби підтвердити лікарняний лист у головного лікаря, що для цього необхідно проходити куди більш складну процедуру реєстрації? Так, наприклад, працівники банківських установ, які здебільшого прийняті на роботу головним офісом, постійно підтверджують лікарняні підписом і печаткою головного лікаря. Чи за вашою логікою, якщо я працюю в банку м. Дніпропетровськ, головний офіс якого зареєстрований в Харкові, то і я маю реєструватися в Харкові щоби отримати лікарняний чи лікуватися туди їхати? Для цього ввели додатковий ідентифікатор - код ДРФО. І потім, навіть з ваших прикладів видно, що причини для реєстрації можна умовно поділити на ті, які необхідні громадянину і ті, у яких зацікавлена держава. Якщо це необхідно громадянину то він сам без будь-яких зобов'язань про себе подбає, а якщо державі необхідно знати де я перебуваю у певний, звужений до 10 днів, часовий термін то чому я маю за це платити? Давайте тоді кожному в кредит у потилицю позашиваємо чіпи і будемо в реальному часі відслідковувати перебування кожного за допомогою GPS. Чому ні? Re: В Україні змінено порядок реєстрації місця проживання фіПеред выборами узаконили возможность каруселить вот и все. Ожидаем результат выборов в пользу ПР 45%-60%
Re: В Україні змінено порядок реєстрації місця проживання фіА відповідальність за те, що не зареєструвався вводиться? Якщо ні, то з точки зору пересічного, ідуть всі в (!)опу. А з точки зору виборів - очікуємо явку 150-200% по деяких округах.
Про яке втручання все тут говорят? Еще раз говорю: почитайте закон про свободу перемещения, который действует уже лет 6, и обнаружите, что этот новый законопроект почти ничего не меняет, а втручання существует законодательно еще от папередникив. Я не защищаю деятельность ПР, но давайте анализировать информацию, а не обсусоливать чо вам тут желтые СМИ презентовали
эта фраза меня просто убила наповал... блин ну сталинские времена да и только... с какого перепугу я обязан регистрироваться вообще :evil: так еще и за свои же деньги :evil:
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||