В Україні змінено порядок реєстрації місця проживання фізичн

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12345>
Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 10:38

А если отпуск больше 10 дней и семья сняла квартиру где-то в курортной местности. Ведь никто отмечаться не побежит... Оно, конечно, "платна послуга", но такие сроки - это еще одно подтверждение маразма власти. :evil:
ami

Подякував: 22 раз.
Подякували: 22 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 11:37

TAG написав:Что Вы тут панику развели?

Тому, що йде нагле та ще й платне втручання в основоположні права людини, зокрема на вільне пересування і вибір місця проживання.

TAG написав: Регистрация нужна для того чтобы:
* повестку в суд могли Вам доставить
* органы МВД расследовали уголовные и административные дела по месту жительства

Але реєстрація є і зараз з тією лише відмінністю, що вона не є обов'язковою і немає часових рамок її обо'язкового проведення. Зараз, мене фактично змішують на час відсутності вдома більше 10 днів реєструватися казна де та ще й за гроші. Якщо людина у відрядженні або відпустці? Де їй реєструватися в готелі? На квартирі у знайомих? Чи вас зареєструють ті хто здає житло подобово? І потім, від кількості зареєстрованих за адресою залежить ціна деяких комунальних послуг. А якщо я у довготривалих відрядженнях 20 днів на місяць то для реєстрації усіх місць де я буваю за рік мені потрібен вкладиш до паспорта.

TAG написав: * вы могли участвовать в выборах своей местной власти

Що мається на увазі? Якщо людина перебуває в Києві 11 днів то вона зможе приймати участь у виборах мера Київа? Чи їй в готель мають привезти бюлетні з рідної дільниці в Мухосранську?

TAG написав: * могли использовать факт совместного проживания для принятия и оформления наследства

Мені здається, що у цьмоу мають бути зацікавлені особи, які спільно проживають, а не держава - це їх право і вибір.

TAG написав: * вас не объявили без вести пропавшим и мертвым без оснований

Для цього потрібно не проживати за місцем реєстрації або не подавати про себе звістку у термін значно більший ніж 10 днів.

TAG написав: Также выписка к примеру больничных отличается для тех у кого местная регистрация, а у кого нет. Для не местных - главврач должен подтверждать больничный.

А що такого складного у тому, щоби підтвердити лікарняний лист у головного лікаря, що для цього необхідно проходити куди більш складну процедуру реєстрації? Так, наприклад, працівники банківських установ, які здебільшого прийняті на роботу головним офісом, постійно підтверджують лікарняні підписом і печаткою головного лікаря. Чи за вашою логікою, якщо я працюю в банку м. Дніпропетровськ, головний офіс якого зареєстрований в Харкові, то і я маю реєструватися в Харкові щоби отримати лікарняний чи лікуватися туди їхати?

TAG написав: И последний аргумент - фамилия и имя отчество + дата рождения могут совпадать у разных людей. Отличать их по месту регистрации можно.

Для цього ввели додатковий ідентифікатор - код ДРФО.

І потім, навіть з ваших прикладів видно, що причини для реєстрації можна умовно поділити на ті, які необхідні громадянину і ті, у яких зацікавлена держава. Якщо це необхідно громадянину то він сам без будь-яких зобов'язань про себе подбає, а якщо державі необхідно знати де я перебуваю у певний, звужений до 10 днів, часовий термін то чому я маю за це платити?

Давайте тоді кожному в кредит у потилицю позашиваємо чіпи і будемо в реальному часі відслідковувати перебування кожного за допомогою GPS. Чому ні?
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 11:52

Re: В Україні змінено порядок реєстрації місця проживання фі

Перед выборами узаконили возможность каруселить вот и все. Ожидаем результат выборов в пользу ПР 45%-60%
Zoringo

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 12:14

Re: В Україні змінено порядок реєстрації місця проживання фі

А відповідальність за те, що не зареєструвався вводиться? Якщо ні, то з точки зору пересічного, ідуть всі в (!)опу. А з точки зору виборів - очікуємо явку 150-200% по деяких округах.
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 14:15

А в чем собственно проблема? Прописку назвали местом жительства. Всё. Вас название пугает? А на суть вещей вы глаза закрываете? К чему тут сопли уже на 4 страницы размазали?
Imp
2

Подякував: 232 раз.
Подякували: 1225 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 14:48

Imp

Разница в том, что регистрация была делом добровольным и бессрочным. А сейчас это обязанность, за которую мне еще и платить надо. К тому же обязанность глупая.
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 14:57

Про яке втручання все тут говорят? Еще раз говорю: почитайте закон про свободу перемещения, который действует уже лет 6, и обнаружите, что этот новый законопроект почти ничего не меняет, а втручання существует законодательно еще от папередникив. Я не защищаю деятельность ПР, но давайте анализировать информацию, а не обсусоливать чо вам тут желтые СМИ презентовали
sich

Подякував: 144 раз.
Подякували: 80 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 14:59

Законом, зокрема, встановлено, що громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка постійно або тимчасово проживає в Україні, зобов'язані протягом 10 днів після прибуття на нове місце проживання зареєструвати місце проживання..

эта фраза меня просто убила наповал...
блин ну сталинские времена да и только...
с какого перепугу я обязан регистрироваться вообще :evil:
так еще и за свои же деньги :evil:
odessit2007

Подякував: 24 раз.
Подякували: 4547 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 15:05

Вы путаете новое место пребывания и проживания. Место проживания это прописка. Причем обязательной там была регистрация кажется для тех,кто имеет долги по кредитам и тому подобное
sich

Подякував: 144 раз.
Подякували: 80 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 07 сер, 2012 15:08

sich написав:и обнаружите, что этот новый законопроект почти ничего не меняет...

Зачем тогда менять, если все так замечательно?
zeleniy

Профіль

#<12345>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор