Україна посідає 4-е місце в світі за кількістю працівників I

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<12
Повідомлення Додано: Чет 16 сер, 2012 20:51

Просто ЗП программиста в украине в разы выше чем на других специальностях. А за границей разница не такая уж и большая. Тем более изза того что выгоднее нанимать прогеров из бедных стран, на западе никто особо не стремится учится на эту специальность.

Все это касается программистов низкой планки которые по каким либо причинам не могут зарабатывать больше милиона доларов в год. Талантливый айтишник это такая же редкость в украине как и на западе.

То есть это не украина настолько талантлива. Это американец не станет убивать свою жизнь сидя за компом за 60куе в год.
Востаннє редагувалось delicious в Чет 16 сер, 2012 23:44, всього редагувалось 2 разів.
delicious

Подякував: 130 раз.
Подякували: 374 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 16 сер, 2012 20:57

ТупУм написав:viceasytiger если не до конца понятен смысл сказанного, то за такую же работу (какую делают украинские программисты) в других странах получают иногда в разы больше.

Ги.
Ви, мабуть, не знаєте скільки іноді в Україні получають програмісти :mrgreen:
Приведу вам один реальний факт.
Наших програмістів, як відомо, дуже багато в Америці в тому числі в Гуглі. А там, як і в багатьох американських фірмах, за те що по твоїй рекомендації взяли на роботу потрібного Гуглу спеціаліста платять 10-12тис.$. Звісно, у толкових програмістів з України є і толкові друзі-програмісти, які ще в Україні. Тому відтік програмістів з України до недавного часу тільки наростав...

Але це все до недавнього часу... Приїздить хлопець по рекомендації в Нью-Йоркський офіс Гугла, успішно проходить співбесіду, получає пропозицію на стартовий оклад 125тис.$/рік (з яких ще податки треба платити і дороге житло в Нью-Йорку знімати) і летить додому в Київ.

Здається все, готуйся отримувати чергову робочу візу... але рідна фірма вирішила інакше. Вона робить контр-пропозицію - 6тис.$ готівкою в місяць, що практично краще пропозиції Гугла якщо врахувати що з 10тис.$/місяць третина йде в податки і оренда житла на Манхеттені десь 2 тис.$/місяць коштує.

Контр-пропозиція Київської фірми виявилась вагоміша пропозиції Гугла. А ви кажете рази :mrgreen:

Да і середня з/п програмістів в українських фірмах зовсім не мала. В залежності від регіону на руки получають 1,5-2,5тис.$ на місяць.
Ось тут можете поцікавитись
http://dou.ua/
Гондурас_мля

Повідомлення Додано: П'ят 17 сер, 2012 07:14

я вот прогрмаммист. ну и что? ЗП у многих коллег около 2000 грн. с перспективой 3000 грн. если кому-то платят 4-5 тыс.грн.,то там офигенный конкурс и такие вакансии открываются крайне редко и распределяются между своими. я говорю не про Киев, даже не обл. центр. причем за 2-3 тыс.грн. народ трудися как в аутсорсах, так и на заводах-фабриках. я уже немного подустал от разговоров про ЗП 2 тыс.у.е. для айтишников.
henk

Подякував: 18 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 сер, 2012 09:26

henk написав:я вот прогрмаммист. ну и что? ЗП у многих коллег около 2000 грн. с перспективой 3000 грн. если кому-то платят 4-5 тыс.грн.,то там офигенный конкурс и такие вакансии открываются крайне редко и распределяются между своими. я говорю не про Киев, даже не обл. центр. причем за 2-3 тыс.грн. народ трудися как в аутсорсах, так и на заводах-фабриках. я уже немного подустал от разговоров про ЗП 2 тыс.у.е. для айтишников.

Ciklum, Magento, Global Logic, Luxoft и все-все-все. Сотни больших и маленьких компаний по Украине. Если не хочешь из деревни уезжать в обл. центр - биржа фрилансеров odesk.com, ну или можно поискать предложения по постоянной удалённой работе. Конечно, если на паскале программировать под DOS - много не заработаешь.
trofimenko_dn

Повідомлення Додано: П'ят 17 сер, 2012 10:12

henk написав:я вот прогрмаммист. ну и что? ЗП у многих коллег около 2000 грн. с перспективой 3000 грн. если кому-то платят 4-5 тыс.грн.,то там офигенный конкурс и такие вакансии открываются крайне редко и распределяются между своими. я говорю не про Киев, даже не обл. центр. причем за 2-3 тыс.грн. народ трудися как в аутсорсах, так и на заводах-фабриках. я уже немного подустал от разговоров про ЗП 2 тыс.у.е. для айтишников.

henk, если ты Java Developer, знаешь английский, есть более года опыта работы, ты вполне можешь рассчитывать на зарплату около 2000уе в месяц в Киеве. Если хочешь, помогу тебе или твоим коллегам устроиться, если они соответствуют вышеуказанным критериям.
vetalok

Подякував: 45 раз.
Подякували: 44 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 17 сер, 2012 10:51

Re: Україна посідає 4-е місце в світі за кількістю працівник

trofimenko_dn написав:если на паскале программировать под DOS - много не заработаешь

Если бегать 100 метров за 12 секунд, Болтом не станешь. Поэтому Украина занимает 4-е место по количеству бегунов, но не известно какое - по количеству спринтеров.
mortimer

Подякував: 2441 раз.
Подякували: 2808 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 21 сер, 2012 13:33

mortimer написав:
  trofimenko_dn написав:если на паскале программировать под DOS - много не заработаешь

Если бегать 100 метров за 12 секунд, Болтом не станешь. Поэтому Украина занимает 4-е место по количеству бегунов, но не известно какое - по количеству спринтеров.

Чому невідомо? Відомо. 5-е.
http://community.topcoder.com/stat?c=country_avg_rating
Довгий час були на 4-му, але трохи здали позиції Японії. Но тим не менше біжимо попереду США, не кажучи вже про такий дріб'язок як Германія, Індія і прочі різні шведи :mrgreen:
Гондурас_мля

Повідомлення Додано: Вів 21 сер, 2012 13:45

delicious написав:Все это касается программистов низкой планки которые по каким либо причинам не могут зарабатывать больше милиона доларов в год.

Миллион долларов? Хорошая планка. Причина, наверное, одна - низкий уровень развития. Какая еще причина может помешать программисту зарабатывать миллион в год? :roll:
cosjak

Подякував: 35 раз.
Подякували: 89 раз.

Профіль

#<12
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор