Подкаст 39: Після введення 15% податку при продажу валюти зн

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Подкасти з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
  #<1 ... 45678>
Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 14:43

Re: Подкаст 39: Після введення 15% податку при продажу валют

zet4ral написав:Напоминаю, что все это было рассуждения на заданный вопрос "А что можно предложить другого, чтобы не было валютных перекосов...?" и, лично мне не нравится ни мной предложенные действия, ни реальные действия правительства :twisted:

Я извиняюсь,эта, а какие у вас ВАЛЮТНЫЕ ПЕРЕКОСЫ ?
С бальшой букфы, так как это имеет видимо большое значение..
Я например приезжая, всегда сдаю евро... и мне не хочецца получать меньше гривен... и я не догоняю, каким макаром, моя сдача валюты может быть ээээ типа антигосударственным диянием ?
ankiran

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 39 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 15:02

roman tr.

при 16 % налога (15+1)доллары (валюта)вообще со страны уйдет.
В России например сдать доллары: 1 доллар США (USD)=31.4263р и купить гривну.
1 украинская гривна (UAH) 3.8437. Это оф. курсы, могут быть незначительные потери на комерческом курсе.
Таким образом перевезти туда 10 000 т баксов = 314 200р. / 3.84 = 81 822грн или переводить в товар, и опять же иностранный.
Потери на транспортировке, но рынок будет поставлен на поток, думаю, что даже в Украине будет серый рынок менять по завышенному курсу от минус 16 % процентов, допустим в половину, потом оптом вывозить валюту со страны. И таму кто продал валюту тут выгодно и тому кто там сдал выгодно. Короче ребята, это просто будит бизнес, а баксики со страны тютю и курс его взлетит все равно. Допусти курс бакса сейчас 8.25 и ввели 16% налога, тогда 8,25-1,32(16%)=6,93 грн., но зачем, ведь теневой рынок выставит свой курс, и налоги платить копеешные будут. Все уто "покращення" вылется негативно для страны и граждан.
FC USI

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 15:43

zet4ral
1. не люблю карточки (не факт что в горном поселке Турции ее есть где обслужить, не факт что операции по ней не заблокируют при первой же транзакции в Стамбуле/или у Вас другой опыт?/)
2. пункт второй никаких исключений не содержал, да и потом какой такой кредит (актив банка) в валюте если депозитов (пассивов банка) нет.
3. то бишь из банков порядка 233,5 млрд гривень пассивов уйдет ... чем чревато?
/да, кстати, мне почему то кажтеся что большая часть этих денег уйдет кредитовать соседние страны, нет? ;)/
4.Даже половина от чего? от сказки? )) нет ни 60 ни тем более 80 млрд зелени в матрацах, это хотите сказка, хотите слух, хотите ересь ... 350 млрд долларов наличных обращаются за пределами США /каждый 6й-4й из них на Украине, да? просто улыбнитесь/
что можно предложить для устранения перекосов? НБУ обязан сглаживать резкие колебания курса валют а не жестко его привязывать (не важно к 2, к 5 или к 8) и ничего больше
busypit

Подякував: 9 раз.
Подякували: 139 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 16:50

Александр_Охрименко написав:Это фактически СССР. Логика определенная есть. Хотя смотрится СТРАШНО. Так как тяжело себе представить, как у НАС ЭТО будут исполнять...В тот же момент, если НБУ большую часть валюты выкупит за гривну. Можно будет без проблем досрочно погасить все евроооблигациии и отдать кредиты МВФ и уже не брать в долг, а давать в долг нерезедентам..

Кредиты МВФ это проблемы дыжравы, а не мои проблемы. И уж тем более, дыржава будет просто послана... Она и так все время учит, как правильно жить, на какой мове размовлять, а теперь еще и как сбережения сохранять....
Чтобы дыржава сказала "вставай страна огромная" и "нужно затянуть пояса" у такой дыржавы должен быть хоть какой-то авторитет. А его нет, никакого. Так что призываю не только не сдавать валюту, а наоборот - покупать, а гривну считать чем-то вроде талонов на еду. Судя по активности уряду и нац.банка ей вот-вот кердык придет.
prop2

Подякував: 10 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 16:53

FC USI написав:Короче ребята, это просто будит бизнес

Приграничные районы озолотятся. Будет прикол, если Харьков будет ездить совершать валютные операции в Белгород, ну, чтобы оброк в 16% на покращення не платить.
prop2

Подякував: 10 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 17:58

prop2 написав:

Приграничные районы озолотятся. Будет прикол, если Харьков будет ездить совершать валютные операции в Белгород, ну, чтобы оброк в 16% на покращення не платить.

А где они там возьмут гривну.... Рубли... Не выход. Опять 15%....
Александр_Охрименко

Подякував: 4 раз.
Подякували: 180 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 18:04

Александр_Охрименко написав:
  prop2 написав:

А зачем сразу гриву. Можно товарами народного, так сказать, потребления :lol:
baran

Подякував: 94 раз.
Подякували: 865 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 18:20

Дивує, що дискутуємо на тему, що робити після введення податку на продаж валюти. Натомість потрібно дискутувати (ні, вже треба виходити на Майдан) про те, що законотворці, порушуючи усі правові норми та ними ж написаний ПКУ, подають такий законопроект до ВР. Поясню свою думку. По-перше, податок по визначенню, це плата громадянина частини коштів з прибутку територіальній громаді, в межах якої він працює і отримує прибутки. Якщо цей податок на продаж валюти розглядати як податок з прибутку, то поясніть мені чому обєктом оподаткування виявляється вся сума обмінної операції, а не різниця між доходом та витратами. І це перше, що суперечить чинному законодавству. По-друге, якщо вже і розглядати цей податок як податок з доходів фізичних осіб, то другим порушенням чинного законодавства вбачаю сплату його під час проведення обмінної операції без розрахунку зобовязань громадянина і податкового кредиту, які відображаються в річній податковій декларації, що подається до ДПС громадянином. По-третє, хто буде податковим агентом? Банк? Громадянин має право самому сплачувати податки. Уявімо, що я відмовляюся від банків як податкових агентів. Я що маю кожному з них написати заяву про відмову? Тому для того, щоб цей закон провести, треба капітально підрихтувати ПКУ спочатку, а потім вже вносити такі закони на розгляд, тому що всі закони та розпорядження, що суперечать ПКУ, є недійсними. По-третє, я ознайомилась з пояснювальною запискою до закону про податок з продажу валюти. Там чітко зазначено, що це збір в Пенсійний Фонд. Але що є обєктом оподаткування? Валютно-обмінна операція? Тобто з продажу квартири збір в 10 разів менший, ніж продаж 100 доларів США. Тут я взагалі не бачу логіки і здорового глузду. І потім цей збір не адресний, тобто я наповнюватиму ПФ, сплачуючи 15% з кожної операції продажу валюти, а це ніяким чином не відобразиться на моєму пенсійному рахунку, як то відбувається при сплаті збору з заробітної плати. А з якої операції будуть сплачувати майбутні покоління збір в ПФ, щоб його наповнювати? З повітря? Валюти у населення вже не буде. І наприкінці, хочеться все ж таки правди. Де проблема? В дефіциті ПФ чи в валютно-гривневому дисбалансі.
І відповідь на те запитання, чому населення не вкладає гроші в вітчизняні підприємства. Тому що при кількості акцій 0,01%, які вони можуть собі дозволити, вони не впливатимуть на політику компанії, розрахунок прибутків та їх використання, як то відбувається в іноземних компаніях. Якщо подивитися звіти фінансової діяльності усіх вітчизняних компаній – вони збиткові. Тому і дивіденди по акціях ніколи з тих, кого називають міноритарниками, не побачать, і своїх грошей назад не заберуть. Це ми вже проходили з приватизацією в 90-х. Багато заробили? По 100$ за ваучер? Я акціонер готельного комплекса («Київська Русь, «Президент готель»). Жодного разу не отримала дивідендів. Вклалася в JTI – щорічно отримаю дивіденди і непогані.
юлія

Подякував: 5 раз.
Подякували: 31 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 18:33

юлія написав:Вклалася в JTI – щорічно отримаю дивіденди і непогані.

Хм, а шо таке JTI? Нам таке теж потрiбне... :D

PS Гарний пост, +1
aleksalt

Подякував: 667 раз.
Подякували: 1502 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 21 лис, 2012 18:37

Александр_Охрименко написав:
  prop2 написав:

Я чомусь не розумію
Звідки таке дике бажання допомогти гопникам при владі забрати і поділити ?
Може краще еволюційно .
1 Податок на продаж - ( маразм людина старалась , збирала і тут на тобі - 15% винен, може скоро раз в тиждень на добу треба буде жінку на панель віддавати ( тих самих 15%) бо вона в мене краща ніж в чівакуні ?)
2 Якщо вже чогось не вистарчає - то треба підняти ціну на те що не вистарчає ( тобто ввести податок на покупку) , а не пробувати забрати і поділити.
3 Чому зразу 15% ? Може правильніше як казав пан ПРостиЮщенко - розробити дорожну карту , де чітко вказати
2013 - 1% з покупки
2014 - 2 % з покупки
....
2023 -11% з покупки

Тоді і перекоси не як сніг на голову і підкоригувати може вдасться.
budivelnik

Подякував: 291 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 45678>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему