Статтю можна охарактеризувати однією фразою: "Нутром відчуваю, а сказати не можу". Автор спробував висловити свої внутрішні відчуття, але зробив це на зовсім неадекватних фактах.
В реальності ж, жити стало набагато дорожче. І телевізори, чи вартість золота тут ні до чого (можна подумати, кожен з нас мало не щороку затарюється телевізорами). Це не показник.
Показник - 1) ціна продуктового кошика - тут десь +50%. Ціна хліба +30%, тут можна і не сперечатись, зростання ціни відбулось півроку тому. Молочні продукти +50-60%, я купував в Ашані кефір, сметану у 2009-2010 за 7-8 грн, сьогодні це 12-14 грн і не інакше. Сири - те саме. Ціна "Гауди" в "Метро" була на рівні 35-40 грн. Зараз цін нижче 60-70 просто немає (хіба що на сирний продукт), який у 2009 коштував на рівні 30 грн. Та ж сама гречка 7 грн - 12-14 грн. Тільки не треба порівнювати з періодом, коли через дебілізм влади гречка скакнула за місяць до 20 грн, беріть до уваги загальний тренд, а не сезонні коливання. Те ж саме - відносно олії, масла тощо. Що ще? Комуналка, питання є? Ті самі мінімум +50%. Бензин, а відповідно й транспорт (знову ж таки не беремо до уваги дотований "товар" - проїзд в метро, який з останніх сил, як і долар, утримується владою, щоб не допустити соціального вибуху). В 2009 95-й бензин - 6-6,5 грн (без прив'язки до цін на нафту, оскільки в 2008 літом ціна нафти 140 баксів - максимум, а ціна бензину 6 грн), сьогодні 95-й коштує 11 грн. при цьому усілякі там дорожні збори, загнані в ціну бензину, на якості доріг не позначаються.
Єдина відрада - овочі і цукор.
Про ціни на телевізори, іншу техніку і золото я вже казав. По-перше, їх важко порівнювати, оскільки основна складова ціни - це мода, або технічна досконалість. Досить сказати те, що сьогодні робочий ЕЛТ монітор 15дюймів ви продасте хіба що за 50 грн. Але при цьому, якби компанія-виробник надумала такий випускати, його собівартість сьогодні була б ніяк не менше 50 доларів. Тобто ціна застарілої техніки, це приблизно те саме, що ціна зачерствілого хліба. По-друге,порахуйте, лише одного хліба ми купуємо за 2-3 роки на більшу суму, ніж коштує той же телевізор. От вам і відповідь, яку частку в підрахунку інфляції треба відводити телевізору.