Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 18521853185418551856 ... 2533>
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 18:34

ihorkyiv написав:Якими б не були тенденції на ринку оренди, а нам своє робити - забезпечувати потреби споживачів в умовах, що склалися, та одержувати відповідну винагороду. Усе минає, і нинішній негатив мине. Якось буде, бо ще ніколи не було, щоб не було ніяк. Ці банальні істини актуальні у Всесвіті ось уже 13,7 млрд. років. Час збігає, усе змінюється. Мої батьки здавали квартиру на Лук"янівці ще за часів совка з 1974 року за 60 рублів. Це близько 100 доларів за офіційним совковим курсом або менше 10 доларів за курсом злочинного чорного ринку. Минули десятиліття, і у 2008 році цю ж квартиру, звісно, з ремонтом і технікою я здавав за 1050 доларів, у 2013-14 - за 610, до середини квітня поточного року - за 370. Як би не змінювалися обставини та ринкові ставки, вперто і з почуттям відповідальності продовжую реалізовувати свою соціально важливу місію щодо забезпечення людських потреб у житлі, як навчив мене своєю безсмертною працею "Основи маркетингу" Філіп Котлер ще у сивому 1993 році. Любі колеги, не намагайтеся передбачити майбутнє, вгадати мінливі тенденції, будувати примарні плани. Усіма цими потугами можливо тільки розсмішити Творця. Просто чесно виконуйте свій лендлордівський обов"язок, вперто несіть колись узятий на плечі тягар без нарікань на важку у нестабільності буття долю орендодавця. Запевняю, ваше терпяння матиме адекватну винагороду - щодня як мінімум, фігурально висловлюючись, окраєць хліба з долоню, зашарований вершковим маслом та, можливо, червоною ікрою. :oops:
За минулий місяць у мене без змін. Декілька днів тому зібрав врожай на двох ділянках, третя продовжує з середини квітня стояти "під паром". Навіть не прибирав. Вчора зателефонували з АН, запитали щодо квартири, яка зайнята. Принагоді закинув їм інфу щодо вільної. Відчуваю, ринок досі перебуває у поглибленому літньо-карантинному анабіозі. Цей факт демотивує. Але дав собі обітницю з понеділка таки зайнятися підготовкою квартири до оренди. Слід освіжити стелю і двері у ванній кімнаті та придбати нову пральну машину. Стара пралка, відслуживши 12,5 років, вперто натякає на необхідність прощального продажу. Місяць тому продав за 400 грн пралку з квартири, у якій мешкаю. Натомість придбав за 8000 грн машину з інвертором. Задоволений. Ось такі справи. На подорожувальні сайти навіть не зазираю, щоб не рвати серце ностальгічними спогадами, збудженими рекламою з готельними і морськими краєвидами. Знаю, поточний негатив мине, неодмінно.

Можливо приведети ваші орендні ставки на сьогодні ?
Вельми цікаво.
Я думав підвищувати в себе оренду в Чабани-парадіз, але мабуть не буду.
Моя теперішня ціна +- ринкова.
Хомякоид

Подякував: 3087 раз.
Подякували: 441 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 18:38

UA написав:
  Хомякоид написав:
Схоже оренда в великих містах мільйониках буде просідати.

Это понятно. Не понятно это новый долгосрочный тренд или временное явление.

Думаю до конца года как минимум.
Потом все таки расчитываю на вакцину.
Уже слышал тестируют.
В 2021 должно начаться востановление.

Этой осенью может быть очень плохо в связи с новой волной короновируса и экономического кризиса. Не удивлюсь еще просадке аренды процентов на 20-30.
Хомякоид

Подякував: 3087 раз.
Подякували: 441 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 18:43

Frant написав:
  vitaliian написав:
  antonivs3 написав:Вести с полей, маленькая уставшая гостинка, до 25м3, рядом с м.Героев Днепра, сдана с первого просмотра за 5000+электрика, к зиме планируют добавить коммуналь. До апреля сдавали многолетнему арендатору за 4+вода+электричество.
это примерно 10% годовых или даже немного больше
  flyman написав:понаїху щодо вибору місця оренди
https://fi202x.blogspot.com/2020/06/blog-post_27.html
опять же сравнение в лоб ни о чём, а класс жилья? в Ирпене 90% сдающихся в аренду квартир новострой с новым ремонтом и мебелью, если арендовать аналогичную в Киеве то ирпенский ценник надо множить на два. А сравнивать киевскую гостинку с у***%%ным контингентом с ирпенским новостроем некорректно во всех отношениях, может гостинку с точки зрения экономии и логистики арендовать даже выгоднее, но нафига такая жизнь?

Можна орендувати житло в Бородянці чи Коростені. Ще дешевше, ніж в Іпені.

На всяк випадок непогано мати житло у провінції, як пише Франт.
Дуже добре, якщо це в пішій (велисопедній) доступності до електрички (до 10 км. від станції/платформи), так щоб можна було тримати садок, (грядки та курочок) і використвовувати як веснянно осінню (або антикарантинну) резиденцію як Пушкін Болдіно.
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 18:47

Хомякоид Мій допис від 29 травня поточного року: "Хрущ біля метро у прицентраллі, який нині сумує без роботи, до середини квітня здавав за 10 тисяч грн. З другої квартири на Осокорках, яку до 31.12.2019 здавав за 8300 грн, з середини лютого щомісяця накрапує 7500 грн. Третя, у локації неподалік першої, надає 10300 грн. У цьому ціновому сегменті навіть у кризові часи для орендодавців більше стабільності. Клієнту віддати десятку за житло легше, ніж більші суми, та й змінювати орендовану квартиру заради економії 2-3 тисяч немає сенсу, оскільки попит на цей сегмент високий і об"єктів зазвичай на усіх бажаючих бракує. Пошук нового житла - зайвий геморой".
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 316 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 07:54

ihorkyiv кондиционеры везде есть?)
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2730 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 10:16

kingkongovets написав:ihorkyiv кондиционеры везде есть?)

Чести много в киевскую квартиру за 7500 устанавливать кондиционер.
hume

Подякував: 944 раз.
Подякували: 1890 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 12:18

kingkongovets написав:ihorkyiv кондиционеры везде есть?)

Кондиціонер - на печерській квартирі, де мешкаю. Орендні квартири цієї ознаки цивілізації не потребують. Перший хрущ серії 1-438 - з цегляною зовнішньою стіною 60 см. Влітку, хоч і південна експозиція вікон, + сонцезахисна плівка - прохолодно, взимку - дуже тепло. Другий цегляний хрущ серії 1-480 з товщиною стіни більше 40 см північно-східної експозиції. Влітку неспекотно, взимку за потреби вмикається оливний обігрівач. Третя керамзито-бетонна панелька південної експозиції на Осокорках, відверто кажучи, мала б потребувати кондишина, але там від спеки рятують товстезна фасадна стіна і дві широкі засклені та зафіранені лоджії перед вікнами кімнати і кухні, що є дієвим повітряним бар"єром. Усіх рієлторів і клієнтів, які у цьому ціновому діапазоні оренди з металом у голосі запитують про наявність кондиціонера, ось уже 20 років чемно відправляю на пошуки більш комфортного житла.
ihorkyiv

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 12:30

ihorkyiv
у меня тоже есть пара объектов, где кондиционер не нужен, но на вопросы о его наличии всегда отвечаю, что готов его установить по первому же требованию
но это скорее исключение, считаю оправдывать отсутствие кондея низкой стоимостью аренды аморальным и непрофессиональным поведением
если в квартире за 7500 слишком много чести требовать кондей, то можно ли требовать в квартире за 5000 наличие воды и канализации?
честно говоря здорово удивлен

зы: 10 лет назад за 500$ можно было снять лишь бабушатник в средней доступности до метро, с тех пор на рынке изменилось многое и за эту же сумму сейчас можно перебирать вариантами в новостроях возле метро - структура рынка и уровень запросов арендаторов очень сильно изменились и стройки вопреки всем апокалиптическим прогнозам не останавливаются, рушатся лишь заведомые пирамиды, чьи объекты все равно рано или поздно будут достроены
но вы и дальше продолжайте отправлять арендаторов искать более лучшие варианты, пускай даже и чемно)
kingkongovets

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 14:08

kingkongovets
У кожного орендодавця власна модель поведінки на ринку. Межі досконалості орендних об"єктів не існує: хрущ внутрішньо можна без кінця "полірувати" і наповнювати найсучаснішою технікою і модними меблями, але чи вартий дохідний результат докладеним зусиллям і витраченим коштам ? У низькому ціновому сегменті від усього, у чому немає гострої потреби, слід відмовитися. Жоден мій клієнт, який, знаючи про відсутність кондиціонера, таки оселявся в моїх квартирах, не скаржився на спеку або задуху. Усіх у межах орендної ставки кліматичний режим квартир влаштовував, інакше не винаймали б у мене житло протягом 2-7 років поспіль. Як засвідчує не тільки мій досвід, для орендарів найвагомішим чинником при ухваленні рішення є місце, місце і ще сотню разів місце розташування житла у купі з фінансовими можливостями клієнта. Щодо локації мої хрущі - у виграші (1хв. і 7хв. пішої ходи до прицентральних станцій метрополітену). Тут ніякий кондиціонер не є вирішальною ознакою житла. Що буде далі з огляду на появу сучасних конкурентних об"єктів біля метро ?? Зрозуміло, вони будуть значно дорожчі для орендаря, а тому нівелюються для моїх хрущиків як конкуренти. У будь-якому разі кон"юнктура ринку диктуватиме мені мої подальші дії, у тому числі й щодо встановлення чи відмови від кондиціонерів. Водночас зауважу, що ваше піклування про комфорт своїх орендарів мене приємно тішить. Ф.Котлер пишався б вами як найпослідовнішим учнем. Зі свого боку, дуже засмучений вашою розчарованістю у мені й обіцяю, що у подальшому прагнутиму мати вас за взірець у власній орендній практиці. )
ihorkyiv

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 17:17

ihorkyiv
как изменился ваш годовой доход от сдачи квартир за последние 10 лет?
вот это и будет лучшей оценкой качества вашего управления, все остальное - беллетристика в пользу бедных
про покупку новых объектов за это время даже не спрашиваю, уверен что и эти достались вам в наследство
kingkongovets

Профіль

1
  #<1 ... 18521853185418551856 ... 2533>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість