|
Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 14 гру, 2014 16:52
budivelnik написав:1 Курсові ризики в межах 5-15 днів не такі вже й великі 2 Продавець також може застрахувати себе від курсових ризиків - виставивши гривневу ціну з запасом ( і головне узгодивиши з покупцем що він буде зараховувати долари наприклад по курсу 19 ) правда при цьому виростуть розміри податків - але знову ж не суттєво. Тому Я й далі не бачу якоїсь серьозної проблеми в царині розрахунків. Як на мене , то панічні настрої на ринку шкодять набагато суттєвіше.
1) ну да. 50 коп - 1 грн на каждом долларе - небольшие риски? for whom how. точно не для меня 2) ничего не решает
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 17:20
adeges написав: budivelnik написав:1 Курсові ризики в межах 5-15 днів не такі вже й великі 2 Продавець також може застрахувати себе від курсових ризиків - виставивши гривневу ціну з запасом ( і головне узгодивиши з покупцем що він буде зараховувати долари наприклад по курсу 19 ) правда при цьому виростуть розміри податків - але знову ж не суттєво. Тому Я й далі не бачу якоїсь серьозної проблеми в царині розрахунків. Як на мене , то панічні настрої на ринку шкодять набагато суттєвіше.
1) ну да. 50 коп - 1 грн на каждом долларе - небольшие риски? for whom how. точно не для меня 2) ничего не решает
Ви ставити викривлені умови задачі - а тому отримуєте на виході не адекватні рішення. 1 Право переходу квартири у власність визначається за згодою сторін , а не датою 100% сплати. 2 Виходячи з п1 , нічого не заважає продавцю отримати від покупця всю суму в валюті і взяти нотаріально завірене доручення на переказ цих грошей на свій же рахунок терміном на кілька днів ) і погодити перехід власності , а довідки про прогін грошей через банк - надати пізніше. Втрати від цієї операції 1% від нотаріально завіреної суми . Тому ще раз 1% від технологічних проблем не йде ні в яке порівняння з 10-20% від курсових і панічних.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 14 гру, 2014 18:38
adeges написав:Расписки на подобные суммы недействительны без нотариального заверения.
+1))) Я вже тиждень пояснюю це місцевим продаванам, покупанам і наблюданам)))
Востаннє редагувалось Frant в Нед 14 гру, 2014 18:39, всього редагувалось 1 раз.
-
Frant
-
-
- Подякував: 1771 раз.
- Подякували: 2582 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 18:38
adeges написав:Если вы не договорились по 8.15, то вам и/или продавцу сделка была не очень нужна. Это единственный вывод. Я делал сделку в прошлом декабре, когда курс уже начал прыгать, пришлось прогнуться. Был курс продажи банка 8.27 (и банк готов был продать - но эквивалент 150000 в одни руки), а не средний, но продавец забрал кэш и поехал на черный рынок, где курс был на 4 копейки выше. В итоге попали - немного - оба. Но оба хотели сделать сделку, притом настолько, что обошлись без предварительного договора.
На 100 куе разница в 5 коп на купле продаже доллара это уже 5000грн. Я не понимаю нах нам эти качели, если у меня были на руках доллары, продавцу нужны были тоже доллары, но чтоб провести сделку в белую через банк, мне нужно продать уе, а продавцу купить эти же уе. выбрал второй вариант, оформили через банк документы о проводке суммы, а деньги передали из рук в руки. Теперь ещё вопросец, по поводу указывать всю сумму в договоре, ну вот указали в прошлом году, например 800 кгрн., то есть всю сумму сделки оформили через договор. А сейчас это ровно половина от того, что я платил, то есть 50куе, а не 100. так что фиктивные справки это не единственные риски
-
hume
-
-
- Подякував: 944 раз.
- Подякували: 1890 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 14 гру, 2014 19:08
Как у него дела?
-
Investor_K
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 919 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 19:47
adeges написав: hume написав:чтоб обезопасить себя, нужно проводить всю сделку официально, но любой продавец вас закидает тапками. Я не нашел общего языка с продавцом (по поводу курса), когда доллар был ещё по 8.15, а сейчас качели такие, что убытки продавца могут достигать нескольких куе. Так что выбор стоит сугубо индивидуальный, либо вы участвуете в мутных, но отлаженных схемах, либо ищите человека которому нужна бумага, причём в больших объёмах.
Если вы не договорились по 8.15, то вам и/или продавцу сделка была не очень нужна. Это единственный вывод. Я делал сделку в прошлом декабре, когда курс уже начал прыгать, пришлось прогнуться. Был курс продажи банка 8.27 (и банк готов был продать - но эквивалент 150000 в одни руки), а не средний, но продавец забрал кэш и поехал на черный рынок, где курс был на 4 копейки выше. В итоге попали - немного - оба. Но оба хотели сделать сделку, притом настолько, что обошлись без предварительного договора.
Когда Вы делали сделку, то баксовая проблема решалась просто - банк делал приход-расход по бумагам внутри одного дня, а баксы переходили от покупана продавану тут же в банке. Все поменялось именно после ограничения снятия 150 000 в день. Из-за этого и спор идет.
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5478 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Нед 14 гру, 2014 20:27
rjkz написав: adeges написав: hume написав:чтоб обезопасить себя, нужно проводить всю сделку официально, но любой продавец вас закидает тапками. Я не нашел общего языка с продавцом (по поводу курса), когда доллар был ещё по 8.15, а сейчас качели такие, что убытки продавца могут достигать нескольких куе. Так что выбор стоит сугубо индивидуальный, либо вы участвуете в мутных, но отлаженных схемах, либо ищите человека которому нужна бумага, причём в больших объёмах.
Если вы не договорились по 8.15, то вам и/или продавцу сделка была не очень нужна. Это единственный вывод. Я делал сделку в прошлом декабре, когда курс уже начал прыгать, пришлось прогнуться. Был курс продажи банка 8.27 (и банк готов был продать - но эквивалент 150000 в одни руки), а не средний, но продавец забрал кэш и поехал на черный рынок, где курс был на 4 копейки выше. В итоге попали - немного - оба. Но оба хотели сделать сделку, притом настолько, что обошлись без предварительного договора.
Когда Вы делали сделку, то баксовая проблема решалась просто - банк делал приход-расход по бумагам внутри одного дня, а баксы переходили от покупана продавану тут же в банке. Все поменялось именно после ограничения снятия 150 000 в день. Из-за этого и спор идет.
возможно. я покупал с кредитом, поэтому баксы были не вариант
-
adeges
-
-
- Подякував: 433 раз.
- Подякували: 1066 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 21:49
Frant написав: adeges написав:Расписки на подобные суммы недействительны без нотариального заверения.
Расписка для суда - годится , погуглите этот вопрос .
-
радость
-
-
- Подякував: 717 раз.
- Подякували: 185 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 22:06
радость написав: Frant написав: adeges написав:Расписки на подобные суммы недействительны без нотариального заверения.
Расписка для суда - годится , погуглите этот вопрос .
Не завжди. І не кожний суд її прийме. Інакше навіщо платити нотаріусу "дикі" гроші за оформлення?))) 
-
Frant
-
-
- Подякував: 1771 раз.
- Подякували: 2582 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 14 гру, 2014 23:10
Frant написав:Інакше навіщо платити нотаріусу "дикі" гроші за оформлення?))) 
Які там дикі - максимум1% від суми розписки+послуги нотаріуса. За страховку авто КАСКО - і то в рази більше платять (3-12%) і при цьому ніхто ж купуючи цю страховку не дуже то й хоче потрапляти в аварію чи ще на якийсь форс-мажор.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1