|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2013 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Сер 23 січ, 2013 00:46
budivelnik написав: cosjak написав:Так вже виросла чи виросте? Спочатку ви наче стверджували, що ростиме, бо грошей забагато.
Думайте самі 1 ВВП - виріс 2 Обєм виробництва товарів/послуг у фізичному вимірі - не змінивс 3 Висновок - просто виросла ціна. ПС Не треба всі товари вважати нерухомістю У ВВП , навіть в кращі періоди для нерухомості , частка житла становила не більше 5-6% від ВВП Сьогодні - 3-4% від ВВП
Як я знаю, зростання ВВП малюють в реальному, а не номінальному вигляді. На основі яких даних ви робите висновок, що об’єм виробництва товарів не змінився? І, повертаючись до витоків дискусії - то ціни вже зросли (тобто це в нас не ВВП росте, а просто ціни) чи будуть зростати через те, що грошей стало більше (десь ми грошей взяли, не збільшуючи виробництво), а товару стільки ж?
-
cosjak
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 23 січ, 2013 00:55
airmax78 написав: budivelnik написав: airmax78 написав:завтра продолжите постить тут свои бредни со свежего листа.
І Вас тим же кінцем по тому ж місцю
Ну все понятно. P.S. А по поводу «походить по гилочках» - Вы что-то про техусловия слышали? Или в предместьях Львова с этим не заморачиваются – жильцы себе сами потом все коммуникации проводят, строят электроподстанции или у большинства возводимых вами домов удобства во дворе? Как земля «выделяется» в городах- миллионниках? Какую долю жилья надо «отдать» городу? И т.д. и т.п. По-моему, будивельник, пора вам на курсы повышения квалификации идти. Далеки вы от реальной жизни в своем Львове. P.P.S. А может вы, на самом деле, и не строите ничего?
Яка Вам різниця будую я чи ні ? Тільки що зявився jde , який з 82 подяк які має - 75 заробив на критиці мене в 2010-2011 роках На тих гілочках куди я Вас відправляв - є гілочка започаткована василем_лв , який вважає фотографії які сам зробив - фотошопом і який зявився на цих гілках відразу після того як зник jde і своїх перші штук з 20 повідомлень також заробив за викрики ату-будівельника Тому по суті 1 Ціна землі/ліцензій/техумов/складності виробництва - включена в кінцеву ціну м2. Тому в мене 700 , а в Києві - 1000 і далі 2 Так як в мегаполісах будуюьбся будинки в 9-15 поверхів і вище на 10000-100000 м2 , то й не дивно , що підприємства які це будують мають на пару порядків більше грошей ніж виробничники мого штибу 3 При цьому , буквально на межі Києва , є море таких як я , з пропозицією практично такою ж як і в мене. А Ви й далі викрикуйте що я нічого не розумію , бо Ви хочете на Щорса взяти по 1700 , а Вам віддають не дешевше ніж по 2200 і Ви ніяк не можете зрозуміти Чого це ніхто не хоче якогось джипика Вам подарувати ( 60 м2 х 2200-1700 = 30000)
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 23 січ, 2013 00:58
cosjak написав: budivelnik написав: cosjak написав:Так вже виросла чи виросте? Спочатку ви наче стверджували, що ростиме, бо грошей забагато.
Думайте самі 1 ВВП - виріс 2 Обєм виробництва товарів/послуг у фізичному вимірі - не змінивс 3 Висновок - просто виросла ціна. ПС Не треба всі товари вважати нерухомістю У ВВП , навіть в кращі періоди для нерухомості , частка житла становила не більше 5-6% від ВВП Сьогодні - 3-4% від ВВП
Як я знаю, зростання ВВП малюють в реальному, а не номінальному вигляді. На основі яких даних ви робите висновок, що об’єм виробництва товарів не змінився? І, повертаючись до витоків дискусії - то ціни вже зросли (тобто це в нас не ВВП росте, а просто ціни) чи будуть зростати через те, що грошей стало більше (десь ми грошей взяли, не збільшуючи виробництво), а товару стільки ж?
1 На якусь групу товарів ціни виросли вже ( паливо-продукти) 2 На якусь группу товарів ціни вже ростуть і ще не досягнули рівноваги до товарів з п1( товари тривалого використання) 3 На якусь групу товарів ціни будуть починати рости ( нерухомість)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:00
budivelnik написав:3 На якусь групу товарів ціни будуть починати рости ( нерухомість)
Якщо ціни на нерухомість не ростуть на фоні росту інших цін - фактично це ЗДЕШЕВШАННЯ нерухомості.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:09
Faceless написав: budivelnik написав:3 На якусь групу товарів ціни будуть починати рости ( нерухомість)
Якщо ціни на нерухомість не ростуть на фоні росту інших цін - фактично це ЗДЕШЕВШАННЯ нерухомості.
Так в цьому світі - все відносно. Спочатку наприклад долар/золото - здешевлювалось відносно нерухомості Потім нерухомість - відносно долару/золота Правде є одна заковика Щось нерухомість ніяк не здешевшає по відношенню до зарплати  Може ну його лісом мінімальну зарплату ? Може краще зарплату не до якоїсь суми в гривнях а до вартості м2 в КГС привязати ? 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:12
budivelnik написав: cosjak написав: budivelnik написав:Думайте самі 1 ВВП - виріс 2 Обєм виробництва товарів/послуг у фізичному вимірі - не змінивс 3 Висновок - просто виросла ціна. ПС Не треба всі товари вважати нерухомістю У ВВП , навіть в кращі періоди для нерухомості , частка житла становила не більше 5-6% від ВВП Сьогодні - 3-4% від ВВП
1 На якусь групу товарів ціни виросли вже ( паливо-продукти) 2 На якусь группу товарів ціни вже ростуть і ще не досягнули рівноваги до товарів з п1( товари тривалого використання) 3 На якусь групу товарів ціни будуть починати рости ( нерухомість)
Тобто у нашій економіці (невідомим чином) з’явились надлишки грошей. Через це зростають ціни. Але зростають послідовно на різні групи товарів. Умовно: один рік - дорожчає паливо та капуста, другий - дорожчають лопати та автомобілі. І, нарешті, настав час дорожчати нерухомості. Тому прогноз експерта про швидкий ріст через 2-3 роки (до кінця 2013) - більш, ніж імовірний.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:20
budivelnik написав: airmax78 написав: budivelnik написав:І Вас тим же кінцем по тому ж місцю
Ну все понятно. P.S. А по поводу «походить по гилочках» - Вы что-то про техусловия слышали? Или в предместьях Львова с этим не заморачиваются – жильцы себе сами потом все коммуникации проводят, строят электроподстанции или у возводимых вами домов удобства во дворе а освещение - "гасова лямпа"? Как земля «выделяется» в городах- миллионниках? Какую долю жилья надо «отдать» городу? И т.д. и т.п. По-моему, будивельник, пора вам на курсы повышения квалификации идти. Далеки вы от реальной жизни в своем Львове. P.P.S. А может вы, на самом деле, и не строите ничего - иначе откуда у Вас столько времени на форуме трындеть? Вы же безусловный лидер как по количеству, так, самое главное, и по объему постов.
Яка Вам різниця будую я чи ні ? Тільки що зявився jde , який з 82 подяк які має - 75 заробив на критиці мене в 2010-2011 роках На тих гілочках куди я Вас відправляв - є гілочка започаткована василем_лв , який вважає фотографії які сам зробив - фотошопом і який зявився на цих гілках відразу після того як зник jde і своїх перші штук з 20 повідомлень також заробив за викрики ату-будівельника Тому по суті 1 Ціна землі/ліцензій/техумов/складності виробництва - включена в кінцеву ціну м2. Тому в мене 700 , а в Києві - 1000 і далі 2 Так як в мегаполісах будуюьбся будинки в 9-15 поверхів і вище на 10000-100000 м2 , то й не дивно , що підприємства які це будують мають на пару порядків більше грошей ніж виробничники мого штибу 3 При цьому , буквально на межі Києва , є море таких як я , з пропозицією практично такою ж як і в мене. А Ви й далі викрикуйте що я нічого не розумію , бо Ви хочете на Щорса взяти по 1700 , а Вам віддають не дешевше ніж по 2200 і Ви ніяк не можете зрозуміти Чого це ніхто не хоче якогось джипика Вам подарувати ( 60 м2 х 2200-1700 = 30000)
Какие-то общие знания есть – возможно где-то около строительства вы и крутитесь. Только Вы так и не объяснили при чем тут расчет с подрядчиком квартирами по себестоимости с целью ухода от налога на прибыль? Наверное для Вас не секрет, что нормальная земля вэтойстране выделяется за кэш (этих затрат нет в бухгалтерской себестоимости) и что техусловия зачастую согласовываются за кэш (и этих затрат нет в бухгалтерской себестоимости) – а это немалые расходы. И что в Киеве продажная стоимость выше себестоимости минимум в 2 раза – тоже, наверное, не секрет для Вас. Так вот, квартирами с подрядчиками рассчитываются в двух случаях – если этот подрядчик принадлежит тебе (как в приведенном мной примере с КГС, который Вы предпочли не комментировать) или когда у Застройщика уже совсем Ж с деньгами. Но вопрос был в том, что Захар Вам описал схему формирования у КГС запаса непроданных квартир. Описал реально существующую схему. А вы в ответ начали го*но на вентилятор накидывать. И, кстати, это не мне не хотят джип дарить - это я не хочу непонятно кому дарить джип. Улавливаете разницу?
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:27
budivelnik написав:Щось нерухомість ніяк не здешевшає по відношенню до зарплати
Чого ж? Середній дохід представника середнього класу (потенцйного покупця нерухомості. Найбідніших з мінімалкою не розглядаємо - їм не світить ніколи в принципі) як змінився з першого посткризового року? Щось мені підказує, що трохи виріс. Нерухомість за цей час точно не показувала такої позитивної динаміки. Значить подешевшала. І до заощадджень відповідно - також. Але недостатньо, щоб ці заощадження пішли на РН
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:32
budivelnik написав:Але зростають послідовно на різні групи товарів. Умовно: один рік - дорожчає паливо та капуста, другий - дорожчають лопати та автомобілі. І, нарешті, настав час дорожчати нерухомості.
Не послідовно і навіть не однонаправлено. Тому "час дорожчати нерухомості" ніяк не слідує з росту цін на капусту й авто. budivelnik написав:Тому прогноз експерта про швидкий ріст через 2-3 роки (до кінця 2013) - більш, ніж імовірний.
Не хочу повторюватись - але таки доведеться. За 10 місяців у країні нічого не зміниться настільки, щоб мобілізувати фактори росту РН. І навіть за 22 місяці це малоймовірно.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 23 січ, 2013 01:47
Faceless написав: cosjak написав:Але зростають послідовно на різні групи товарів. Умовно: один рік - дорожчає паливо та капуста, другий - дорожчають лопати та автомобілі. І, нарешті, настав час дорожчати нерухомості.
Не послідовно і навіть не однонаправлено. Тому "час дорожчати нерухомості" ніяк не слідує з росту цін на капусту й авто. cosjak написав:Тому прогноз експерта про швидкий ріст через 2-3 роки (до кінця 2013) - більш, ніж імовірний.
Не хочу повторюватись - але таки доведеться. За 10 місяців у країні нічого не зміниться настільки, щоб мобілізувати фактори росту РН. І навіть за 22 місяці це малоймовірно.
Тоді щось в цьому budivelnik написав:Грошей стало більше - метрів так само - ціна метрів - нижча Вимальовується чітка бульбашка , яка показує не забезпеченість грошових знаків товарами.
І всьому подальшому логічному ланцюжку не клеїться, бо моє повідомлення було просто коротким підсумком прочитаного 
Востаннє редагувалось cosjak в Сер 23 січ, 2013 01:50, всього редагувалось 2 разів.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
|