|
Почему на Украине не будет дешеветь недвижимость? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Сер 20 січ, 2010 21:35
3 Незважаючи на мізерність цифр продажу, оборот становить 1,5-2 млн грн , в доходах це виражається 300 000 - 350 000 грн в рік .
Вельмишановний, Так ви платник єдиного, чи ПДВ? Наче недавно був єдиний
В торгівельному - на загальному ( бо є алкоголь і сигарети )+ єдиний дружина ( остальні непідакцизні ) , в будівельному - я замовник , який замовляє будівництво в платників єдиного і платить виключно за роботу , бо матеріали надаються . При продажу збудованого , перший продаж в рік - 1 % прибуткового , всі остальні 5 % прибуткового . Все . Спросите у будивельника, хочет ли он построить за свои деньги квадраты, а потом ждать покупателя и держать этот актив при себе? Он строит исключительно под заказ. Да и мелковат он для того, чтобы его стройки проецировать на весь строительный бизнес..Поэтому подумайте - в руках кого сейчас эти понастроенные метры? В руках тех, кому они уже и не нужны)
Я не будую під замовлення , я стараюсь спрогнозувати який буде попит і під це прогноз будую . В 2007 проектуючи помилився , збудував в 2008 тільки великоформатні ( 100-125 кв м ) , тому й прийшлось а) розбивати на меньші б) сильніше ніж хотілось уступати в ціні В 2008 проект вже був підправлений і заложив по 80 кв м ( трьохкімнатні+ 4 гаражі ) , по цьому ж проекту повинен був будувати 3 двох кімнатних по 70 кв м і 1 пятикімнатну - 120 кв метрів+ 5 гаражів , по результатам 2009 проект2008 ще раз підправився , тому в 2010 , замість трьох по 2 кім + одну 5 кім - буде збудовано 6 двохкімнатних по 65 кв м + 5 гаражів по 18 кв м но у таких как он есть шанс пережить весь этот катаклизм(МФК)
Дякую і Вам того самого 
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 20 січ, 2010 22:26
в будівельному - я замовник , який замовляє будівництво в платників єдиного і платить виключно за роботу , бо матеріали надаються
Тобто, якщо Ви замовник, то кожен робітник є приватним підприємцем з своїми будівельними матеріалами. А якщо це ваші працівники, то ким надаються матеріали?
Якщо ви замовник і на вас працюють підрядники - Мабуть беруть трішки більше ніж з.п.(ще й прибуточок)
-
leondim_68
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 20 січ, 2010 22:53
Леондім68 , не вдаючись в деталі є кілька варіантів :
а). Берете 21 річного сина , робите йому приватного на єдиному , він після цього може взяти на роботу 10 чоловік , далі просто керуєте виробничим процесом і оптимізуєте податкове навантаження , будівельна ліцензія - інша тема і вирішується по іншому , найпростіший варіант - домовитись з тими з ким працював ( вчився ) за відповідну плату взяти на себе юридичний супровід робіт ,
б) при нормальних обємах роботи - відкривається Приватне підприємство з 10-20 чоловік ( Директор , бухгалтер , головний інженер , інженер по техніці безпеки + робочі) , ПП також може бути на єдиному
Ви виступаєте замовником , проектування , погодження , організація як робіт так прийом-здача - на Вас. будують з наданих Вами матеріалами , тому через підприємство проходить тільки заробітна плата , власник збудованного - Ви , продаєте потім як приватна особа .
І у варіанті а) і у варіанті б) Ви являєтесь власником і організатором всього ланцюжка + у варіанті б) , юридично все набагато чистіше . Проблема полягає в неможливості отримання великого замовлення , але так як я відразу говорив цей варіант працює в обмежених умовах і практично не процює в будівництві мікрорайонів , з іншого боку не відомо  що краще будувати 10 000 кв м в рік і отримувати 1,5 % чи будувати 1 000 кв м і отримувати 20 %  ( роботи менше в 10 разів , відповідальності більше в 10 разів ( на тобі буквально все , але й прибуток вищий в рази ( в абсолютному виразі ))
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 20 січ, 2010 23:39
Берете 21 річного сина
тоді отой прибуток треба розділити з сином. Чи йому, по свійськи, платити не треба. Механізмів "мінімізувати" багато, але це не для пересічного... з іншого боку не відомо Wink що краще будувати 10 000 кв м в рік і отримувати 1,5 % чи будувати 1 000 кв м і отримувати 20 %
Може воно й так, але було замовлення, було фінансування... Ви б відмовились при наявності ліцензії, техніки, механізмів? Та й відсотків менше 7, років 10 як не було. ПП також може бути на єдиному
Оборот грошей трішки зашкалює
-
leondim_68
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 21 січ, 2010 00:21
було фінансування...
Я ж принципово працюю за власні кошти , тому одним махом вбиваю чотирьох зайців - заробляю + накопичення+збереження + вільного часу - валом , коротше наді мною один керівник - я  , при чому в обох бізнесах . Ви б відмовились при наявності ліцензії, техніки, механізмів?
Пропозиції були , поки що відмовлявся , я ж справжній українець , мене жаба тисне коли хтось на мені більше заробляє ніж я сам  , а на себе можу працювати і за голу ідею , благо їсти все одно є за що .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 21 січ, 2010 01:33
...я ж справжній українець , мене жаба тисне коли хтось на мені більше заробляє ніж я сам Very Happy , а на себе можу працювати і за голу ідею , благо їсти все одно є за що .
Я теж українець, але жаба скоріш сама себе задавить ніж мене  тай до людей звик відноситись до всіх однаково.
Добраніч 
-
leondim_68
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 21 січ, 2010 10:04
Андрей_В написав:Изменение цен на недвижимость по данным Realt.UA Цены продажи коммерческой недвижимости в Киеве за неделю выросли Цены аренды коммерческиой недвижимости в Киеве за неделю выросли Цены аренды квартир в Киеве за неделю выросли Цены продажи квартир на вторичном рынке Киева растут Цены квартир на первичном рынке Киева за неделю выросли
вот так откроешь иногда сайтик профильный и думаешь - может я не на украинский сайт зашел, а на сайт какой нибудь риэлторской фирмы, специализирующейся на элитной недвиге в какой нибудь благополучной стране(если таковые еще есть))) забыли еще написать для комплекта "объемы сделок резко возрасли"
Я мониторю Realt.ua где-то с полгодика. И обратил внимание на такую фишку, количество обьектов на продажу бывает в среднем около 5500 штук, потом раз рост количества до 7,5 тыс., потом раз падение до 5 тыс. Я все это время просматриваю Дарницкий район, количество обьявлений опубликованных в сутки, практически не меняется, ну бывает разница штук в 10-20-ть. Так что есть подозрение что там цифры от фонаря рисуются. На этом сайте есть только одна ценная инфа, это обсуждение строек и на этих форумах можно себе и недвигу найти без посредников.
-
Dimchickk
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 63 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 січ, 2010 11:23
Dimchickk написав: Я мониторю Realt.ua где-то с полгодика. И обратил внимание на такую фишку, количество обьектов на продажу бывает в среднем около 5500 штук, потом раз рост количества до 7,5 тыс., потом раз падение до 5 тыс. Я все это время просматриваю Дарницкий район, количество обьявлений опубликованных в сутки, практически не меняется, ну бывает разница штук в 10-20-ть. Так что есть подозрение что там цифры от фонаря рисуются. На этом сайте есть только одна ценная инфа, это обсуждение строек и на этих форумах можно себе и недвигу найти без посредников.
Я мониторю реалт уже больше года. Таки да, кол-во объяв пишут от фонаря, такое впечатление, что у них функция подсчета кол-ва строк объяв по базе тупо не работает. Поэтому берут на глазок с головы, иногда меняют для видимости кол-ва он-лайн.
Для анализа сайт реалт помогает быстро собрать инфу по новостройкам в форумах, там действительно интересненько читать, есс-но фильтруя откровенную чушь.
-
Login
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 21 січ, 2010 11:46
Есть вопрос. Если кто разбирается, то просьба мне помочь. Нашел квартирку. Она по словам риелтеров изьята Гос. Исполнительной службой. И выставлена на продажу. Ценник в принципе меня более-менее устраивает. Но, есть ли какие-то подводные камни при покупке этой квартиры ???, потому как цена отличается от рыночной не сильно много процентов на 15% (но их как раз и не хватает чтобы купить по рыночной цене), возможно ли понизить ценник на квартиру, например путем проведения аукционов по ней и соответственно «хабарей гос. Служащим которые будут помогать в его проведении». Кто что думает по этому вопросу.
-
Dimchickk
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 63 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 21 січ, 2010 11:57
Вставлю и свои 5 копеек...
Мое мнение что цена на недвигу будет падать.
Простой пример по Киеву. У меня есть 80 тыс у.е. На эти деньги я могу купить нормальную 2-ку не в самом центре, но рядом с метро. Хрущевки, убитые и крайинии этажи я не рассматриваю.
Сейчас я снимаю двушку за 350 долларов. Это не дорого, но уже за 400 - куча объявлений о съеме таких квартир. Поэтому в качестве примера аренды квартиры приведу сумму 400. При этом я оплачиваю только часть коммунальных услуг.
80 тыс у.е. я разложил в надежные банки не на длительный срок (1-3 месяца) с автопролонгацией. В среднем получаю 12 % годовых. Получается, что со 80 тыс. я получаю 10 тыс в год ( с учетом капитализации процентов), а за аренду плачу 400х12=4800.
5200 у.е. - прибыль. Зачем мне покупать недвигу сейчас? Я мониторю ситуацию на рынке и пока продолжается эта тенденция -я не созрел на покупку. При этом в новую квартиру надо купить быттехнику, мебель, повысится стоимсоть комуналки (сейча как говорил я плачу не 100%).
С 2001-го по 2008-й квартиры гребли в основном по 1-й причине - завтра станет еще дороже. Это как пузырь. Он постоянно рос по 25-35% в год и конца-края небыло видно. И рост цен на недвигу был выше чем % по кредитам. Это было выгодно! А сейчас??
Любой пузырь когда-нибудь лопается. Вот так и с недвигой.
Поэтому даже сейчас квартиры переоценены. Рост может начаться с ростом экономики, доверия к нацвалюте и массовым инвестициям в страну. Это приведет к удешевлению кредитов и снижению %-х ставок по депозитам. Инвесторы будут искать объект инвестиций. Возможно это будет недвижимость... Если им в промышленности нормально работать не дадут - как раньше. Но это не скоро будет. Да и много "если".
Сейчас пузырь по стройматериалам сдувается - потом очередь за недвижимостью. Игроки смогут выжить на голодном пайке не более 3-х лет.
Мой прогноз - к концу 2010- началу 2011 цена на 2-ку в Киеве 50 тыс. у.е (не хрущевка и рядом с метро, не крайние этажи, но и не элитная в центре, конечно). 2-ка эконом класс на окраине - 35 тыс. у.е.
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
|