ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 715716717718719 ... 1738>
Повідомлення Додано: Нед 03 вер, 2017 19:09

Vitl :wink: Приятно поговорить с адекватным человеком!
Если я бы был у руля всей этой игры, то спалив бы за недельку, а то и меньше, гришу у пугливых, опустил потом спокойно до 25.5, а то и 25.2 и тарился не спеша, без лишних ртов :D
Но это всего лишь мои фантазии, а может и хотелки :mrgreen:
Snoopik

Подякував: 490 раз.
Подякували: 436 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 03 вер, 2017 19:15

Snoopik написав:Vitl :wink: Приятно поговорить с адекватным человеком!
Если я бы был у руля всей этой игры, то спалив бы за недельку, а то и меньше, гришу у пугливых, опустил потом спокойно до 25.5, а то и 25.2 и тарился не спеша, без лишних ртов :D
Но это всего лишь мои фантазии, а может и хотелки :mrgreen:

если уж продолжать тему сезонности в плане повтора прошлого года, то после августовского всплеска был сентябрьский откат.Так и сейчас он может случиться.Тот откат что на момент я не считаю, вполне допускаю более глубокий.Но на нём по логике откупятся неуспевшие.
Vitl

Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 03 вер, 2017 22:45

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

Кроме этого Валютный рынок в контексте

еще одна мысля: похоже на этой неделе должны выбрать нового главу НБУ, было бы странно принимать миссию МВФ без такового, а до их приезда в зраде только 2,5 заседания с голосовавниями http://iportal.rada.gov.ua/meeting/awt
Да и начало сезона решений подразумевает формирование красивых кирпичиков и чемоданчиков для обеспечения правильных решений
Corpocrator

Подякував: 247 раз.
Подякували: 542 раз.

Профіль

2
4
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 09:42

Snoopik написав:П.С. и друзья, побольше конкретики и практического применения вашим, в большей степени, теоретическим простыням! А то понимаешь, как по мне, это похоже на "как корабли бороздят просторы вселенной".

Привіт. Оскільки простинями тут ніхто не зловживає (може ще шановний Тихон) і останні були точно моїми, то, я так розумію, це стосується саме мене. І відповім: та без питань, друзі. Я з задоволенням переходжу в режим "рід-онлі", адже почитати і справді є що. :mrgreen: Дійсьно, і чого це я постійно лізу з своїми ... простинями. Тільки ще нагадаю:
Написано 7 серпня
Початок вересня, думаю, зустрінемо з курсом в районі 26,5
viewtopic.php?p=4139638#p4139638
а це на писано в ЧЕТВЕР 31 серпня
Поки кілька днів бачимо повільний підйом по 5-8 коп в день на обидвох ринках. Цей підйом пояснюється звичайною активізацією бізнесу.
Тому, вже і далі, швидше всього, будемо спостерігати такий стан справ. Готівка вирівняється чи навіть перейде в допустиме домінування попиту, що спричинить подальший поступовий ріст курсу та обмеження аж до припинення живлення МБ, на МБ крім репатріантів і НБУ активно виходять імпортери енергоносіїв (газу закачали вже значно більше ніж минулого року, час оплачувати, вугілля потихеньку приходить в порти, вчора саме вони і забезпечили результат на МБ). Найімовірніший сценарій, що і там ріст буде не вибуховий, а близький до теперішнього. Але і по 5 коп в день до грудня це + 3 грн. А дуже імовірно, що буде і справжній рух курсу пізніше, як і в минулі роки через критичний імпорт і виконання бюджету (адже краник єдиного казначейського рахунку відкривати не хочуть, хоч як президент не закликав). Тай на готівці ще свого не сказали "шукачі дна" (писав якось про термін їх активізації).
У світлі цього всього на перший план виходить розвиток подій у співпраці з МВФ і решта донорами від чого залежить успішність виходу на зовнішні ринки запозичень (все з огляду на виплати по зовнішніх боргах наступних років). Тобто, прийняття ВР усіх необхідних законів, яких є дуже багато і більшість потребують консенсусу народних обранців. А події на політичній сцені цього консенсусу не обіцяють, що і може стати драйвером вибуху.
viewtopic.php?p=4157788#p4157788
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7412 раз.
Подякували: 6769 раз.

Профіль

7
18
1
22
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 11:06

orest написав:
  Snoopik написав:П.С. и друзья, побольше конкретики и практического применения вашим, в большей степени, теоретическим простыням! А то понимаешь, как по мне, это похоже на "как корабли бороздят просторы вселенной".

Привіт. Оскільки простинями тут ніхто не зловживає (може ще шановний Тихон) і останні були точно моїми, то, я так розумію, це стосується саме мене. І відповім: та без питань, друзі. Я з задоволенням переходжу в режим "рід-онлі", адже почитати і справді є що. :mrgreen: Дійсьно, і чого це я постійно лізу з своїми ... простинями. Тільки ще нагадаю:
Написано 7 серпня
Початок вересня, думаю, зустрінемо з курсом в районі 26,5
viewtopic.php?p=4139638#p4139638
а це на писано в ЧЕТВЕР 31 серпня
Поки кілька днів бачимо повільний підйом по 5-8 коп в день на обидвох ринках. Цей підйом пояснюється звичайною активізацією бізнесу.
Тому, вже і далі, швидше всього, будемо спостерігати такий стан справ. Готівка вирівняється чи навіть перейде в допустиме домінування попиту, що спричинить подальший поступовий ріст курсу та обмеження аж до припинення живлення МБ, на МБ крім репатріантів і НБУ активно виходять імпортери енергоносіїв (газу закачали вже значно більше ніж минулого року, час оплачувати, вугілля потихеньку приходить в порти, вчора саме вони і забезпечили результат на МБ). Найімовірніший сценарій, що і там ріст буде не вибуховий, а близький до теперішнього. Але і по 5 коп в день до грудня це + 3 грн. А дуже імовірно, що буде і справжній рух курсу пізніше, як і в минулі роки через критичний імпорт і виконання бюджету (адже краник єдиного казначейського рахунку відкривати не хочуть, хоч як президент не закликав). Тай на готівці ще свого не сказали "шукачі дна" (писав якось про термін їх активізації).
У світлі цього всього на перший план виходить розвиток подій у співпраці з МВФ і решта донорами від чого залежить успішність виходу на зовнішні ринки запозичень (все з огляду на виплати по зовнішніх боргах наступних років). Тобто, прийняття ВР усіх необхідних законів, яких є дуже багато і більшість потребують консенсусу народних обранців. А події на політичній сцені цього консенсусу не обіцяють, що і може стати драйвером вибуху.
viewtopic.php?p=4157788#p4157788

Орест, лето закончилось. Не время отдыхать. Читать вас всегда интересно.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 12:08

airmax78 написав:Орест, лето закончилось. Не время отдыхать. Читать вас всегда интересно.

Орест, не шали, что ты такой эмоциональный.Присоединяюсь.Почитать всегда интересно, поспорить полезно.
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 12:15

На моей памяти это первый раз когда пик(хоть и локальный, но тем не мение) был в воскресенье.
Excite
1

Подякував: 311 раз.
Подякували: 555 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 13:02

Vitl написав:
  airmax78 написав:Орест, лето закончилось. Не время отдыхать. Читать вас всегда интересно.

Орест, не шали, что ты такой эмоциональный.Присоединяюсь.Почитать всегда интересно, поспорить полезно.

Орест, присоединяюсь. Всегда с интересом читаю. Аналитика очень редка почему-то на финансовом сайте, только на этой ветке, да ДС на валютной.
freeze
4
Форумчанин року

Подякував: 4794 раз.
Подякували: 7757 раз.

Профіль

9
23
5
1
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 18:18

Excite написав:На моей памяти это первый раз когда пик(хоть и локальный, но тем не мение) был в воскресенье.

Отдаю должное Снупику и склоняюсь, что рынок обделался сначала от новости по привату.А потом отямился , и спекули всех мастей только и успели задёрнуть курс на выходных, пока не видно мб.
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 04 вер, 2017 19:47

Vitl написав:
  Excite написав:На моей памяти это первый раз когда пик(хоть и локальный, но тем не мение) был в воскресенье.

Отдаю должное Снупику и склоняюсь, что рынок обделался сначала от новости по привату.А потом отямился , и спекули всех мастей только и успели задёрнуть курс на выходных, пока не видно мб.

Ок, прошу вибачення у всіх, особливо у Снупіка. Погарячкував. На роботі зранку шефи випили літру крові не розумінням ситуації і хибними висновками і баченням майбутнього. Вирішив пару хвилин на форумі дихання перевести а тут на тобі...
Куди ж я від вас?
А Приват як якийсь чинник чи знак могли розцінювати тільки невігласи (не Снупіка і не тебе маю на увазі). Хоч воно могло їх і сподвигнути до певних подвигів. Приват не має достатньої кількості валюти, щоб забезпечити нею всіх бажаючих, тому змушений скорочувати її продаж. Тим більше, що купівля в приват24 - це не миттєва операція, а як мінімум місячний депозит, по якому треба виплачувати відсотки (хоч і символічні, але на валі це сума), а Приват після націоналізації став заробляти значно менше. Думаю, відміна купівлі валюти в приват24 вплине на курс готівки пізніше, але, як на мене, позитивно. Адже на початку валюта, куплена таким чином, є безготівкова, але через місяць більшість біжить забрати її готівкою, а на ринку безготівкового долара скоро період суттєвого дефіциту, більше того, йде період перетікання валюти не з готівки на МБ, а навпаки – з МБ на готівку. А, виходячи з рекордних залишків ресурсів на єдиному казначейському, цей рік буде знаковим. Тому, зменшення попиту від клієнтів приват24 буде позитивним фактором для готівкового курсу вже через місяць.
Ще є люди, які говорять, що на ситуацію зараз впливає відміна резервування гривні для купівлі валюти на 1 день (колись було 3) і впровадження купівлі в той же ж день. Але, думаю, і тут мимо. Головною причиною її введення була потреба заздалегідь бачити всю ситуацію на ринку, адже об’єм пропозиції НБУ бачить і так, а от з об’ємом купівлі було тяжче. Введення схеми дозволяло бути готовим до траблів і прогнозувати суми і час різних видів інтервенцій, коли була реальна біда. Пізніше, ця можливість бачити майбутнє стала використовуватися регулятором і наближеними до нього чи його патронів бізнесменами-бізнесами специфічно (при потребі можна було організувати покупки чи продажі дешевше/дорожче від ціни на певному часовому відрізку). Підозрюю, хтось від цієї специфіки отримував перевагу на валютному ринку (курсові різниці – не останнє джерело мінусів чи плюсів в бізнесі у нас) а хтось втрачав. Вимога відмінити цю схему висувалася різними міжнародними організаціями (включаючи МВФ та великі транснаціональні компанії, присутні на нашому ринку). Не випадково її відміняють тільки тепер, все літо всякі дтеки мали додатковий варіант влаштування найвигіднішої репатріації (тему курсу і репатріації піднімав не раз раніше). Наголошую, відміна схеми є ще одним сигналом (і просигналізували по джентельменськи - заздалегідь), що дешевий долар уже не конче потрібен. А на паніці ріст попиту відбувається в любому випадку (чи валюту можна купити вже сьогодні чи через кілька днів панічний попит вийде не сьогодні а через 3 дні чи 1 день).
Підозрюю, що багатенько таки людей сиділо з гривнею в очікування 25,2 чи 24,5 і чомусь вірили, що ці рівні будуть. От їх і киданули черговий рік. Самі нервові з "шукачів дна" відкупилися на цьому шухері по 26,5 чи навіть вище, а хто не повівся - зробить це вже по 26,25 (чи як повезе). Як і минулого року, ті, кому 24,75 не підходило брали по 25+, так і цього ті кому не підходило 25,5 (55) візьмуть по 26+
А може я і помиляюся.
Ще раз, сорі.
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7412 раз.
Подякували: 6769 раз.

Профіль

7
18
1
22