ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
  #<1 ... 780781782783784 ... 1738>
Повідомлення Додано: Суб 16 гру, 2017 21:59

Vitl написав:
  orest написав: Для любителів коротких хвиль, думаю, в першій половині наступного тижня можна шукати точку виходу на кілька днів. :oops:

Это да,но важнее будет точка выхода.В праздничные дни просто растянется маржа и продавать дешевле мало кто захочет.

Для гешефту в кілька копійок заходити в останній тиждень року. А тоді знову по серйозному уже виходити в другій половині січня чи першій лютого (то вже визначати в січні). Або не виходити, якщо в Києві чи Москві остаточно звихнуться...
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7414 раз.
Подякували: 6797 раз.

Профіль

7
18
1
22
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 13:16

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

А курс прёть...кое где уже округлили 28,50.
Vitl

Подякував: 853 раз.
Подякували: 1900 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 16:37

lincoln2
если дело пойдет к продаже , это будет достаточно мощным фактором поддерживающим гривну , и думаю ,можно будет смело на половину уходить в грн.

В случае серьёзного открытия рынка земли с участием "иностранных инвесторов" выходить в грн. можно и на 80-90% перед началом торговли.
Но, как и пишет Очкарик это весьма маловероятно, так же, как и серьёзная приватизация.

orest
Повязано з продуктами харчування. Ріст експорту орієнтовно 30%, на внутрішньому ринку ріст очікується в районі 20% (в останньому відрядженні клієнти були помірно оптимістичні, особливо морозивщики, кондитери, кетерінг). Нагадую, що сегмент специфічний - пакування, тому тут вплив сирого мяса, всяких круп і тд відсутній, але дуже відчутна зміна в культурі реалізації, споживання.

С экспортом понятно и вполне реально (хотя я бы называл цифру пониже).
А за счёт чего рост на внутр. рынке? Или Вы имеете ввиду рост именно упакованной продукции?
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 17:45

ЛАД
Колєга Орест, ІМХО, має на увазі ріст:
    в гривні за рахунок фактичної інфляції
    в абсолютних вимірах (кг, літр etc)за рахунок експорту фасованої продукції

Сьогодні в Ашан/Лавіна на Берківцях неможливо пробитися на парковку. Закупи йдуть повним ходом і заздалегідь. Можливо спрацював стереотип "Долар росте - хапай поки не здорожчало".
Очкарик

Подякував: 833 раз.
Подякували: 570 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 21:12

Очкарик написав:ЛАД
Колєга Орест, ІМХО, має на увазі ріст:
    в гривні за рахунок фактичної інфляції
    в абсолютних вимірах (кг, літр etc)за рахунок експорту фасованої продукції

Сьогодні в Ашан/Лавіна на Берківцях неможливо пробитися на парковку. Закупи йдуть повним ходом і заздалегідь. Можливо спрацював стереотип "Долар росте - хапай поки не здорожчало".

Возможно, но я понял иначе. Дождёмся объяснения Ореста.
В Харькове на парковки пробиться невозможно уже несколько дней.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 22:11

Встретил прогноз Аляка на зиму - 31.И туда же начало гипер.Где то пересекается с моим представлением о том. что летний откат может не состояться.ну или он будет. но совершенно уже с других значений...и слив сейчас - откуп станут неактуальным.Снупика спросим, кот завтра собрался вместо нбу интервировать :D
Vitl

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 22:36

alyak написав:
  Ukrainian написав:alyak
Шановний ваш прогноз курсу грн дол на наступний рік?
Цьогорічний прогноз 29.9 уже майже збувся.

еще ничего не случилось . это раз .

два , таргет - 31 на эту зиму . если будет больше можете продавать . по датам можно уже ни на что не рассчитывать особое после 15 марта . пока можно сидеть в капусте и жевать попкорн ...

вероятнее мы не дойдем до 31 . хотя если честно я ожидал на прошлой неделе более живого участия нбу . прямо скажем , цифры удивили в меньшую сторону . я ожидал что "наш ответ чемберлену" будет серьезнее . или понимают что то бабло что потекло приведет к более серьезным последствиям и нет смысла сопротивляться на промежутках , или пороха не так много ...тут не вопрос сколько у них есть зелени , а каковы лимиты на расходования . летом затарились неплохо , но и объемы проблемы будут недецкими.

и я скажу более врядли мы получим 29.9 на 31 дек , скорее чуточку меньше . будет откатец на днях , вопрос только от каких значений . после новогоднего бухалова скорее рост продолжиться .

проблема того что происходит что деньгам сейчас некуда абсорбироваться кроме как в валюту . зима . а они оттянули тему на этот период .

еще одна особенность будет - не будет сильного влияния наличного рынка . у народа денег - ровно закрыть свои расходы . по ряду признаков уже видно что складывают бабло на новогоднее бухалово игнорируя другие статьи расходов .

да , и есть четкое ощущение что мы скатываемся в "гиперинфляционную спираль", она пока совсем и далеко не гипер . но мелкими шашками уже идем в этом направлении .
Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 22:49

Re: ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2017 ГОД (UAH/USD)

ЛАД написав:имеете ввиду рост именно упакованной продукции

Всім привіт, я досить чітко написав саме те, що мав на увазі. Але може бути й так, як сказав ЛАД.
По Аляку:
Абсорбують давноі активно в нерухомість. Писав багато і детально.
По готівці помиляється, з весни буде позитивно впливати.
Про гіпер - перл.
Процитую сюди те, що писав в іншому місці з приводу

1 Переконаний, що без продовження виведення дивідендів жодної співпраці з МВФ не може бути. На фінансах ще в кінці 16 передбачав значну лібералізацію в репатріації цього року, адже виводять не тільки ахметови-пінчуки. Отже, якщо дозволяють, значит розраховують продовжити співпрацю.
2 За 14-15-16 уже практично вивели (тай там не дуже є що виводити). За 13 дозволили виводити тільки по 2 млн в місяць і нічого не поміняли. Отже, валу не буде, за 17 виводити тоже не дуже є що.
3 Дозволили з самого початку року - також нічого страшного. У нас ще в січні мертвий сезон (багато топів буде в єгиптах-буковелях-куршавелях-мальдівах, це вже як кому повезло і на скільки топ. а без них поаьежі на фірмах майже мертві) а валюта за експорт буде йти і 50% обовязково до продажу. З 16 лютого по 2 березня - китайський новий рік і в нас також буде значний надлишок валюти, адже не буде платежів в Китай ні офіційних ні інших.
4 А в березні уже піде валюта за експорт листопада грудня (про імовірність почути про рекордні експортні відвантаження писав)
5 Неприємність з курсом може бути в першій половині лютого (вже два рази писав, але терли, спробую третій раз) і ця неприємність може бути значно більшою ніж зараз плановий, очікуваний і не такий вже критичний ріст (могло бути гірше). Все повязано з можливим різким падінням рубля і євро у звязку з доповіддю по рос олігархах і політиках у США. Хоча, є імовірність що катастрофм не буде, адже в березні вибори в Москві, ну і є внутрішні можливості.
6 Катастрофи наступного року не буде (з великою імовірністю), адже на носі вибори. Курс і інфляцію будуть тримати, сезонний негативний торг і платіжний баланс уже через 2-3 місяці різко виправиться (сезонно), про легалізацію я також не раз уже писав, в бюджеті на 2018 рік тільки для Косюка під 5 млрд грн зарезервували наших грошей для розвитку.
Це бігом і коротко, те що зверху...

Ще кілька слів про "бездіяльність НБУ" в ці дні. Зараз, як і кілька останніх років в цей час, основним чинником росту курсу є дерибан бюджету (схеми і механізми чудово описані іншими). Характерною рисою цього року є ще абсолютна неузгодженість дій в грудні мінфіну, казначейства і НБУ (хоч весь рік вони діяли досить професійно і злагоджено). Виходячи з описаного, є логіка в діях регулятора. Для чого йому палити свої дефіцитні резерви (тим більше, не маючи гарантії, що буде змога продовжити запозичення в МВФ) щоб дати змогу схематозникам закупити дешеву валюту на дармову грн? Чим вищий буде курс, тим швидше ця маса грн буде вбита і на це піде менше валюти.
А підприємства. які не беруть участі в цих злочинах, та звичайні громадяни вже мали звикнути до такого розвитку подій і не планувати купівлю валюти на період грудня-січня, адже потім буде дешевше. Крім того, такий ріст курсу є певним подарунком для тих, хто має валютні заощадження. Адже можна вигідно здати потрібну частину, щоб влаштувати гідні свята, заплатити зимову комуналку і тд. А якщо є надлишок грн, то нехай собі чекає на депозиті літа... Підкреслюю, очікую, що "передвиборна інфляція" в наступному році знову зробить виправданим до певної міри грндепо.
Тому, немає чого рвати на собі волосся і посипати голову попелом, користуємося і чекаємо, нам спішити немає куди. Це у прикоритних термін спливає
Востаннє редагувалось orest в Нед 17 гру, 2017 23:51, всього редагувалось 1 раз.
orest
10

Форумчанин року

Подякував: 7414 раз.
Подякували: 6797 раз.

Профіль

7
18
1
22
Повідомлення Додано: Нед 17 гру, 2017 23:02

Vitl Вай-вай, дорогой, не спиши, я обещал лишь подумать :lol: К тому же, моих скромных траншей может хватит только чтобы покрыть ажиотаж на соседней улице, не больше :D
Я ж че говорил, утро (понедельника) вечера (пятницы) мудренее. Не ошибся. И сегодня так говорю :roll:
А вообще ты ж в курсе, сейчас наличный обмен меня не очень интересует. Так, соломку подстелить, а то в том году по 28+ не сдал, потом по 27 пришлось лить (примерно, точно уж не вспомню средний). В общем, укрепиться если вдруг гривна стремительно - я только ЗА :mrgreen: !!!
Snoopik

Подякував: 490 раз.
Подякували: 436 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 18 гру, 2017 00:25

Snoopik написав:Vitl Вай-вай, дорогой, не спиши, я обещал лишь подумать :lol: К тому же, моих скромных траншей может хватит только чтобы покрыть ажиотаж на соседней улице, не больше :D
Я ж че говорил, утро (понедельника) вечера (пятницы) мудренее. Не ошибся. И сегодня так говорю :roll:
А вообще ты ж в курсе, сейчас наличный обмен меня не очень интересует. Так, соломку подстелить, а то в том году по 28+ не сдал, потом по 27 пришлось лить (примерно, точно уж не вспомню средний). В общем, укрепиться если вдруг гривна стремительно - я только ЗА :mrgreen: !!!

Я помню, что только подумать.Кстати. я не исключаю. что 28,50 локальный пик.Тут что то угадать невозможно.Может нбу проснётся и зальёт, может ещё чего...Но пока рост не остановлен и снежным комом идёт.
ПС как бы кто авторитетно или нет ни говорил, но у меня не укладывается уравнение с неизменным курсом доллара и всеми повышенными пенсиями, зарплатами,ценами, тарифами, да ещё и последующими повышениями.Это бред.В воюющей стране сидящей на внешней валютной игле.Чисто штучная ситуация.
Vitl

Профіль

1
  #<1 ... 780781782783784 ... 1738>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей