|
ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Додано: Суб 16 гру, 2017 21:59
Vitl написав: orest написав: Для любителів коротких хвиль, думаю, в першій половині наступного тижня можна шукати точку виходу на кілька днів. 
Это да,но важнее будет точка выхода.В праздничные дни просто растянется маржа и продавать дешевле мало кто захочет.
Для гешефту в кілька копійок заходити в останній тиждень року. А тоді знову по серйозному уже виходити в другій половині січня чи першій лютого (то вже визначати в січні). Або не виходити, якщо в Києві чи Москві остаточно звихнуться...
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
- Подякував: 7414 раз.
- Подякували: 6797 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
18
1
22
Додано: Нед 17 гру, 2017 13:16
А курс прёть...кое где уже округлили 28,50.
-
Vitl
-
-
- Подякував: 853 раз.
- Подякували: 1900 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 гру, 2017 16:37
lincoln2если дело пойдет к продаже , это будет достаточно мощным фактором поддерживающим гривну , и думаю ,можно будет смело на половину уходить в грн.
В случае серьёзного открытия рынка земли с участием "иностранных инвесторов" выходить в грн. можно и на 80-90% перед началом торговли. Но, как и пишет Очкарик это весьма маловероятно, так же, как и серьёзная приватизация. orestПовязано з продуктами харчування. Ріст експорту орієнтовно 30%, на внутрішньому ринку ріст очікується в районі 20% (в останньому відрядженні клієнти були помірно оптимістичні, особливо морозивщики, кондитери, кетерінг). Нагадую, що сегмент специфічний - пакування, тому тут вплив сирого мяса, всяких круп і тд відсутній, але дуже відчутна зміна в культурі реалізації, споживання.
С экспортом понятно и вполне реально (хотя я бы называл цифру пониже). А за счёт чего рост на внутр. рынке? Или Вы имеете ввиду рост именно упакованной продукции?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 17 гру, 2017 17:45
ЛАД Колєга Орест, ІМХО, має на увазі ріст: в гривні за рахунок фактичної інфляції в абсолютних вимірах (кг, літр etc)за рахунок експорту фасованої продукції Сьогодні в Ашан/Лавіна на Берківцях неможливо пробитися на парковку. Закупи йдуть повним ходом і заздалегідь. Можливо спрацював стереотип "Долар росте - хапай поки не здорожчало".
-
Очкарик
-
-
- Подякував: 833 раз.
- Подякували: 570 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 17 гру, 2017 21:12
Очкарик написав:ЛАД Колєга Орест, ІМХО, має на увазі ріст: в гривні за рахунок фактичної інфляції в абсолютних вимірах (кг, літр etc)за рахунок експорту фасованої продукції Сьогодні в Ашан/Лавіна на Берківцях неможливо пробитися на парковку. Закупи йдуть повним ходом і заздалегідь. Можливо спрацював стереотип "Долар росте - хапай поки не здорожчало".
Возможно, но я понял иначе. Дождёмся объяснения Ореста. В Харькове на парковки пробиться невозможно уже несколько дней.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 17 гру, 2017 22:11
Встретил прогноз Аляка на зиму - 31.И туда же начало гипер.Где то пересекается с моим представлением о том. что летний откат может не состояться.ну или он будет. но совершенно уже с других значений...и слив сейчас - откуп станут неактуальным.Снупика спросим, кот завтра собрался вместо нбу интервировать 
-
Vitl
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 гру, 2017 22:36
alyak написав: Ukrainian написав:alyak Шановний ваш прогноз курсу грн дол на наступний рік? Цьогорічний прогноз 29.9 уже майже збувся.
еще ничего не случилось . это раз . два , таргет - 31 на эту зиму . если будет больше можете продавать . по датам можно уже ни на что не рассчитывать особое после 15 марта . пока можно сидеть в капусте и жевать попкорн ... вероятнее мы не дойдем до 31 . хотя если честно я ожидал на прошлой неделе более живого участия нбу . прямо скажем , цифры удивили в меньшую сторону . я ожидал что "наш ответ чемберлену" будет серьезнее . или понимают что то бабло что потекло приведет к более серьезным последствиям и нет смысла сопротивляться на промежутках , или пороха не так много ...тут не вопрос сколько у них есть зелени , а каковы лимиты на расходования . летом затарились неплохо , но и объемы проблемы будут недецкими. и я скажу более врядли мы получим 29.9 на 31 дек , скорее чуточку меньше . будет откатец на днях , вопрос только от каких значений . после новогоднего бухалова скорее рост продолжиться . проблема того что происходит что деньгам сейчас некуда абсорбироваться кроме как в валюту . зима . а они оттянули тему на этот период . еще одна особенность будет - не будет сильного влияния наличного рынка . у народа денег - ровно закрыть свои расходы . по ряду признаков уже видно что складывают бабло на новогоднее бухалово игнорируя другие статьи расходов . да , и есть четкое ощущение что мы скатываемся в "гиперинфляционную спираль", она пока совсем и далеко не гипер . но мелкими шашками уже идем в этом направлении .
-
Ukrainian
-
-
- Подякував: 59 раз.
- Подякували: 782 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 17 гру, 2017 22:49
ЛАД написав:имеете ввиду рост именно упакованной продукции
Всім привіт, я досить чітко написав саме те, що мав на увазі. Але може бути й так, як сказав ЛАД. По Аляку: Абсорбують давноі активно в нерухомість. Писав багато і детально. По готівці помиляється, з весни буде позитивно впливати. Про гіпер - перл. Процитую сюди те, що писав в іншому місці з приводу 1 Переконаний, що без продовження виведення дивідендів жодної співпраці з МВФ не може бути. На фінансах ще в кінці 16 передбачав значну лібералізацію в репатріації цього року, адже виводять не тільки ахметови-пінчуки. Отже, якщо дозволяють, значит розраховують продовжити співпрацю. 2 За 14-15-16 уже практично вивели (тай там не дуже є що виводити). За 13 дозволили виводити тільки по 2 млн в місяць і нічого не поміняли. Отже, валу не буде, за 17 виводити тоже не дуже є що. 3 Дозволили з самого початку року - також нічого страшного. У нас ще в січні мертвий сезон (багато топів буде в єгиптах-буковелях-куршавелях-мальдівах, це вже як кому повезло і на скільки топ. а без них поаьежі на фірмах майже мертві) а валюта за експорт буде йти і 50% обовязково до продажу. З 16 лютого по 2 березня - китайський новий рік і в нас також буде значний надлишок валюти, адже не буде платежів в Китай ні офіційних ні інших. 4 А в березні уже піде валюта за експорт листопада грудня (про імовірність почути про рекордні експортні відвантаження писав) 5 Неприємність з курсом може бути в першій половині лютого (вже два рази писав, але терли, спробую третій раз) і ця неприємність може бути значно більшою ніж зараз плановий, очікуваний і не такий вже критичний ріст (могло бути гірше). Все повязано з можливим різким падінням рубля і євро у звязку з доповіддю по рос олігархах і політиках у США. Хоча, є імовірність що катастрофм не буде, адже в березні вибори в Москві, ну і є внутрішні можливості. 6 Катастрофи наступного року не буде (з великою імовірністю), адже на носі вибори. Курс і інфляцію будуть тримати, сезонний негативний торг і платіжний баланс уже через 2-3 місяці різко виправиться (сезонно), про легалізацію я також не раз уже писав, в бюджеті на 2018 рік тільки для Косюка під 5 млрд грн зарезервували наших грошей для розвитку. Це бігом і коротко, те що зверху...
Ще кілька слів про "бездіяльність НБУ" в ці дні. Зараз, як і кілька останніх років в цей час, основним чинником росту курсу є дерибан бюджету (схеми і механізми чудово описані іншими). Характерною рисою цього року є ще абсолютна неузгодженість дій в грудні мінфіну, казначейства і НБУ (хоч весь рік вони діяли досить професійно і злагоджено). Виходячи з описаного, є логіка в діях регулятора. Для чого йому палити свої дефіцитні резерви (тим більше, не маючи гарантії, що буде змога продовжити запозичення в МВФ) щоб дати змогу схематозникам закупити дешеву валюту на дармову грн? Чим вищий буде курс, тим швидше ця маса грн буде вбита і на це піде менше валюти. А підприємства. які не беруть участі в цих злочинах, та звичайні громадяни вже мали звикнути до такого розвитку подій і не планувати купівлю валюти на період грудня-січня, адже потім буде дешевше. Крім того, такий ріст курсу є певним подарунком для тих, хто має валютні заощадження. Адже можна вигідно здати потрібну частину, щоб влаштувати гідні свята, заплатити зимову комуналку і тд. А якщо є надлишок грн, то нехай собі чекає на депозиті літа... Підкреслюю, очікую, що "передвиборна інфляція" в наступному році знову зробить виправданим до певної міри грндепо. Тому, немає чого рвати на собі волосся і посипати голову попелом, користуємося і чекаємо, нам спішити немає куди. Це у прикоритних термін спливає
Востаннє редагувалось orest в Нед 17 гру, 2017 23:51, всього редагувалось 1 раз.
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
- Подякував: 7414 раз.
- Подякували: 6797 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
18
1
22
Додано: Нед 17 гру, 2017 23:02
Vitl Вай-вай, дорогой, не спиши, я обещал лишь подумать  К тому же, моих скромных траншей может хватит только чтобы покрыть ажиотаж на соседней улице, не больше Я ж че говорил, утро (понедельника) вечера (пятницы) мудренее. Не ошибся. И сегодня так говорю А вообще ты ж в курсе, сейчас наличный обмен меня не очень интересует. Так, соломку подстелить, а то в том году по 28+ не сдал, потом по 27 пришлось лить (примерно, точно уж не вспомню средний). В общем, укрепиться если вдруг гривна стремительно - я только ЗА  !!!
-
Snoopik
-
-
- Подякував: 490 раз.
- Подякували: 436 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 18 гру, 2017 00:25
Snoopik написав:Vitl Вай-вай, дорогой, не спиши, я обещал лишь подумать  К тому же, моих скромных траншей может хватит только чтобы покрыть ажиотаж на соседней улице, не больше Я ж че говорил, утро (понедельника) вечера (пятницы) мудренее. Не ошибся. И сегодня так говорю А вообще ты ж в курсе, сейчас наличный обмен меня не очень интересует. Так, соломку подстелить, а то в том году по 28+ не сдал, потом по 27 пришлось лить (примерно, точно уж не вспомню средний). В общем, укрепиться если вдруг гривна стремительно - я только ЗА  !!!
Я помню, что только подумать.Кстати. я не исключаю. что 28,50 локальный пик.Тут что то угадать невозможно.Может нбу проснётся и зальёт, может ещё чего...Но пока рост не остановлен и снежным комом идёт. ПС как бы кто авторитетно или нет ни говорил, но у меня не укладывается уравнение с неизменным курсом доллара и всеми повышенными пенсиями, зарплатами,ценами, тарифами, да ещё и последующими повышениями.Это бред.В воюющей стране сидящей на внешней валютной игле.Чисто штучная ситуация.
-
Vitl
-
-
-
-
Профіль
-
-
1