Vitaka написав:vitalij--levchenko RX570 или RX470. На Мобилаке щас есть хорошее предложение по RX470 8GB. Только поставка дней через 15...20.
Новичку трудно будет с красными. Лучше начинать с зелёных. А покупать в Польше или у гастриков. ОЛХ в помощь.
Ага... Вы пытались взять через ОЛХ или только посмотрели на ОЛХ, типа там есть предложения? На проверку, оказалось, что 70% процентов - воздух. Остальные - типа будут через неделю. А как в действительности будет поддерживаться польская гарантия для жителя Запорожья, например. Что значит начинать? Может эта тема затухнет через 1...2 года. Здесь время тоже дорого
Vitaka написав:vitalij--levchenko RX570 или RX470. На Мобилаке щас есть хорошее предложение по RX470 8GB. Только поставка дней через 15...20.
Новичку трудно будет с красными. Лучше начинать с зелёных. А покупать в Польше или у гастриков. ОЛХ в помощь.
Ага... Вы пытались взять через ОЛХ или только посмотрели на ОЛХ, типа там есть предложения? На проверку, оказалось, что 70% процентов - воздух. Остальные - типа будут через неделю. А как в действительности будет поддерживаться польская гарантия для жителя Запорожья, например. Что значит начинать? Может эта тема затухнет через 1...2 года. Здесь время тоже дорого
Я дал совет исходя из своего опыта. Спорить не собираюсь, есть профильные форумы.
вибір карти ще обмежується потужністю блока живлення, а то може вийти, що крім карти прийдеться інвестувати в потужний БЖ. Так що відповідь не однозначна. Але я би радив для ЕТН брати серію RX5хх 4GB RAM мінімум: RX550, RX560, RX570 Трохи дорожче вийдуть карти Nvidia: GTX 1050, GTX 1060, GTX 1070, в них краще співвідношення хешрейт/Ватт, можливо можна підібрати альткойни, на яких вони ефективніші за карти AMD щодо хешрейт/$. Прогнозують, що із початком 2019 майнити ефір можна буде лише на картах із 8GB RAM, а ті що 4GB RAM, прийдеться або продати або переключити на майнінг інших альткойнів. Тай не ясно як буде виглядати майнінг ефіра із переходом із PoW на PoS. Тому я би радив підбирати карту з розрахунку на окупність в 6..12 місяців при 24/7 майнінгу.