Як мінімум -маніпуляція...
Я вважаю що оподатковувати доходи бідних треба тими ж правилами/ставками як і доходи багатих
Зверніть увагу на слово доходи
Дохід це не тільки зарплата це й інші варіанти...
Тому ще раз
1 З єдиним Ви не праві....
База оподаткування єдиного на другій групі - мінімальна зарплата....
Я також згоден що зарплата мінімальна працівника оподатковувалась так само як і єдиноподатника..
Але при цьому я тоді за те , щоб ДОХОДИ які вищі в простого працівника, оподатковувались ТАК само як і доходи єдиноподатника..
А от тут проблема...
До 8645 грн -оподаткування ОДНАКОВЕ ( якщо працівник не платник ПДВ) , а після 8645 грн і до 400 000 грн - в єдиноподатника оподаткування НУЛЬ, а в простого працівника 63% так і залишились.
Тому
Я за те щоб всім у відсотках ОДНАКОВО і відсотки мають бути ОДНАКОВІ як для оплати праці так і для інших пасивних доходів.
тепер про пенсів
пенсія на 80% фінансується податками з зарплати, якщо зняти з зарплати 20% пдв, то це збільшить розмір зарплати на руки на 12% і ще на 40% збільшить виплати пенсійних внесків(до розміру коли є пдв)
Таким чином питання збільшення пенсій на 30%-вирішене
Кожен має право жити як хоче, але при цьому в нього повинна бути ВІДСУТНЯ можливість жити краще за чийсь рахунок, якщо він не використав СВОЇХ можливостей.В якийсь момент у бідного стане вибір, залишитись на своїй льготній мінімалці, чи заробляти трохи більше і платити податків помітно більше, і далеко не кожен захоче цю межу перетнути.
Не бачу сенсу.
Тому
Якщо люди з зарплатою в мінімалку(8600) платять з неї 4000 грн , то навіщо їм давати на руки 6600 і ще 1000 повертати у вигляді субсидії?
Може краще в них взяти всього 3000 ? і не дати ніякої субсидії?
Як мінімум зекономимо на двох державник конторах рога й копита, які вирішують кому скільки. Зменшимо викрики про корупцію.Фактично для тих хто на мінімалці залишимо тільки ЄСВ.