|
|
![]() Олександр Писарук: «Найбільш жорсткий банк у плані фінмоніторингу — це саме Райффайзен»
![]() Re: Байки про банки і не тільки....Субсидію на аренду? Як правило, аренда суттєво дорожча за комуналку. В тому то і парадокс, що при наявності вакансій всередині країни, більшості краще виїжджати за кордон, де легше вирішити питання аренди житла, ніж всередині, коли зарплата недостатня для аренди та інших витрат. В цих же інших країнах бажаючому отримати допомогу не те що рахунки перевірять, а і в сміттєвий бачок заглянуть. А в нас повний парадокс, людина, яка платить прямі податки (офіційно заробляє), платить дорожче ще і за споживчі витрати, бо в них загнані субсидії та інше. Я теж вважаю, що і варто ціни на комуналь знизити до більш підйомних, а не заганяти вверх, виплачуючи деяким топам по 2 млн. за день роботи.
![]()
То тільки на півроку.
![]() Цікаве і пізнавальне чтиво від НБУ за 1й квартал 2021
--- Зміст Головне 4 Частина 1. Зовнішнє середовище 6 Вставка 1. Світова інфляція у зоні турбулентності 9 Частина 2. Економіка України: поточні тенденції 11 2.1. Інфляційний розвиток 11 Вставка 2. Досягнення інфляційних цілей центральними банками країн світу 14 2.2. Попит і випуск 16 2.3. Ринок робочої сили та доходи домогосподарств 19 2.4. Фіскальний сектор 21 2.5. Платіжний баланс 23 Вставка 3. Торгівля медичними товарами у 2020 році 26 Вставка 4. Контракт на транзит газу 2019 року: amat victoria curam 27 2.6. Монетарні умови та фінансові ринки 29 Вставка 5. Грошова маса: розмір має значення? 32 Частина 3. Економіка України: прогноз 34 3.1. Інфляційний розвиток 34 Вставка 6. Оцінювання точності макроекономічних прогнозів НБУ 36 3.2. Попит і випуск 39 3.3. Платіжний баланс 43 Вставка 7. Можлива емісія СПЗ Міжнародним валютним фондом та її наслідки для України 45 3.4. Монетарні умови та фінансові ринки 46 3.5. Ризики прогнозу 4
![]() Re: Байки про банки і не тільки....Меня, как и наверное немало людей, раздражает когда из банка звонят с напоминанием о заканчивающемся депозите. Во-первых это отвлекает, иногда в самый неподходящий момент. Во-вторых обычно это не просто уведомление, а ещё и необходимость отвечать на вопросы о том какие у меня планы на эти деньги: да не один ли фиг?
Хотя в общем штука полезная так как забыть о заканчивающемся депозите легко, я сам не смотря на то что веду домашнюю бухгалтерию, иногда забывал и было такое что депозит уходил на продление хотя это не входило в мои планы. Но ведь можно же делать напоминание так чтобы не раздражать клиента и не быть навязчивым со своими предложениями о продлении депозита. В польских банках похоже вообще не принято напоминать о депозите - деньги просто приходят на счёт и на этом всё. Если включено автопродление то депозит продляется (не очень хорошо). Но вот в одном британском банке подход другой (не знаю насколько он распространён среди островитянских банков): утром в приложении появилось сообщение о том что через две недели заканчивается депозит и деньги будут выплачены такого-то числа. Позже информация была продублирована на электронную почту, я даже зацитирую:
|
|