Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
Игорь Алексеевич написав:в а - банке говорят. грн. полно. хотят кредитовать, но кому хотят впихнуть кредит с сумасшедшими процентами, тот то дружит с головой и не хочет его брать.
Мені на акаунт приходило. Я так розумію за три роки треба віддати три тіла:
Stringer написав:А сталкивался кто нибудь с отказом банка предприятию выплатить зарплату своим сотрудникам, в связи с неполной оплатой есв? По принятому закону, я могу без всяких штрафов есв за март оплатить позже, налоговая мне это подтвердила. А идея банк заявляет, что у них вроде как есть разъяснение нбу, чтобы зарплатные деньги без полной оплаты налогов не выпускать
мы это обсуждали - вполне может быть, что закон разрешил, а НБУ не обновил свои инструкции/не выдал разъяснение - конфликт подзаконных инструкций - как обычно в нашей стране.
мы решили с этим не играться, все равно потом платить, так что платим по срокам и вместе с зп
как лайфхак - заплатите ЕСВ в одном банке, а кеш снимите в нескольких под эту одну платежку. если кеш, а не карты - если карты и в одном банке, то не прокатит
Написал письмо в нацбанк, не знаю каким образом дед яша настучал им по кумполу, но вчера перезвонили из гу банка, извинились, и сказали, что теперь будут пропускать зарплату без есв
Наша БС багато років повільно йде у цьому напрямку, але рашка тут ні до чого. Це закономірний процес. Десь 8-10 років тому в цій темі вели розмови "як погусарити на 25%+" у гривні і 10%+ у долярі (цифри десь середні, бо гусарили й більше 30% часом в гривні й більше 13% у доларі, але не масово). І ще кілька років тому на заяви "золотогоршочників" що все з БС всі винесуть, якщо ставки по гривні знизяться нижче 20%, я писав, що ще будете хвалитися, як "нагусарили жирні 12%". Фактично ми зараз вже приблизно на цьому рівні. Я от на останні місяці тільки маю стовпчики під 19%, і що далі невідомо, про валюту навіть не смішно, що пропозиція ТАСа у 2.5% (від 3 до 9 міс) виявилася "жирною". Більше ніби можна виторгувати в УкрГазі але то під індумови і від 20к долярів - десь 3+%. Так що фактично у цьому році вже можна очікувати, що 12-14% на річний депозит в гривні буде ласим шматочком Як швидко впадемо до ставок 5-6% у гривні важко сказати, але це буде. Думаю, у найближчі 5 років
Наша БС багато років повільно йде у цьому напрямку, але рашка тут ні до чого. Це закономірний процес. Десь 8-10 років тому в цій темі вели розмови "як погусарити на 25%+" у гривні і 10%+ у долярі (цифри десь середні, бо гусарили й більше 30% часом в гривні й більше 13% у доларі, але не масово). І ще кілька років тому на заяви "золотогоршочників" що все з БС всі винесуть, якщо ставки по гривні знизяться нижче 20%, я писав, що ще будете хвалитися, як "нагусарили жирні 12%". Фактично ми зараз вже приблизно на цьому рівні. Я от на останні місяці тільки маю стовпчики під 19%, і що далі невідомо, про валюту навіть не смішно, що пропозиція ТАСа у 2.5% (від 3 до 9 міс) виявилася "жирною". Більше ніби можна виторгувати в УкрГазі але то під індумови і від 20к долярів - десь 3+%. Так що фактично у цьому році вже можна очікувати, що 12-14% на річний депозит в гривні буде ласим шматочком Як швидко впадемо до ставок 5-6% у гривні важко сказати, але це буде. Думаю, у найближчі 5 років
Ми стоїмо на порозі глобальної кризи. Вже зараз в Україні очікують падіння 11% ВВП (офіційно), і куди ми підемо з депоставками? Чи в нас є нефтебакси (як в Рашці), чи стабільно працююча економіка (як в Европі), чи ЗЕЛОХи вже побороли корупцію, чи бюджет став наповнений?? Тільки деребан і постійна зміна всіх клоунів, на всіх рівнях... . Давайте дочекаємося кінця року - а потім, звіремо часи
Faceless написав:Наша БС багато років повільно йде у цьому напрямку, але рашка тут ні до чого. Це закономірний процес. Десь 8-10 років тому в цій темі вели розмови "як погусарити на 25%+" у гривні і 10%+ у долярі (цифри десь середні, бо гусарили й більше 30% часом в гривні й більше 13% у доларі, але не масово). І ще кілька років тому на заяви "золотогоршочників" що все з БС всі винесуть, якщо ставки по гривні знизяться нижче 20%, я писав, що ще будете хвалитися, як "нагусарили жирні 12%". Фактично ми зараз вже приблизно на цьому рівні. Я от на останні місяці тільки маю стовпчики під 19%, і що далі невідомо, про валюту навіть не смішно, що пропозиція ТАСа у 2.5% (від 3 до 9 міс) виявилася "жирною". Більше ніби можна виторгувати в УкрГазі але то під індумови і від 20к долярів - десь 3+%. Так що фактично у цьому році вже можна очікувати, що 12-14% на річний депозит в гривні буде ласим шматочком Як швидко впадемо до ставок 5-6% у гривні важко сказати, але це буде. Думаю, у найближчі 5 років
Ми стоїмо на порозі глобальної кризи. Вже зараз в Україні очікують падіння 11% ВВП (офіційно), і куди ми підемо з депоставками? Чи в нас є нефтебакси (як в Рашці), чи стабільно працююча економіка (як в Европі), чи ЗЕЛОХи вже побороли корупцію, чи бюджет став наповнений?? Тільки деребан і постійна зміна всіх клоунів, на всіх рівнях... . Давайте дочекаємося кінця року - а потім, звіремо часи
Ваші зауваження логічні, але, наприклад, дуже важка криза, війна, втрата територій в 2014-2015 лиш трохи призупинили цей процес. Що там буде за підсумками року, дійсно, не ясно, сам по собі карантин це вже криза. Але побачимо
Масових скорочень не буде, але зайві кадри будуть звільнені.
«Буде оптимізація однозначно, але частина людей залишиться і прийде в офіси працювати, а інша частина буде працювати дистанційно», – розповів глава Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек під час круглого столу на тему «Банківська система в умовах карантину: міжнародний досвід», організованого онлайн «Фінансовим клубом».
За його словами, українські банкіри зараз вивчають досвід своїх зарубіжних колег і думають над оптимізацією витрат: продуктів, процесів тощо. «Зараз банки вивчають досвід вітчизняний і міжнародний, як правильно дистанційно організовувати роботу не тільки з точки зору доступу до інформації, а й оцінки цієї роботи. Частина людей залишиться працювати дистанційно, хтось залишиться працювати part time job, але це не означає, що будуть масові звільнення», – заспокоїв Роман Шпек.
Голова правління Піреус Банку Сергій Наумов говорить, що є процеси, якими можна керувати віддалено. «Є співробітники, які в принципі можуть перебувати вдома. І цим підвищити лояльність співробітників до роботодавця», – зазначив банкір.
Даёшь 600млрд $ золото валютных резервов в Украине? и ещё национальной фонд 150млрд$?
И тогда можно ставку 5%.
И фонда в РФ растет под 100% годовых . В у нас фонды нету нормальной. Ставка 8%, то полностью бестолковая. Для ипотеки сделали, то вкладчики будут выходить из сбережения в другие страны . Опотека для одного человека , пол именем Вова Зе.