Квесторе_поверніться написав:IMPRINTER, якщо податок за % по депо сплачений і достроковий розрив, то то податок банк має повертати, це прописано. Але зараз ще Закон не підписаний Президентом. Є багато різночитань. Ось підпише....опублкують....а можливо будуть зауваження. Можливо Закон голосувався під місію МВФ...до 9 липня вона сидить в Україні. Другий транш ....потрібен....а зобовязання перед МВФ...в основному Верховна Зрада....виконує погано.
надло смотреть где написано ... пересчет % - это штраф за досрочку по сути, а не пересчет процентов как это воспринимается общественностью ...равный сумме начисленных процентов ... если гаи вас оштрафует это не основание получить налоговую скидку на НДФЛ уплаченный с зарплаты ... не фиг было правила нарушать )))
.. если в договоре булет указано не так как обычно ... ставка 20%, но при досрочном разрыве проценты пересчитываются по ставке 1%. Штраф за досрочный разрыв - 0%. а так: ставка 20%. при досрочном разрыве проценты не пересчитываются. Штраф за досрочный разрыв договора - 19% от тела депозита. Если написать так - то ранее уплаченный налог не будет возвращен ... цифры одинаковые но формулировки разные )))
обратите внимание,0 когда в ГК запретили банкам изменять односторонне стравку по депо как они красиво вышли из положения чуть немного поменяв формулировку но не поменяя сути - и комар носа не подточит ) пишут так, что если клиент не дает согласие банку на снидение по его вкладу % ставки то банк имеет право досрочно разорвать договор - а это не запрешено ... почему банк тоже не может досрочно разорвать договор - он та тоже сторона договора ) Бегемот так и пишет. СторонЫ имеют право досрочно разорвать данный договор.
Фірташ не поспішає повертати Лагуну 200 мільйонів - ЗМІ
Між бізнесменами Дмитром Фірташем і Миколою Лагуном виникли непорозуміння з приводу повернення близько 200 мільйонів доларів, які Фірташ позичив у структур власника Дельта Банку. Про це пише Forbes.ua За даними інформованих джерел на фінансовому ринку, борг був оформлений особистим поручительством Фірташа на 30 мільйонів доларів, а також гарантіями Centragas AG (90% контролює Фірташ, 10% Іван Фурсін), якій належить 50% акцій газорозподільної компанії "Росукренерго", 14,5% акцій ПАТ "Запоріжгаз". Також компанія є найбільшим акціонером банку "Надра". При цьому банкіри, обізнані з угодою, стверджують, що всі належні Centragas AG акції банку "Надра" також виявилися в заставі у пана Лагуна (89,96% акцій). "Нібито звернення останнього до Фірташа з вимогою погасити борг у постреволюційний період, коли спостерігався значний відтік вкладів населення та корпоративних клієнтів, не увінчалися успіхом - Фірташ, який до того часу вже перебував під домашнім арештом у Відні, зажадав реструктуризації заборгованості", - пише видання. За словами екс-заступника голови НБУ Олександра Савченка, при договорі застави акцій банку повинен зменшуватися його капітал на суму закладених корпоративних прав. Чи зробив таку операцію банк "Надра", не вдалося з'ясувати ні в Нацбанку, ні у голови правління банку "Надра" Дмитра Зінкова. Forbes звернувся за коментарями до прес-служби Group DF Дмитра Фірташа, банку "Надра" і Дельта Банку. Однак у структурах Фірташа коментарів не надали. У свою чергу прес-служба Дельта Банку заявила, що не буде коментувати чутки. Як вдалося з'ясувати Forbes, замість реструктуризації Фірташ може отримати нового кредитора. Його борг перед Лагуном може бути проданий групі "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. Для "Привату" це можливість активізувати "військові" дії проти структур Фірташа, які розгорілися після невдалої спроби дніпропетровців втрутитися в аукціон з приватизації "Сумихімпром", підконтрольної структурам Фірташа. Примітно, що отримати живі гроші, навіть скориставшись судовим правом на вилучення застав, сьогодні буде складно будь-якому кредитору. http://www.epravda.com.ua/news/2014/07/5/473696/
IMPRINTER написав:тут важно не период за который начислено, а дата в которую получено ... то что получено 1 августа (проведено по счету) это доход, полученный в августе ... а не за июль ... даже если это был годовой вклад ... получили начисленное за год в один день - это вы заработали в этот конкретный день а не за год ... это ток зарплата определяется периодом за который она начислена, а все остальное днем в который пришло это зачисление ...
А в мене 5 річний в МТБ , закінчується в 2015 році, з капіталізацією.
Binimovich написав:Я не понял юмора. Если у меня годовой вклад с выплатой процентов в конце срока заканчивается в августе, я должен буду отдать сумму процентов за 1,8 месяца (15% х 12 месяцев) А тот, кто открыл год назад в тоже время, что и я, но с помесячной выплатой процентов, должен будет заплатить сумму процентов за 4,5 дня, то есть в 12 раз меньше (15%*30 дней)??? И хде справедливость?
Еще год назад, когда обсуждали тот же налог, и ждали, что он будет с начала года, оговаривалось, что выгоднее открывать депо с ежемесячной выплатой %%.
Выгоднее почему? Потому что тогда были уверены, что примут дурацкий закон, обязывающий выплачивать налог с процентов, полученных за период до вступления закона в силу?
Binimovich, переббачали, що платежі в бюджет податку з % по депо Банку будуть здійснювати щомісячно. І якщо закон введуть з місяця Р то падаток потрбно буде платити лише починаючи з місяця Р а до Р податків не буде. Так і сталось - з серпня потрбно буде платити 15%, якщо Президент підпише Закон.
Binimovich написав:Я не понял юмора. Если у меня годовой вклад с выплатой процентов в конце срока заканчивается в августе, я должен буду отдать сумму процентов за 1,8 месяца (15% х 12 месяцев) А тот, кто открыл год назад в тоже время, что и я, но с помесячной выплатой процентов, должен будет заплатить сумму процентов за 4,5 дня, то есть в 12 раз меньше (15%*30 дней)??? И хде справедливость?
Еще год назад, когда обсуждали тот же налог, и ждали, что он будет с начала года, оговаривалось, что выгоднее открывать депо с ежемесячной выплатой %%.
Выгоднее почему? Потому что тогда были уверены, что примут дурацкий закон, обязывающий выплачивать налог с процентов, полученных за период до вступления закона в силу?
Потому что была высока вероятность того, что никому не будет интересно, за какой период были начислены проценты, а только дата их выплаты. Что и подтвердилось. Тогда рассматривали прошлую версию НК, где фигурировало 5%. С годового депозита с окончанием после ввода налога с процентами в конце это означало потерю 5% от процентной ставки, а это больше чем средняя разница ставок по годовым депо с ежемесячной выплатой и с выплатой в конце срока. Потому и велась речь, что выгоднее открывать депо с ежемесячной выплатой. Сейчас это подтвердилось.
Как уже разъясняли выше, для налогообложения совершенно все равно, за какой период получен доход, важна лишь дата его получения.
Квесторе_поверніться написав:Binimovich, переббачали, що платежі в бюджет податку з % по депо Банку будуть здійснювати щомісячно. І якщо закон введуть з місяця Р то падаток потрбно буде платити лише починаючи з місяця Р а до Р податків не буде. Так і сталось - з серпня потрбно буде платити 15%, якщо Президент підпише Закон.
Я не розумію, чому, згідно з цим законом, треба платити податки на отримані відсотки за період минулого року і поточного до дати введення закону у силу. Це - законодавчий нонсенс Наступним законом будуть поправки, згідно з якими вкладники мають заплатити за отримані відсотки, починаючи від існування країни?
уважаемые, а есть ли понимание, как будут рассчитывать и отбирать налог, если выплата процентов ежемесячная с капитализацией - будут просто откусывать на лету и капитализировать меньше?