Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
jump написав:Ми так звикаємо до деяких речей, що мало замислюємося про них. Тільки якщо прибрати це звичне, можемо помітити, що щось не так. Сонячне світло і натуральне освітлення для нас як раз одна з таких звичних речей.
Думаючи про купівлю житла, більшість людей бажає, щоб це було просторе і світле приміщення. Уявляють, як будуть прокидатися в новій квартирі від променів сонця і радіти новому дню. Однак в реальній дійсності, через порушення норм розрахунку інсоляції, сонячне світло може затримуватися там зовсім ненадовго. В даному питанні встановлені норми вже подбали про здоровий діапазон сонячного світла для місць, де передбачається, будуть проживати люди. Тому при покупці нерухомості важливо розуміти значення цього чинника і з'ясувати, чи дотримані необхідні правила при проектуванні і будівництві цікавлячого вас об'єкта.
Що таке інсоляція і на що вона впливає
У будівництві під інсоляцією мається на увазі ступінь освітленості сонячним світлом будинків, їх внутрішніх приміщень, а також прибудинкових територій.
Кількість і якість природного освітлення, яке буде потрапляти в приміщення і на прилеглу площу будівлі, залежить від розрахунку інсоляції на етапі проектування житла, який здійснюють архітектори та інженери-проектувальники за спеціальними графіками.
На жаль, при покупці квартири питань, які треба прояснити, так багато, що про інсоляцію можливо і не згадається. Однак важливо розуміти, що, перш за все, від кількості природного освітлення в квартирі залежить здоров'я і самопочуття людей, які будуть там жити. Так як сонячне світло перешкоджає поширенню цвілі, вбиває мікроби і робить повітря в приміщенні чистішим. https://www.obozrevatel.com/ukr/nerukho ... zhlivo.htm
Яка сонячна інсоляція, Ви про що??? Нароту аби дешевше!
Ethereum написав:3. Галжитлобуд відстій,УПА це катастрофа.
а що думаєте про Семицвіт? як на мене, сильно також там все забудували, $900 за м2 то перебір для такого мурашника... Вашу біль стосовно Малоголосківської я теж розумію, там нема інфраструктури яка б могла стягти той потік майбутніх мешканців. Можливо могли б ще щось порекомендувати з при-центрального (3км)?
а що думаєте про Семицвіт? як на мене, сильно також там все забудували, $900 за м2 то перебір для такого мурашника... Вашу біль стосовно Малоголосківської я теж розумію, там нема інфраструктури яка б могла стягти той потік майбутніх мешканців. Можливо могли б ще щось порекомендувати з при-центрального (3км)?
Чесно не знаю 3км. Це Шевченка хіба,але там по 1000 за метр,хіба Ріел,але там одно немає. Я би ліз зараз тільки в елітку чи бізнес ,щоб потім не влетіти. В принципі зараз непоганий час для інвестиції. Напишіть що шукаєте,тут є розумні думки.
Друзі мають кілька квартир там. Кажуть що на фото гарне, а в реалі якість низька, стіни тонкі, при ремонті бачили через дірку квартиру сусідів. шумка між сусідами відсутня, все чути __________________
Ethereum написав:Я би ліз зараз тільки в елітку чи бізнес ,щоб потім не влетіти.
я ще ментально не можу прийняти для себе ціну в 1600-2200 за м2 в клубних 4-6п будинках з поставкою в 2021 в кращому разі. Для себе вирішив що має бути 2к до 65-70-75м2 в якомусь зеленому місці подалі від транспортних артерій, але в пішій (до 30хв) доступності до центру міста. Розглядаю вже здане житло з ремонтом також, тя ремонт зараз недешеве задоволення та й часу/сил вимагає. Але зараз в основному все гівно-стайл під здачу, або дизайнерський неадекват в ціні. В перспективі років ця ж квартира буде під здачу, тому основною вимогою є комфортне проживання, та й думаючий орендар готовий платити вище середнього має оцінити те.