Зволікання з ринковою ціною на газ для населення принесе...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 45678 ... 10>
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:35

max_us_ua
Звісно, податки я сплачую і навіть займаюсь благочинною діяльністю.

Я навіть не лібертаріанець, просто розумію різницю між інвалідністю і лінощами- глупством-хитрожопістю на яке справді хворіє більшість українського населення. Якщо новина про те, що стане менше шари - сотні обурених коментів онлайн-інвалідів.
Runner

Подякував: 123 раз.
Подякували: 233 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:44

max_us_ua написав:Тепер по темі обговорення: у нас зростання цін на газ (не воно одне, звісно) уже призвело до дуже суттєвого скорочення його споживання. В результаті Нафтогаз потрапив у спіраль - щоб заробляти стільки ж, треба ще більше підвищувати ціну, а це призводить не лише до скорочення споживання, але й до неплатежів. На фоні газової мафії на місцях (я про те, скільки треба відвалити за дозволи, проекти тощо при заміні котла, наприклад) газ дедалі менше розглядається населенням як щось безальтернативне - при тому, що він таки є більш прогресивним паливом, ніж груба чи буржуйка, опалювана за рахунок знищення лісосмуг. Реформи Нафтогазу приведуть його не до корпоратизації та привабливості для іноземних інвесторів, а до необхідності вирізати систему газопостачання населення на металобрухт. Газ дедалі менш доступний (росте його частка у витратах домогосподарств при скороченні ВВП у довгостроковому вимірі), частка транспортування у його вартості росте, ще й "ефективний" менеджмент... А субсидії і пільги все одно колись скасують

Немає ніякої спіралі. Коли ціна досягне ринкової(означення я привів вище), ріст ціни припиниться.
І що поганого в тому, що споживання газу падає? Це добре. Адже зменшується імпорт! Та й дорогий газ стимулює людей його економити, утеплювати будинки.
Польща через це пройшла і ми мусимо пройти.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:45

Только в Украине, воровство государственных чиновников, покрывает нищенская зарплата народа. Очередная "кобала..."
KeepWarm

Подякував: 3 раз.
Подякували: 55 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:45

Re: добыча

Cactus написав:так и сейчас воруют, вроде ничего не поменялось...

Технологии стали лучше и доступнее. добыча проще и дешевле
sal

Заблокований
Подякував: 824 раз.
Подякували: 293 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:54

andrijk777 написав: В нашій ситуації(в Україні) під ринковою розуміється ціна, яка формується в результаті = купівлі газу за кордоном + доставка до споживача + прибуток продавця(посередника). Ціна для населення зараз нижче ринкової. І як наслідок у нас один продавець, який компенсує ці збитки продажем українського газу. --------------- Про Норвегію. Цікаво а яка ціна норвезького газу для населення? Чому Норвегія не продає газ населенню по-собівартості?

Где убытки то? :)

Убыток (операционный - мы только о нем сейчас говорим) - это отрицательный результат разницы доходов и операционных расходов.

60% общего потребления покрывает внутренняя добыча. Остальные 40% - импортируем, закрывая дырку в балансе энергопотребления.

При этом даже импортируемый газ в отдельности (40%) тоже не продается с убытком, это неправда. Средняя цена импортируемого газа в 2017 году составила порядка 190 долларов
Criticus
9

Заблокований
Подякував: 48 раз.
Подякували: 2195 раз.

Профіль

7
4
2
Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 14:54

sal написав:
  Cactus написав:так и сейчас воруют, вроде ничего не поменялось...

Технологии стали лучше и доступнее. добыча проще и дешевле

Технологии воровства тоже на месте не стоят. А технологии добычи денег (например, при покупке газа у прокладок) - тем паче
max_us_ua

Подякував: 608 раз.
Подякували: 348 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 15:08

А святкові розпродажі газу теж будуть?
vitaliygoodlife

Подякував: 58 раз.
Подякували: 62 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 16:14

111111111 написав:
  Михалыч написав:
  Dentist написав:
Это как с кнопкодавством в зраде, до того как они захватили власть, они и их тролли с ботами орали на каждом углу о кнопкодавстве, а как пришли/захватили власть так сами занялись этим и все молчат :mrgreen: и таких примеров можно приводить как от сюда до забора :)

Отличный коммент, и при всем этом люди умирали на Майдане и продолжают умирать на Востоке. Я даже незнаю кто хуже, тот или эти.....

можно конечно долго разжевывать . что никто никакую власть не захватывал. Были обычные выборы в Раду , на этих выборах в Раду прошли почти все те же , кто там и раньше был, поэтому как они там себя вели раньше - так и ведут сейчас (за исключением Гаврылюка , который читал конституцию , не кнопкодавствует и отшивает при*** журналистов).
Но кому это все интересно ? эмоции же кипят. Особенно у Dentistов и прочих лугандонцев.
yarg

Подякував: 107 раз.
Подякували: 3598 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 16:26

max_us_ua написав:yarg

Слушайте, я вот ценю и уважаю Вашу личную позицию, более того, Ваши комменты читаю внимательнее, чем многих других участников обсуждений, но какого Вы вместо аргументов пользуетесь термином "лугандонцы"? Там нормальные люди живут. Обычные. Они пострадали. Россию оттуда скоро не выгонят, и как показывает опыт Абхазии и Южной Осетии, уровень жизни там будет десятилетиями на уровне ниже плинтуса. Как в середине 90-х. Короче - им сочувствовать надо, а не совершенствовать терминологический аппарат. Не уподобляйтесь самым упоротым, которые заняли позицию "так им и надо"

Там живут разные люди. Множество из них - нормальные , обычные и пострадавшие. У меня там много знакомых и инфа оттуда у меня "из первых рук".
Но я не о них. Их я "лугандонцами" никогда не называл.
Я об "упоротых" , которые понимают что облажались , но от этого ненавидят нас еще больше , но понимают что без Украины - сдохнут, поэтому требуют от нас пенсий , бесплатного електричества и льгот "патаму чта по закону паложено", но при этом "шоб вы хахлы сдохли".
В отношении их перспектив - совершенно с вами согласен. Боюсь что эта бодяга надолго. уйти россии гордость не позволит , а присоединить - побоятся. так и будет это гниение.... я в печали.
yarg

Подякував: 107 раз.
Подякували: 3598 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 січ, 2018 17:07

Re: Зволікання з ринковою ціною на газ для населення принесе

sal написав:Зачем приходили, зачем уходить? печаль

Окурок вперто мовчить. :)
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.