|
|
![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомістьВ світлі піднятої в темі КРЖН цікаво почути, яка ситуація щодо комірок (як відомо в нормальних країнах балкони не склять і не захламляють)?
![]() В тій же Швеції, в спальних районах Стокгольму - можна склити балкони. Але так, щоб рам і засклення майже не було видно. Прикладаю фото з свого архіву - перший поверх, є засклення. В історичному центрі - звісно, ні! Нашому "знаному мандрівнику", п.Акурту варто би поїхати в Швецію, Норвегію чи Фінляндію. Щоб оцінити, що можна купити на 1 долар там і в Україні. Тоді він менше патякав би про "дорогі" товари в Україні. ![]() Востаннє редагувалось Frant в Пон 07 вер, 2020 10:26, всього редагувалось 6 разів.
![]() В якій валюті? В доларах, євро? Чи в монгольських тугриках? Де посилання на першоджерело? Востаннє редагувалось Frant в Пон 07 вер, 2020 10:28, всього редагувалось 1 раз.
![]() З "комірками" - як в "нормальних" країнах:
- у мене у Львові до кожної квартири додається в напівпідвальному приміщенні "комора" площею 4 кв. метри. Вхід з під"їзду - на кожну квартиру комора. Залізні двері, цегляні стіни, освітлення індивідуальне. Я купив брус та зробив стелажі - буковю П. Дуже зручно. Лежить те, що не потрібно і викинути шкода... Інстумент, зимова гума для авто з дисками. - в Анталії так само: напівпідвал під всім будинком дуже багато приміщень - закриваються на ключ. Хотіли мешканці на зборах ОСББ поділити на бокси та передумали - кожен зайняв собі якийсь кут. В мене зберігається лижі, лижні ботинки, валізи, коробки з кормом для собаки, в зимку - парасолі для пляжу та стільці. Вхід з під"їзду. Ключ. Освітлення, є навіть два туалети, два душа, невеличка кухня з мийкою - можна за бажанням мешканців перетворити на спортивну залу. ![]()
Все ж я вів мову про комірки на поверхах, а не в підвалі/півпідвалі. Чи є така опція. В Польщі, збирався купувати 3к в міжвоєному будинку із стінами з цегли в 0,5м, то там була "спіжарня". Ще одну дивився, то між поверхами господарі мали перероблену в "гостьову кімнату", і навіть завели туди воду для умивальника і злив з нього. Востаннє редагувалось flyman в Пон 07 вер, 2020 18:08, всього редагувалось 2 разів.
![]() Ні, пане Флаймане, комори тільки в напівпідвальних - з вікнами - приміщеннях. На поверхах може бути ось що: в мене в будинку в Анталії є вихід зі сходів на "технічний поверх". Він взагалі-то створений для розміщення зовнішніх блоків кондиціонерів - по 2 з кожного боку. Але тут є і вільне приміщення 2х2 метри, які мешканці теоретично можуть зайняти і займають різними речами, наприклад драбинами або валізами. Він зовні вулиці закритий декоративними панелями. Саме цікаве: один з мешканців хотів створити таке (це є можливим тільки в одному стояку квартир): поставити перегородку між технічним поверхом та вирізати в стіні спальні двері із спальні в отримание приміщення. Там дійсно получилося б цікаво: із спальні вихід в гардероб 2х2 метри (!!!). Відбулося голосування всех мешканців - під розписку - всі крім нього та мене (я ж товариш) - були "проти". Моє та його "за" не спрацювало... ![]() Переказ SWIFT - чи точно таким страшним є чорт, як його малюють?
П"ятниця, 4 вересня 2020: приятелі роблять переказ на суму 60 000 доларів із свого рахунку на відкритий рахунок в Туреччині. Понеділок, 7 вересня - сам не очікував - гроші - долари - на рахунку в турецькому банку (я говорив приятелям, що будуть у вівторок). Понеділок, 7 вересня: зняття у відділенні банку ліміту на проведення обмніу "долар США - турецька ліра" та подальшого переказу в інтернет-банкінгу "турецька ліра - турецька ліра" (на рахунок Забудовника). Перевірка на "жлобство": "А можна на завтра замовити 60 000 доларів готівкою? - Можна, немає проблем... Замовляти? - Не треба... Зробимо трансфер в інет-банкінгу..." - "Будь ласка..." Наші люди купують квартири... Хай щастить... P.S. Ліра-доллар веде себе на користь українців... Економія може скласти 1000 доларів. Дрібничка, а приємно... ![]() Востаннє редагувалось akurt в Пон 07 вер, 2020 19:08, всього редагувалось 1 раз.
![]() Ну, не все скажу - не мої гроші, але із закордонного банку (просто на клавітатурі ноутбука в Туреччині) - на турецький банк.
Комісія склала 45 доларів, тобто 0,075%. Банк в Туреччині ніяких комісій за зарахування на рахунок не взяв, видача доларів - за бажанням (приятелі відмовилися) готівки - "сьогодні на завтра" - без комісії. Здається, буде далі така комісія: за обмін доларів на турецьку ліру - комісія 0,01%. Маржа банку по відношенню до міжнародного курсу (дивись вище) - 0,02 ліри за 1 долар. Тобто сьогодні ще робили експеримент - за 1 долар на торгах давали 7,46 ліри, банк реально - ввели у віконце інтернет-сторінки банку 100 доларів - зробив обмін на картку по курсу 7,44 ліри за долар. ![]() Страшная страшная сказка про налоги
(или "Социализм - это прежде всего учет и контроль"). В каждой старне - разные налоговые условия за владение недвижимостью. Например, "наш человек" - простой выпускник одного из украинских университетов, который бросил якорь в Сан-Франциско, неделю назад всего за 1 755 000 долларов (стартовая цена 1 727 000 долларов) купил себе квартиру в доме "Викторианского стиля" постройки 1908 года в Центре города. Площадь квартиры - 2000 квадратных футов (примерно 200 кв.м), свое патио. В доме три этажа: на первом гараж на 2 авто, выше 2 квартиры) Так вот налог в год - 22 000 долларов. Квартплата в месяц - 1000 долларов в месяц. В Турции тоже есть налог на недвижимость. В отличие от Украины ПЛАТЯТ ВСЕ. ВСЕ. ВСЕ. ВСЕ. Налог начисляет мэрия данного района - вся прибыль идет именно в данный район. Сегодня посетил кассу мэрии: все очень быстро и все прилично. Берешь талончик - на табло через минуту загорелся номер - касса 2 - в окошко подаешь свое право собственности - (ТАПУ) - кассир что-то там набрал на клавиатуре - на калькуляторе показал - 130 лир - оплата - квитанция. Берем калькулятор: - год 2019 я заплатил 120 лир или 504 гривны. - год 2020 - я заплатил 130 лир или 130х(27,75/7,45)= 479 гривен. Удорожание составило 479-504=минус 25 гривен. Лира-доллар сегодня на момент написания текста на бирже 7,48. Для иностранца это реально классно!
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|