Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 270271272273274 ... 1129>
Повідомлення Додано: Пон 11 бер, 2019 20:31

В Страховом полисе написано, что покрывается на 60% цены лекарства по рецепту врача, в рецепте был указан и врач, и я, и больница - реально я не видел начальную цену. Потому точно не скажу.
Этот раз получилось так, что одно лекарство при мне в лаборатории аптеки готовили - наверняка цена была другая, упаковку таблеток при мне выбросили.
А одно лекарство было сделано в Италии - думаю, стоило не дешево. При этом я точно узнал, что был аналог, сделанный по лицензии в Турции. Его цена 25 лир или примерно 5 долларов - это турецкий аналог.
Вот всего я заплатил - если не ошибаюсь по памяти - за 3 лекарства 73 лиры, примерно 350 гривен.
Я, слава Богу, не самый опытный пользователь больниц и аптек, потому накапливаю информацию.
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1445 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 09:31

ПОСТАВЛЮ ХАТУ І КІМНАТУ

Поставлю хату і кімнату,
Садок-райочок насаджу.
Посиджу я і походжу
В своїй маленькій благодаті.
...
(Тарас Шевченко, 1860)

Part two.

Автор живе у не дуже шикарній, ало приємній квартирі "1+1". Автор має на території України 2 об’єкти нерухомості - і моя квартира у Львові більша за площею - 75 квадратів. І там я дуже пишаюся укладеним дубовим паркетом, який особисто відбирав прямо в цеху на фабриці паркету у місті Стрий (дуже рекомендую).
Автор щиро підтримає бажання читача мати 2-о поверховий власний будинок.
В мене, по перше, такий і сьогодні є, по-друге, крім нього був побудований з нуля 3-и поверховий загальною площею 310 кв.м, який я вчасно - точніше, дуже вчасно - продав і тому не приймаю на свою адресу закиди типу того, що "...краще мати 4-и кімнатну квартиру, ніж 2-кімнатну". Крім того, маю позитивний досвід того, як після того, як було побудовано "з нуля" власний 2-поверховий будинок на ділянці в 15 соток площею в 200 квадратів він був проданий моїми знайомими при собівартості в 150 000 доларів за 250 000 доларів та за ті гроші куплений непоганий ресторан недалеко від Майями.
Для мене то - квартри, маєтки, вілли - пройдений етап.
Як би ви не збиралися жити разом із своїми дітьми вічно - сини розлетяться по різних домівках, містах та країнах, а дочка приведе того, хто буде сумлінно виконувати заповідь "Зять любе взять!". Найгірший випадок - хлопець, з яким я пройшов - не повірете: дитячий садок+школа+університет - розподілений на роботу у Київ, став зятем, поселився у Дарниці в квартирі тещі, народив разом із жінкою - Бог же все бачить - двох дочок, 2 дочки привели двох зят"їв, теперь у 3-кімнатній тещиній квартирі мешкають: мій одногорупник+жінка+ теща+дочка1+дочка2+зять1+ зять2+дитина1+дитина2. Не жартую. Одногрупник намагається додому із роботи не повертатися - працює заступником директора на скажу чого - ідучі додому, заходить у кафе і сидить там із бокалом пива до закриття - потім тихенько приходить у тещину квартиру і лягає просто в кухні на підлогу. На ранок - на роботу. Заступник директора...

ТОМУ: принцип розумної достатності.
Разом із тим меж вдосконалення немає і тому на сьогодні єдине, чого б я хотів - просто ідучи на поступки жінці - змінити сою квартиру "1+1" на "2+1". Просто так жінка хоче.
Тому - зрозуміло - інколи дивлюся та мацаю руками квартири "2+1" в нових гарних будинках в гарному районі.
Серед того, що купив би та що вже не продається - чудова новенька квартирка з повним фаршем в районі на мапі місці "1".
Зображення
Що там було класно (хтось не проґавив):
- два корпуси - в кожному по 6 (шість) квартир!!! Це не шпаківня на 400 квартир...
- все новеньке із новим ландшафтним дизайном та власною територією...
- квартира "2+1" на 3-му поверсі, площа 120 кв. м. Повне оздоблення - навіть кондиціонери; меблі (частково згідно із дизайн-проектом. Дубова паркетна дошка).
- підземний паркінг.
- звісно, власний плавальний басейн.
- до моря - якихось "десять сантиметрів"...
Продавалася дуже дорого - 1 000 доларів квадратний метр. Хтось не проґавив.

Часто мрію купити квартиру "2+1" в місці, яке позначено на мапі як "2". То не дуже близько до моря - спідометр показує 3,5 км. Але там район - супер - здається, що ви десь в у Празі або в районі ДеФанс Парижу: все широке, красиве, охайне, тендітне. А будинок - ну просто супер! Там комплекс з двох 5-ти поверхових будинків на березі гірською річки... Квартири "2+1" приблизно по 105 000 доларів (я гадаю, ви не забули, як тут на цій гілці хвахівці все писали, що ціни РУХНУЛИ в 2 рази і все роздають або даром, або безкоштовно... а найбільший лох у світі - то akurt... Ага... ага... я вірю...

Просто відвідавши крутий торговий комплекс "Большой Мигрос" (зараз там у всіх брендових магазинах шалений розпродаж - жінка купила новий купальник замість 160 лір за 60 лір - фірма "OYSHO") - я звернув увагу на презентацію зовсім нового спального району "Sur Yapi" ("Золоті ворота").

На мапі - цифра "3".
Скажу відразу - то не близько до моря і то не є престижним районом. Можливо, буде, бо все будується за новітніми технологіями дуже відомим забудовником і на той мікрорайон мерія ставить великі ставки.
Там просто з нуля - взявши просто велетенський "пустир" - будуюь зовсім новий не будинок - а цілий мікрорайон – термін завершення всіх робіт - липень 2020 року.
Тому інтересно просто ознайомитися із умовами забудовника та умовами для інвестора.
Маю докладну інформацію.

https://www.suryapi.com.tr/En/projects/ ... ntalya--57

Забудовник пише так (переклад з турецької):

“Нова Анталія - вона будується в Анталії...
Найбільший у Туреччині проект з відновлення міст!
У Анталії будується не тільки нова Анталія.
Проект "Sur Yapı", то найбільший містобудівний проект Туреччини на площі 1 300 000 м2, представляє всі красоти Анталії з великою і унікальною ідеєю.
Це місто має багато особливостей, які відрізняють його від усіх інших міст. У місті будуть побудовані медичні та освітні установи, торгові центри, комерційні приміщення, гігантські міські парки, лікарні, музеї та техноцентри. Коротко кажучи, "Sur Yapı Antalya" пропонує Вам все те, що місто повинно мати.

Ціни тут такі:

"1+1" - площа 64 кв. м - ціна 253 000 лір (долар на сьогодні 5,44 ліри за 1 долар, тобто повна ціна квартири 253 000/5,44=46 510 доларів.
Нагадаю, що квартири продаються за "європейським стандартом" - повний фарш, вам залишається купити тільки двоспальне ліжко, бо хто ж вас знає наперед, скільки разів та як саме ви на ньому будете - як влучно пишуть на цьому форумі - цвірінькати...
Квартиру можна оглянути тут - 3D - презентація.
http://sanaltur.suryapi.com.tr

Ідемо далі:
"2+1" - площа 85 кв. м - ціна 308 000 лір (долар на сьогодні 5,44 ліри за 1 долар, тобто повна ціна квартири 308 000/5,44=56 620 доларів.
Вам мало?
Будь ласка:
"2+1" - площа 124 кв. м - ціна 451 000 лір (долар на сьогодні 5,44 ліри за 1 долар, тобто повна ціна квартири 451 000/5,44=82 905 доларів.
Вам мало?
Будь ласка:
"3+1" - площа 170 кв. м - ціна 617 000 лір (долар на сьогодні 5,44 ліри за 1 долар, тобто повна ціна квартири 617 000/5,44=113 500 доларів.
Можна помітити, що середня ціна ГОТОВИХ ПОВНІСТЮ КВАРТИР СКЛАДАЄ 670-740 доларів за квадратний метр.
Я не знаю, із чого будуть будинки в Україні, що просто стіни та залізобетонні перекриття продають по ціні значно вищій: на сьогодні в Дніпрі нічого нового дешевше 850 доларів за квадрат не купиш.
Слава Богу, у Львові ще можна взяти нормальне по 650...
І то - все в "Будівельній готовності" - тобто "зайди та плач", яке там цвірінькання...

Мені здалися інтересними умови продажу з розетермінуванням. Дещо незвичайні.
Варіант 1 - розтермінування від забудовника.
Візьмемо звичайну двушку "1+1": площа 68 кв. метрів. Ціна - 253 000 лір.
Перший внесок 15% - або 37 950 лір (7 000 доларів).
Далі - три транши по 10 відсотків - через 6 місяців - 25 300 (4 650 доларів), через 12 місяців - 25 300, через 24 місяця - 25 300. Не виходите на 100%? Все вірно: щомісячний платіж - на протязі 48 місяців - 2 899 лір (535 доларів).

Разом так і виходить: 37950+ (3х25300)+48х2899=37950+75900+139152=253 000 лір.
Багато це чи мало - 2 899 лір на місяць? Це - "мінімалка" (!!!) в Туреччині.
Мінімалка - "грязними", чистим на руки турок отримає не менше 2060 лір.

Варіант 2 - кредит від банку.
Візьмемо звичайну двушку "1+1": площа 68 кв. метрів. Ціна - 253 000 лір.
Перший внесок 15% - або 37 950 лір (7 000 доларів).
Далі - три транши по 10 відсотків - через 12 (!!!) місяців 25 300 (4 650 доларів), через 24 (!!!) місяця - 25 300, через 36 місяців - 25 300. Не виходите на 100%? Все вірно: щомісячний платіж - на протязі 120 (!!! то є десять років!!!) - 1 977 лір (363 долари).

Ну, фахівці, яка схема привабливіша?
Який відсоток за кредитом?

Тілько не лайтеся і не кажіть, що ви нічого не купуєте...
Не купуєте, то проходьте мимо... Або просто допоможіть нам розв"язати арифметичну задачку про відсоткок за кредитом...
А нам Тарас Шевченко так писав:

В садочку буду спочивати.
Присняться діточки мені,
Веселая присниться мати,
Давнє-колишній та ясний
Присниться сон мені!.. і ти!..

...
(Тарас Шевченко, 1860)
Востаннє редагувалось akurt в Вів 12 бер, 2019 11:10, всього редагувалось 2 разів.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 10:12

Экономика Турции впервые за 10 лет впала в рецессию

"Экономика Турции впала в рецессию, поскольку в стране на протяжении двух кварталов фиксируется падение роста ВВП. В четвертом квартале 2018 года падение зафиксировано на 2,4% по сравнению с предыдущим кварталом, до этого сокращение составляло 1,6%. Такое с Турцией происходит впервые за последнее десятилетие.

На фоне торговой войны Вашингтона и Анкары произошло резкое падение турецкой валюты, что сделало импорт намного дороже, сообщает Институт статистики Турции. Турецкая валюта просела в цене по отношению к доллару на 28%, что, в свою очередь, спровоцировало рост цен на импортируемые товары и инфляцию – в октябре она достигла 25,2%, что стало наиболее высоким уровнем за последние 15 лет."

https://petrimazepa.com/ekonomika_turci ... _recessiyu
Frant

Подякував: 1769 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 11:12

Я теж вчора читав той бруд від РОСІЙСЬКИХ писак.
Думаю, пану Frant'y повинно бути соромно цитувати дурниці студентів Нижньотагільского університету.

Порадив би дві речі:
А) написати нарешті - після 30-ти моїх прохать - так ось, написати куди він нам порадить переїхати де економіка не знаходиться у "рецесії" - на яку його вулицю, в який його мікрорайон, в яке його місто? Що там привабливого? Який рівень цін?

Б) у четвер рейсом "Стамбул-Анталія" прилітає декан факультету та завідувач кафедри "Будівлі та споруди" разом із завідувачем кафедрою "Управління проектами" (я організовую зустріч в аерпорту о 21-50 та доставку на місце проживання) одного із найбільших університетів України для того, шоби на протязі місяця - разом із колегами та магістрантами своєї кафедри - вивчати той феномен - будівництво за 5 місяців (перша черга здана 9 березня) а - остання - термін здачі - вже за місяць - найбільшої в Туреччині авторозв"язки - шляхопроводу від моря на туристичний Кемер та від окружної автодороги Атналії на Кемер. БАМ радянських часів відпочиває.
Такого обсягу робіт із влаштування водовідведення та дренажу Туреччина ще не знала.
Такої кількості техніки Японії, США, Німеччини я ще не бачив...
Все іде паралельно із благоустроєм території - висаджено вже десятки пальм, хвойників, влаштовані газони, продовжуються цилопічні за обсягом роботи і з влаштування насипу основного шляхопроводу...
Сьогодні буде змінено напрямок руху автомобілів...
Зараз відливають бетонні опори пішохідного зовнішнього переходу через швидкісну трасу на Кемер для того, щоби мені зручніше було дістатися до моря... Кажуть, що буде разом із ліфтом...
Всі роботи ідуть паралельно...
Сьогодні спілкувався із працівниками та - несподіванка - випускником минулого року універистету в Стамбулі - який зараз виступає в ролі практиканта-асистента фахівця із вимірювання рівнів поверхні землі за допомогою GPS-пристроїв (не знаю як те правильно називається)...
Практикант отримує мінімалку...
Інженер з тим пристроєм GPS - 3 000 ойро (приблизно 20 000 лір) на місяць.
Практикант дуже хоче стати інженером і зовсім не хоче стати Frantом !

Пан Frant ! щось цікаве із власного мікрорайону - в студію!
Оскільки пан дуже любить цитувати росіянські опуси для доведення невідомо чого, рекомендую почати свою розповідь за таким текстом:
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 11:45

akurt написав:Порадив би дві речі:

Най п. Акурт радить своїй мамі чи бабусі. Якщо вони того потребують. :mrgreen:

akurt написав:Я теж вчора читав той бруд від РОСІЙСЬКИХ писак.
Думаю, пану Frant'y повинно бути соромно цитувати дурниці

Окстись, туркоман!
п.Акурт не знає, що сайт "Петро і Мазепа" - український, київський?
https://petrimazepa.com/ekonomika_turci ... _recessiyu

Бідолашний пан Акурт, вже розучився читати кирилицею????
Іслам прийняв, туркоман? Чи п. Акурт вчора нажлуктився дешевого турецького вина для невірних, і не в змозі був розібрати, де київські, а де нижньотагільські сайти???

Що там з рецесією в Туреччині?

Нерухомість дешевшає?
Вигідно закупився чи не зовсім? :mrgreen:

Ось тобі та ж сама інформація від "англомовних писак"))))
Замилювати очі будеш своїй кобилі(((((

"Turkey's economy slides into recession"
https://www.bbc.com/news/business-47522338

"Turkey falls into recession for first time in a decade"
https://www.aljazeera.com/news/2019/03/ ... 10318.html

"Turkey falls into recession as lira crisis takes long-lasting toll"
https://www.ft.com/content/92818e7c-43c ... a37d002cd3

akurt написав:А нам Тарас Шевченко так писав:

Яким боком Т.Г. Шевченко має відношення до турецьої нерухомості???? :mrgreen:

Востаннє редагувалось Frant в Вів 12 бер, 2019 12:38, всього редагувалось 1 раз.
Frant

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 12:57

Пилите, Шура, пилите, они золотые...
Видите, как я хорошо повышаю образовательный уровень читателей и нашего друга Frant'a - в частности:
Реце́ссия (от лат. recessus «отступление») — в экономике (в частности, в макроэкономике), относительно умеренный, некритический спад производства или замедление темпов экономического роста.
В общем виде экономический цикл состоит из четырех фаз:
Подъем (рост).
Стабилизация (стагнация).
Рецессия (падение).
Кризис (депрессия).
Грамотное построение государственных программ развития экономики обычно позволяет избегать затяжных финансовых кризисов, уменьшать влияние рецессии на благосостояние населения, сохранять стабильное состояние крупного бизнеса.

Читаем официальные данные Турецкой республики:
https://www.haberturk.com/haberleri/gay ... asila-2018
2018 Yılı Programı ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan hesaplamalara göre, bu yılın üç çeyreğinde GSYH büyüme hızı yüzde 7,4'e yükseldi, ekonominin 3. çeyrekte yüzde 11,1 büyümesi dikkati çekti.
В моём переводе:
В 2018 году по данным Турецкого статистического института (TSI), и согласно расчетам, сделанным на основе данных, темп роста ВВП в 2018 году вырос на 7,4 процента, рост экономики составил 11,1 процента в 3 квартале...

Особо приятно что наш друг Frant считает меня Премьер-Министром Турецкой республики и гневно с трибуны парламента в чём-то обличает. Респект и уважуха!
Забавная арифметика:
Зображення
Если я раньше цены в Турции умножал на 5,3, потом на 5, то вчера уже на 4,84...

Если учесть, что каждый день снижаются цены на продукты питания, то хи-хи-хи-хи, пан Frant...
Учите арифметику...
Зображення
На фото слева направо в одном из самых дорогих супермаркетов европейской сети Carrefour:
- куриное филе - 15,90х4,84=76,96 гривны.
- куриные окорочка - 9,90х4,84=47,92 гривны
- курица (тушка) - 7,75х4,84=37,51 гривны.
Как я понимаю, наш друг Frant показывает мне, что я очень плохо живу. Это правда.
Водку подвезут только рейсом "Запорожье-Анталия" только в четверг к 22-00...
Я бы и сам купил: вчера вечером на одну из карт - не Приватбанка - капнуло свежих 6 000 гривен - но здесь не продается...

Как там рассказ на тему "У нас на раЁне"? Что так стыдно признаться, где лучше жить? Мы же хотим последовать в фарватере... Не стыдитесь...
Востаннє редагувалось akurt в Вів 12 бер, 2019 13:12, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 13:10

akurt написав:Видите, как я хорошо повышаю образовательный уровень читателей

Убогий, ти вже розібрався, де київські, а де нижньотагільські сайти?
Frant

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 13:13

Чом би не навичти нас, сірих, як правильно жити?
Послухаємо вумних людей, чого ж ні...
Починайте...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 13:15

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

В Анталії скоро в морі купатись можна буде,
чи вже купаються?
Термінатор

Заблокований
Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 12 бер, 2019 13:24

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

В Турции начинается рецессия - это факт. И это повод присмотреться внимательнее к турецкой недвиге на перспективу. Но сейчас - никаких покупок. Имейте терпение.
airmax78

Подякував: 987 раз.
Подякували: 5352 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 270271272273274 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей