Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Если вы смогли заработать себе на квартиру в Анталии...
То Вам легко и приятно поздравить жену с Днем влюблённых... Турция поставила ко Дню влюбленных (14 февраля) рекордные 70 миллионов цветов в 22 страны мира на сумму около 7 млн. долларов. Основные покупатели: Нидерланды, Великобритания, Германия, Румыния и.... Украина... Что интересно: большая часть цветов выращена в пригороде Анталии... Нарциссы сегодня продаются на каждом углу. Букет гвоздик в супермаркете МЕТРО продается за 9,99 лиры или менее чем за 40 гривен.
х х х Я уже рассказывал о том, как бывший житель Киева (последние 13 лет жил в Киеве) купил в спальном районе Анталии в августе 2020 квартиру "3+1" площадью в 150 кв. м за 29 000 долларов (со всеми расходами обошлась в 33 000 долларов). К Дню влюбленных он опробовал у себя в квартире камин. Такие камины можно встретить в домах постройки 10 и более лет - они расположены на балконах/лоджиях. Вся лоджия у него застекленная и имеет наружные с механическим приводом жалюзи. Вид из окна - на парк и водопад "Верхний Дюден". Нашему бывшему киевлянину повезло: бывшая хозяйка - милая бабушка - НИКОГДА за всю жизнь камином не пользовалась. Новенький...
Для справки: расходы на содержание квартиры "3+1" площадью 150 кв. м ЗИМОЙ 2021 (январь): - квартплата (айдат) - 40 лир (150 гривен); - счет на электроэнергию - 320 лир (примерно 1 200 гривен); - счет на воду и водоотведение - 60 лир (примерно 220 гривен). Других расходов не было. Счастливый владелец квартиры думал - по неопытности - что счет за электроэнергию в январе составит 1000 лир. Слегка экономил. Как он сейчас сказал: "Я перестраховался по неопытности"...
х х х В Анталии сухо, солнечно и тепло... Днем прогнозируют +17. Температура воды в Средиземном море у берегов Анталии +17,7 градуса. Ветер юго-западный, 2 м/с. Влажность воздуха на улице 64%, в квартире 49%. Температура воздуха в квартире +20, никакие отопительные приборы не использовались.
akurt писал(а):Для справки: расходы на содержание квартиры "3+1" площадью 150 кв. м ЗИМОЙ 2021 (январь): - квартплата (айдат) - 40 лир (150 гривен); - счет на электроэнергию - 320 лир (примерно 1 200 гривен); - счет на воду и водоотведение - 60 лир (примерно 220 гривен). Других расходов не было. Счастливый владелец квартиры думал - по неопытности - что счет за электроэнергию в январе составит 1000 лир. Слегка экономил. Как он сейчас сказал: "Я перестраховался по неопытности"...
в Дорогій ненці 2к з і.о. за лютий і холодний місяць січень: вивіз сміття - 145.06 грн. вода - 646.97 грн. (тут ще аванс на місяць вперед) газ - 327.99 грн. газ розподіл - 38.28 грн. е.е. - 972.72 грн. (вже по 1.68) ОСББ - 390.96 грн. (айдат) інтернет - 99.00 грн. Загальна сума до сплати - 2620.98 грн
А в 1к цоколі, буде біля 400 грн., економлю
п.с. Я так розумію, в "турецькій" ціні нема інтернета і газу. Мабуть біда-біда з цим. Сміття де діваєте?
Звісно, немає ні інтернету, ні газу, ні води, ні доріг, ні ледарів, які не можуть почистити сніг біля власного під"їзду.
У вказаних мною вище цифрах не вказана вартість газу, тому що людина для опалення квартири "3+1" НЕ ВИКОРИСТОВУВАЛА І НЕ ВИКОРИСТОВУЄ газ. Використовувала тільки екологічно чисту електричну енергію. Бачите, як просто.
Вивіз сміття - то прерогатива мерії. В деяких багатих країнах, населених багатіями, приватні фірми-посередники беруть з мешканців добрі гроші за вивезення сміття. У всіх інших країнах вивезення сміття - то прерогатива та турбота мерії міста. За це мешканці віддячують мерії шаленими грошима - незалежно від кількості мешканців - з кожної квартири - 3,29 ліри або приблизно 11 (одинадцять) гривень.
Оплату включають в рахунок за водопостачання та водовідведення (дивись вище). В рахунку: - подано води - 7 куб. м. - вартість води: 30,03 ліри або 119,13 гривень, або 119,13/7=17 гривень за 1 куб.м. - вартість водовідведення: 12,01 ліри або 47,64 гривні або 6,80 гривні за 1 куб. м. - вивезення сміття - 3,29 ліри. Ви, пане Флаймане, просто переплачуєте за вивезення сміття в 10 або більше разів. Це правильно: зі світу по нитці - голому власнику хфірми-посередника - новий Порш Кайен для жінки та по новому BMW M340і - дітям. Плату "за розподіл газу" платять тільки в багатих країнах, населених багатіями, які не знають, куди гроші дівати. В Туреччині такої дурні немає і не було. До речі - оплата за газ - тариф - йде не за КУБИ, а за кількість отриманої від газу енергії. Для цього в рахунку на газ вказується калорійність газу до третього знака після коми. Спробуйте зрозуміти різницю, дивлячись з подивом на горілку, від якої немає тепла... Отак тут і живуть люди. Як дикуни.
P.S. Зверніть увагу на суму ПДВ - 8%. А Ви скільки платите? P.P.S. У ваших цифрах вище не вказана плата за ліфт - немає ліфта - то шкода... Немає оплати за домофон - там і домофона немає? Мабуть біда-біда з цим (цитата).
akurt писал(а):P.P.S. У ваших цифрах вище не вказана плата за ліфт - немає ліфта - то шкода... Немає оплати за домофон - там і домофона немає? Мабуть біда-біда з цим (цитата).
ліфт і домофон в ціні послуг ОСББ (айдат) по акуртовськи ще питання є?
Наші люди живуть по всій Туреччині - в мережі кабельних операторів вже включили український ТВ канал - цікава інформація від моїх гостей про нерухомість на півночі - майже на березі Чорного моря. 1. Сніг випав у місті Сакарья за 120 км від Стамбула (недалеко - порт Карасу, до якого ходять пороми з Чорноморська) ще 3 тижні тому. Вчора йшов сніг... 2. Квартиру мої гості купили 5 років тому в новому будинку - звісно - квартири "повний фарш" - за 35 000 доларів. Опалення газове. 3. Квартира "3+1". 4. Мешкають в "3+1" українці - батько та мати своєї дочки, колись - українки. 5. Дочка та її чоловік мають власну квартиру "3+1" - майже поруч. 6. Дочка вийшла заміж за громадянина Турецької республіки 10 років тому - вже виховують двох дітей. Дочка не працює - людина творча - щось там малює для власного задоволення. Працює тільки зять. 7. Батько та мати мають ВНП в Туреччині. Мають автівку, оформлену на дочку - з турецькими номерами. 8. За їх оцінкою нерухомість подорожчала та зараз вартість квартири оцінюють вже в 50 000 доларів. 9. Планують виїхати в Україну - купити б/у авто (хочуть позашляховик - кататися у гори та до водоспадів) та завезти в Туреччину на українських номерах.
akurt писал(а):Як всі знають, пан Флайман не далі місяця тому оприлюднив свій перелік дерівативів, там у переліку: нерухомість житлова, нерухомість комерційна, акції компаній, золото, депозити в ойро, депозити в доларах, платина, срібло, облігації ОВДП, діаманти та кріпта.
пан Флайман очевидно забыл туда добавить ещё турецкую лиру, которая сегодня пробила психологический уровень в 7 лир за доллар, и на сейчас торгуется на уровне 6.96. Жизнь для турецких иммигрантов продолжает дорожать...
Ось якби пан RТС12 розказав, в якій країні, в якому місті та що саме купив, яку нерухомість, які - як мудро замітив пан Квесторе_поверніться (цитую) "Які там розрахунки" (всі помітили, що на такі питання мрійники ніколи не відповідають?) було б цікаво... А так...
"Житловий комплекс від кращого забудовника Туреччини" Саме так вже пишуть ріелтори про новий комплекс, в який вклали свої гроші наші українці. Вийшло нове цікаве відео про цей комплекс. Рекомендую подивитися на те, що оточує будівництво. Відео знято 1 лютого. На сьогодні в корпусах А, В та С вже вставлено віконні рами (без шибок). Для довідки: початок будівництова - березень 2020. Очікуваний термін здачі: вересень 2021.
Не хочеться рекламувати російського рієлтора, але жінка непогано розказує за самі цікаві об"єкти нерухомості Анталії.
Перше місце вона відводить новому комплексу, про який я писав дня днях: CasaLuna. Мій коментар: продаж ще не відкрито. Вона в розмові говорить, що нібито є квартири "1+1" - під час моєї особистої розмови з головою компанії в серпні 2020 було сказано, що квартири тільки "2+1" та площею в 160 кв. м.
Друге місце вона відводить тому комплексу, про який мова якраз вище. Преміум-сегмент. Орієнтир ціни 1250 доларів квадратний метр "повний фарш" - за ціною з/б паралелепіпедів в недобудовах на околицях Жулян. Зверніть увагу на 04:00 - рієлторка згадує попердньо зданий Забудовником комплекс CasaBa - на етапі будівництва квартири були по 1 200 000 лір, після здачі - 1 500 000 лір, зараз є в продажу ("другі руки") тільки великі квартири за 4 500 000 лір. Ще цікаво, що вона говорить, що саме цей комплекс став ЕТАЛОНОМ сучасного будівництва. В 2020 році там можна було орендувати квартиру "2+1" при умові одномоментної оплати відразу за рік 10 000 доларів США (вона згадує про вартість оренди в 5000 лір (близько 20 000 гривень) на місяць - правда, там - крім 5000 лір - ще й потрібні були рієлторські 5000, та депозит в 5000 лір. На скільки мені відомо такі квартири в оренду вже здані - розібрали як гарячі пиріжки). На 04:50 вона трохи помиляється щодо відстані до моря: спідометр мого авто показав не 4- 4,5 км, а 2000 метрів. Помиляється також у термінах здачі: це не грудень 2021, а вересень 2021. Дивлячись на темпи будівництва, висловлю думку, що це може бути і раніше.
Третє місце - що цікаво, вона відводить теж ТОМУ САМОМУ Забудовнику, саме цього Забудовника автор рядків як раз і порадив нашим українцям влітку 2020. Комплекс CasaLara - я про нього теж згадував. Рієлторка правду говорить: я стояв перед двома будинками та бачив море. Гадаю, що з поверхів квартир також його добре видно. Але особисто мені цей комплекс "не запав в душу": поруч - через дорогу - хмарочос покинутого готеля (мабуть, із-за проблем з грунтом), старенькі будинки поруч та у мікрорайоні не втовпляться росіяни. Пляж там мікроскопічний. До пісчаного пляжу ЗА МЕЖАМИ міста треба їхати.
Четверте місце - не був і не бачив. Нічого не скажу, але Забудовник мною згадувався тиждень тому за їх інший цікавий об"єкт на 400 квартир у вісьми корпусах. Вже здано.
П"яте місце - БІНГО!!!! - от вам і брехун akurt - ще в вересні 2020 на цій гілці він виклав своє бачення, свою рекомендацію та огляд цін з умовами оплати. Старт продажу: 380 000 лір, через 1,5 місяців - 580 000, зараз вже 980 000 лір. Було безвідсоткове відтермінування до 2023 року (з умовою первинної оплати 60%). Рієлторка на 09:50 сказала правду: прайс-лист міняли вже три рази (!!!). Прогавили - не моя відповідальність. Дякуйте флудерам гілки. Бідні нещасні невдахи, які пишуть з-під паркану ДВРЗ та Осокорків, тягнуть і інших на дно небуття та злиднів.
Дивимося - добряче знято та жінка розказує нормально. Гарні правдиві краєвиди. Порівняйти з тим, де ви живете.
P.S. На 09:30 гарно показана набережна Коньяалти Анталії - зверніть увагу на блакитного кольору велосипедні доріжки та чорного кольору - гумові доріжки, саме цими доріжками на ровері або без ровера прогулюється майже щодня топік-стартер гілки.