Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Цікаво, як пройде сьогоднішнє розміщення державних облігацій. Як на мене, очікуване значне зниження попиту на фоні стрімкого зниження дохідності ОВДП (за твердженням ІКУ - ринкові ставки впали на 2%). І це при зниженні облікової ставки НБУ 30.01.26 всього на 0.5%; суттєвого зниження курсу гривні відносно валют; очікуваного зростання темпів інфляції в Україні; політичної ситуації у світі.
VASH написав:Цікаво, як пройде сьогоднішнє розміщення державних облігацій. Як на мене, очікуване значне зниження попиту на фоні стрімкого зниження дохідності ОВДП (за твердженням ІКУ - ринкові ставки впали на 2%). І це при зниженні облікової ставки НБУ 30.01.26 всього на 0.5%; суттєвого зниження курсу гривні відносно валют; очікуваного зростання темпів інфляції в Україні; політичної ситуації у світі.
Це наші з Вами бажання. Бажання Мінфіну - інші - зниження вартості обслуговування боргу. І оскільки особливої альтернативи інвестори в Україні не мають - очікую, на жаль, незначного зниження ставок.
VASH написав:Цікаво, як пройде сьогоднішнє розміщення державних облігацій. Як на мене, очікуване значне зниження попиту на фоні стрімкого зниження дохідності ОВДП (за твердженням ІКУ - ринкові ставки впали на 2%). І це при зниженні облікової ставки НБУ 30.01.26 всього на 0.5%; суттєвого зниження курсу гривні відносно валют; очікуваного зростання темпів інфляції в Україні; політичної ситуації у світі.
Знову виставлять по 2 млн шт і знову все відірвуть з руками, навіть по зниженим ставкам
V2 написав:Бажання Мінфіну - інші - зниження вартості обслуговування боргу. І оскільки особливої альтернативи інвестори в Україні не мають - очікую, на жаль, незначного зниження ставок.
Надеюсь, что "на жаль" - это про "незначного"? Всё таки эти проценты потом с наших же налогов отдавать.
ihorsic написав:У зв'язку з девальвацією гривні ніхто не прораховував точку незбитковості гривневих ОВДП відносно курсу долара.
Однозначно никто. А что там считать? Сложно накинуть 15% годовых (или кто какие бумаги покупает) к курсу доллара от той точки, от которой хочется отсчитать девальвацию?