Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
aeroservis написав:adj Походження будет на полученный доход, а не на все погашенные бумаги! В этом и фокус!
Що за бред, гроші отримані за виплату купонів і номіналу облігацій. Відповідно є пояснення по всій сумі, але аваль може собі свій світ придумати, напишіть нац банку своє питання, вони дадуть повну і правильну відповідь.
adj написав:А ви не задумувались де банки тримають гроші які зібрали з депозитів? 😂
Угу, я тож думаю, шо в ОВДП Причем банки ещё под эти ОВДП берут рефинанс, шо не может сделать простой смертный. Однако под депозит (гарантируется пондом) пересічний может взять залоговый кредит до 80..90%. Вот и курутимся как можем.
на жаль банки не спішаться (на противагу ФО) вкладатись в військові облігації, хоча НБУ їх і так і сяк заохочує... по факту вони більше працюють із короткостроковими депозитними сертифікатами НБУ (які дають меншу дохідність ніж ОВДП) https://bank.gov.ua/ua/markets/fm-liquidity
greenozon написав:на жаль банки не спішаться (на противагу ФО) вкладатись в військові облігації, хоча НБУ їх і так і сяк заохочує... по факту вони більше працюють із короткостроковими депозитними сертифікатами НБУ (які дають меншу дохідність ніж ОВДП) https://bank.gov.ua/ua/markets/fm-liquidity
Я думаю банки уже просто вклали все що мали в ОВДП, їм більше нічого і не залишалось, що їм робити з грошима на рахунках?
По тій же причині я думаю моно дав можливість купляти ОВДП, свої гроші вони вже поклали в облігації, тепер дали можливість тим хто тримає просто гроші на рахунках без депозитів теж вкластись в ОВДП. Плюс я думаю це для них як і піар хід, плюс є напевно люди які хочуть відбілити гривневий кеш поки є можливість - відкрити рахунок в моно і купити ОВДП, моно після виплати купонів/номіналу заробить своє на комісіях
Только что говорил с брокером Аваля, он подтвердил, что сам был в шоке, когда читал "постанову 60" в которой указано, что купить акции можно без финмониторинга, а когда захочешь снять потом свои деньги после "проведення фінансової операції з відшкодування номінальної вартості облігацій внутрішньої державної позики “Військові облігації” з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій", то надо будет объяснять откуда бабло у тебя было. И об этом все помалкивают! Так что майте на увази, как людей хотят развести!
aeroservis написав:greenozon Мы тут говорим о ОВГЗ, а Вы о военных облигациях. Это немного разные вещи!
Стесняюсь спросить, а в чем разница?
формально сейчас нельзя купить или продать овгз выпущенные до 23 февраля, только выплаты купона и погашения по военным облигациям, никаких ограничений нет
Что Вы имеете ввиду "никаких ограничений нет"? Военными облигациями в принципе нельзя торговать, там сплошные ограничения, кроме целевого назначения.
aeroservis написав:adj Походження будет на полученный доход, а не на все погашенные бумаги! В этом и фокус!
Що за бред, гроші отримані за виплату купонів і номіналу облігацій. Відповідно є пояснення по всій сумі, але аваль може собі свій світ придумати, напишіть нац банку своє питання, вони дадуть повну і правильну відповідь.
Про бред ты будешь финмону потом рассказывать про свои честно заработанные! А они будут твой бред внимательно слушать! У меня уже десятки раз погашались облигации, и кроме купонного дохода никакие деньги не становились белыми. Не зная - не неси здесь чушь!
adj написав:моно після виплати купонів/номіналу заробить своє на комісіях
хіба моно хоть щось заробляє на військових продаючи їх своїм клієнтам?
Вони зароблять на тому що "чорні" гроші зайдуть в систему і там "обіляться", після того як вони обіляться (а це може ще й збільшити клієнтську базу), ці гроші мають якось покинути систему, а це буде або через СЕП, касу, покупку валюти/свіфт, або карточні витрати (комісія з еквайрингу).
Відповідно на цьому і зароблять в майбутньому, плюс і вигода для держави в даний момент. Тому win-win
Про бред ты будешь финмону потом рассказывать про свои честно заработанные! А они будут твой бред внимательно слушать! У меня уже десятки раз погашались облигации, и кроме купонного дохода никакие деньги не становились белыми. Не зная - не неси здесь чушь!
Зміни банк тоді, якщо у тебе з білими грошима є якісь питання. А якщо є грязні гроші то треба було через нульову декларацію їх обіляти і мати нормальну виписку з дфс яка генерується онлайн за пару хв.