detroytred написав:НЕУЖТО ВЫ НЕ ВИДИТЕ И НЕ ПОНИМАЕТЕ, ЧТО УВЕЛИЧЕНИЕ ЭТОГО 30% (как количественное, так и качественное - эффективности их работы) -- ПОЛНОСТЬЮ В РУКАХ РЕГУЛЯТОРОВ РЫНКА!!!
Ще раз
1 Ні ви , ні Держава не в стані забрати в сьогоднішніх 30% ефективних більше 50% того що вони створюють.
Причин море
а - глобалізація - спробуєте забрати більше - активний переїде туди де забирають менше.пасивний залишиться там де і був
б - оптимізація - якщо я створив ,то в мене треба ще вміти забрати ,а коли сума забраного починає перевищувати межу(яку я сам собі виставив) я знайду виходи використовуючи не тільки чинне законодавство ,з допомогою яких зменшу податкове навантаження
Як приклад
а - підняли тарифи - я утеплився так, що мені по барабану який розмір тарифів бо моє споживання ресурсів в 3-7 разів менше ніж в пересічного
б - налякали ускладненнями у фіскалізації - я купив авто в лізинг (чого не робив жодного разу ,хоча й купував за 30 років 6 авто в салонах) і цією операцією створив податковий кредит в 100 000 грн ... я його до відшкодування не заявив і погашу в наступні періоди ,але Держава від мене вже ніколи цих 100 000 не отримає
До речі може цих 51 млрд Дефіциту бюджету і створили такі операції якими 0,5 млн таких підприємців як я вирішили захеджувати свої ризики від недолугості і волюнтаризму
2 Якщо забрали в 30% 50% від створеного а роздали 70% - то на кожного з цих 70% припало в рази менше ніж залишилось в руках тих хто створював.
От і виходить
Я живу на 10000 , а 70% дотаційних на 3000 - ясно що дотаційники дуже хочуть жити так само як і я....
Але хотіти деколи навіть і корисно.
Висновок
Поки Держава не примусить абсолютних(65% з 70%) дбати про себе самостійно (навіть шляхом бомжування і голодування) - до того часу жодних інвестицій в Україну не буде
І чим більше благ для себе будуть вимагати 70% субсидантів - тим менше в кінцевому результаті вони будуть отримувати ,по ки не прийде час чергової революції в якій буржуа яким буде що захищати розжене халявщиків під плінтус
ПС
До халявщиків я не відношу дітей-пенсіонерів-лікарів-вчителів-військових...
Але пенсіонери які не платили коли були працездатними не маю права вимагати собі кращого життя
Діти які не вчаться - не мають права в майбутньому вимагати собі такого ж життя як і ті хто вчились
Бюджетники - не мають права вимагати для себе кращого життя ніж працівники сфери в якій створюються матеріальні блага
тому
Чим швидше халявщики зрозуміють що в них крадуть не олігархи ,а вони своєю бездіяльністю крадуть в себе в рази більше - тим швидше ми станемо жити краще.