|
Політичні дискусії архів |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
Додано: Суб 14 сер, 2021 09:50
1 Кожен з нас щось створив і щось зломав. 2 Будинки, тобто житло було безкоштовно роздано тим хто їх створював ще в 1991 +роках, це 300 млрд доларів 3 Якщо хтось думає , що дороги,комбінати,водопроводи чи електростанції , без постійної модернізації(ремонтів) можуть служити вічно - він помиляється Термін служби дороги - 15 років Термін життя технології - 20-30 років.... Так для прикладу Моя мама будувала Конвеєрний в 1970-1975 , Автонавантажувач в 1975-1980 і Електрон в 1980-1990 роках.... станом на сьогодні це не заводи які дають прибуток...це голі корпуса,які нафіг нікому не потрібні. а це ж були капітальні вкладення,за рахунок роботи яких моя мама повинна була отримувати пенсію... 4 Оповідання про олігархів які все забрали і якби не вони то ми б прекрасно жили - казочка для люмпена, щоб він проголосував за популіста... Економісти знають Олігархи вкрали в кожного Українця 1000 доларів відразу ..і крадуть щороку ще по 10-15...Так,це зробило їх олігархами...але навіть якби вони не вкрали - ця б 1000+1в місяць суттєво українцю б не допомогла.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 291 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 14 сер, 2021 12:14
budivelnik написав:Термін служби дороги - 15 років Термін життя технології - 20-30 років....
Спасибо мил-человек! Ты мне открыл глаза, я и не знал, что все дороги в Украине за время ее существования (30 лет) дважды полностью перестроены (модернизированы), что в Украине введены новые технологии передачи электроэнергии, подачи воды, газа, видимо методом телепортации, а не по старинке, по проводам или трубам. budivelnik написав:Моя мама будувала Конвеєрний в 1970-1975 , Автонавантажувач в 1975-1980 і Електрон в 1980-1990 роках.... станом на сьогодні це не заводи які дають прибуток...це голі корпуса,які нафіг нікому не потрібні. а це ж були капітальні вкладення,за рахунок роботи яких моя мама повинна була отримувати пенсію...
Эх, не то строила твоя мама. И подсказать ей было некому, хотя в 1980-1990 (строительство "Электрона") ты был уже взрослым человеком (ГСГВ), что ж ты родной-то маме не подсказал, что ей нужно было строить? Строила бы она АЭС или ГЭС, линии электропередач или газопроводы и получала бы пенсию (с дополнительными дивидентами) за счет их работы. Но она не захотела уезжать из Львова на их строительство, вот и "має те що має".
-
yanyura
-
-
- Подякував: 2048 раз.
- Подякували: 1536 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
Додано: Суб 14 сер, 2021 12:14
Будівельник Знов та ж помилка. Не повинна мама при солідарній отримувати пенсію за рахунок від побудованих нею ще за часів царя Гороха електронів та тещо. Пенсією її повинні забезпечувати працюючі. Які за 30 років мали створити вже давно сучасну економіку, виробництво, інфраструктуру.
Але вони вдало! красиво! успішно! створили не більше, ніж для себе особисто. Собі досить та й нехай... По мінімуму... Для країни, суспільства. По максимуму для себе особисто.
Тому й не розумієш ти навіщо реформи. Навіщо можновладцям виконувати свої функції.
З.и. до речі, будівельнику, так що там тобі Бальцерович рекомендував? І кому саме і що саме він рекомендував в дійсності?
Проблема з оліпрхами не в тому, що вони по гривні з кожного вкрали. А в моделі поведінки від цього. Бо, якщо б не такі окупували верхи бізнесу, то на їх місці були б ті, хто досягав верховин заможності через створення-розбудову бізнесу... З іншим світоглядом. А не з вкрасти по гривні.
-
detroytred
-
-
- Подякував: 2132 раз.
- Подякували: 3230 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 14 сер, 2021 12:37
detroytred написав:Не повинна мама при солідарній отримувати пенсію за рахунок від побудованих нею ще за часів царя Гороха електронів та тещо.
Ви б дурня не вмикали... Повинна-не повинна..... 1 Совок розвалився бо був не ефективним...тому не залежно від тих ідеалів,які сповідували люди працюючі за совка - своїм нащадкам вони залишили економіку яка не могла конкурувати з іншими економіками 2 Україна почала з чистого листа Роздала населенню на 300 млрд доларів житла( це єдине що реально залишилось після совка) і напрямки замість доріг , заводи з технологіями 50-тих з завищеним споживанням енергоносіїв у всіх галузях 3 Ті хто прийняв Україну,ті почали перебудову країни по лекалам успішних зовнішніх прикладів... 4 А зовнішні приклади кажуть а - наявний капітал б - накопичувальна пенсійна система ( при чому це витікає з пункту а, є капітал-значить є щось накопичене) 5 Тому такі як я почали накопичувати капітал Мені особисто на це пішло 30 років і я ще й далі накопичую 6 Моїм дітям не треба буде платити мені в солідарній системі і заробляти собі в накопичувальній..по тій простій причині, що той торговий(промисловий) капітал ,який я накопичив..я віддам дітям в оренду і з цієї оренди буду отримувати те за що буду жити Таким чином І вовки ситі..і вівці цілі 7 Тепер наступне покоління (мої діти) які вже можуть не бути учасниками солідарної системи, зможуть зайнятись тим,що будуть накопичувати собі на пенсію і при цьому ті пенсіонери ( я) які будуть жити в той період не будуть бігати і розповідати про те що їм хтось винен. ПС Як на мене, то в 1990 році, коли роздавали житло ,треба було не ділити його по кількості прописаних..а ділити по робочому стажу прописаних... Тоді б ті хто реально працював і створив це житло - отримав би по 40 м2+( а не 22 в середньому) , а їх діти,які ще не приймали участі в створенні цього житла, але претендували б в майбутньому на нього - живучи в цих м2, потихеньку викуповували б в своїх батьків ці м2 ( а для батьків продаж м2 - замінила б державну пенсію) А відсутність Державної пенсії - створила б умови для відмови від ЄСВ..тобто діти б платили менше податків..але при цьому зобовязані були б самі створювати накопичувальні суми для того щоб в подальшому мати з чого отримувати пенсії.. Але пішли шляхом популізму..і все одно прийшли в дупу.. Ті хто вміє ефективно працювати - ті й зараз не пропали Ті хто гарно виступав на комсомольських чи партійних зборах - ті смокчуть лапу з пенсією в 2000-4000 грн, але найстрашніше навіть не це.. Найстрашніше те, що вони продовжують переконувати себе і своїх дітей що в їх проблемах винуватий ХТОСЬ
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 14 сер, 2021 12:44
Для совківих економічних знавців... 1 Капітал треба створити 2 Капітал вкладений в щось - підлягає амортизації..тому його потрібно постійно підтримувати..а ще краще збільшувати ,оновлючи. 3 Тридцять років - це одне покоління Якщо це покоління ввійшло в продуктивний період свого життя не маючи капіталу і в країні з відсутністю інфраструктури ( бо гроші пішли на танки і допомогу іншим), то це покоління не може а - відновити інфраструктуру( високі капіталовкладення) б - створити наявність вільного капіталу) в - підтримувати високі стандарти життя для не працюючих ОДНОЧАСНО 4 Таким чином покоління прийнявше Україну в 1990 році , в основному зайняте пунктами а і б , а пункт в-йде по залишковому принципу..по тій причині що саме сьогоднішні пенсіонери найбільше винуваті в тому розвалі який відбувся в СРСР в 1985-1990 роках.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 14 сер, 2021 13:04
yanyura написав:Такие как я содержали тебя, выплачивая тебе зарплату, одевали и обували тебя, оплачивали твое проживание, когда ты служил в ГСВГ. Теперь пришло время тебе отдавать долги тем, кто в свое время содержал тебя.
Деколи треба аналізувати що пишеш 1 Як ви памятаєте то є три періоди в житті людини 0-25 років - її годують,вчать,лікують вдягають 25-55 років - вона себе годує,лікує,вдягає і заробляє на тих кому0-25 і тих кому 55+ 2 Мене не можна звинуватити в тому що я взяв у України хоч копійку, по тій простій причині що коли мені було менше 25 я брав в СРСР А коли мені стало 25+ - Це вже була Україна..але з 1990 року і по сьогодні я не взяв жодної копійки у вигляді субсидій,державної роботи чи лікарняних в України ( за виключенням продуктових пайків на свого молодшого в 1993-1995 роках) 3 За весь час роботи я щось створив(тисячі м2 житла + сотні м2 торгової нерухомості) , яких не було взагалі+ заплатив пару мільйонів грн податків4 Коли через 5 років я вийду на пенсію..то проживу( по оптимістичних надіях) ще років 15 ( до 75 ) і за цей час Держава у вигляді пенсій заплатить мені 0,5 млн грн(15 років*12 місяців*2800грн/місяць).... Так що я дико вигідний як для вас так і для Держави.. А от наскільки ви були вигідні для Держави - це ще питання.Бо для мене - ви прямі збитки як фінансові..так і політичні(бо притримуєтесь совкових принципів,не розуміючи що живете в капіталістичній Державі)
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 14 сер, 2021 13:10
budivelnikу Забудьте, батенька, про термин "капиталистический". Рыночный правильней и все государства в мире социально ориентированы в большей или меньшей степени.
-
Yuri_61
-
-
- Подякував: 378 раз.
- Подякували: 474 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 14 сер, 2021 13:53
budivelnik написав:Для совківих економічних знавців... 1 Капітал треба створити 2 Капітал вкладений в щось - підлягає амортизації..тому його потрібно постійно підтримувати..а ще краще збільшувати ,оновлючи. 3 Тридцять років - це одне покоління Якщо це покоління ввійшло в продуктивний період свого життя не маючи капіталу і в країні з відсутністю інфраструктури ( бо гроші пішли на танки і допомогу іншим), то це покоління не можеа - відновити інфраструктуру( високі капіталовкладення) б - створити наявність вільного капіталу) в - підтримувати високі стандарти життя для не працюючих ОДНОЧАСНО4 Таким чином покоління прийнявше Україну в 1990 році , в основному зайняте пунктами а і б , а пункт в-йде по залишковому принципу..по тій причині що саме сьогоднішні пенсіонери найбільше винуваті в тому розвалі який відбувся в СРСР в 1985-1990 роках.
Це ти точно совкоий знавець,який загубився в совковому часі. Поглянь на темпи розвитку капіталізму та капіталізму в сучасності. А потім співай свої совкові пісні про папередників, поволі і тещо. Ще раз по буквах -- хто повинен створити накопичувальну пенсійну та інші ринкові інструменти, а також ринкові умови? Що тобі рекомендував Бальцерович? І якщо не тобі, то кому і що? Казки про держави й суспільства, де всі громадяни такі освідчені свідомі будівника капіталізму, розказуй комусь іншому. А в реальному управлінці-можновладці просувають реформи. Для усіх. Навіть для тих, хто проти або все рівно. Саме найгірше це те -- що такі активні, як ти, такі недолугі... і бачать рішення в чеканні, поки неактивні! самі! дозріють! Неактивні самі)))
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 14 сер, 2021 14:05
budivelnik написав: yanyura написав:Такие как я содержали тебя, выплачивая тебе зарплату, одевали и обували тебя, оплачивали твое проживание, когда ты служил в ГСВГ. Теперь пришло время тебе отдавать долги тем, кто в свое время содержал тебя.
Деколи треба аналізувати що пишеш 1 Як ви памятаєте то є три періоди в житті людини 0-25 років - її годують,вчать,лікують вдягають 25-55 років - вона себе годує,лікує,вдягає і заробляє на тих кому0-25 і тих кому 55+ 2 Мене не можна звинуватити в тому що я взяв у України хоч копійку, по тій простій причині що коли мені було менше 25 я брав в СРСР А коли мені стало 25+ - Це вже була Україна..але з 1990 року і по сьогодні я не взяв жодної копійки у вигляді субсидій,державної роботи чи лікарняних в України ( за виключенням продуктових пайків на свого молодшого в 1993-1995 роках) 3 За весь час роботи я щось створив(тисячі м2 житла + сотні м2 торгової нерухомості) , яких не було взагалі+ заплатив пару мільйонів грн податків4 Коли через 5 років я вийду на пенсію..то проживу( по оптимістичних надіях) ще років 15 ( до 75 ) і за цей час Держава у вигляді пенсій заплатить мені 0,5 млн грн(15 років*12 місяців*2800грн/місяць).... Так що я дико вигідний як для вас так і для Держави.. А от наскільки ви були вигідні для Держави - це ще питання.Бо для мене - ви прямі збитки як фінансові..так і політичні(бо притримуєтесь совкових принципів,не розуміючи що живете в капіталістичній Державі)
Ага, лікарі за копійки лікували твою родину, вчителі вчили, і т.д. Ти під час бізнесування безоплатно користувався дорогами та іншою інфраструктурою країни. Я тобі відкрию маленьку таємницю - повір, що ринок - це конкуренція ... виробників. І не було б тебе, то це побудував би, створив інший конкурент. Ще раз -- поки є солідарна пенссистема. Є держава, яка гарантувала пенсзабезпечення та ін. Є зобов'язання.
-
detroytred
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 14 сер, 2021 14:08
budivelnik
Во-первых, запомни на всю оставшуюся жизнь, чтобы не писать глупости - и в СССР, и в Украине с момента независимости, (т.е. с 1991-го, а не как ты пишешь, с 1990-го) и по настоящее время возраст выхода на пенсию мужчин (за исключением отдельных категорий) не 55, а 60 лет.
Во-вторых, если бы ты был принципиальным человеком и реально, а не в своих постах, отказался от всего "совкового" (т.е. созданного в СССР), ты жил бы без электричества, газа, носил бы воду ведрами из колодца (в лучшем случае из пробуренной за твои деньги скважины) и за пределами города ездил исключительно по грунтовым дорогам. Ругать все "совковое" и в то же время пользоваться им это так экзотично!
А может ты опровергнешь меня и напишешь, сколько и каких АЭС, ГЭС, ТЭС, в/в линий электропередач, магистральных газопроводов, водопроводов (с 0) построено в Украине за эти 30 лет? И сравнишь их с построенными в Украине во времена СССР, а лучше, ты ведь любитель цифр, покажешь их соотношение в процентах, чтобы было нагляднее видно, что в Украине построено такового намного больше, чем "при совке". Только не приводи в пример уничтоженные львовские предприятия, которые не в последнюю очередь исчезли в т.ч. и потому, что ваши, львовские власти, палец о палец не ударили чтобы их сохранить или модернизировать (перепрофилировать) ожидая решений и разнарядок из Киева. Хотя может и пытались, но все попытки были лишь в том, что они писали письма в Киев.
Я тоже с 1990-го не взял ни копейки субсидий, государственной службы и даже продуктовых пайков на детей. Правда за эти 30 лет был пару раз на больничном (ОРЗ, а по нему больничный давался на 3 дня). И что с этого?
-
yanyura
-
-
- Подякував: 2048 раз.
- Подякували: 1536 раз.
-
-
Профіль
-
-
7