"Москва на Середземному морі": як Туреччина стала туристичним раєм для росіян
|
|
![]() Re: Інвестуємо в нерухомість закордономЦікава стаття на тему Туреччини
![]() Читав.
Написано «живенько». Зауваження: термін «Москва на Середземному морі» придуманий автором статті. На практиці не існує. Правдою є статистика того, що громадяни країни, яка є рідним братом України, займають передові позиції з туризму. А на другому місці - німці. Раніше на другому-третьому місці були українці. Читаючи, слід не забувати, що всі згадані росіяни знаходяться в «резерваціях», тобто в готелях. Саме там пʼють без міри та крадуть з готеля все, що влазить у валізи. В принципі, непогана стаття. З точки зору економіки все є зрозумілим: куди «бідному» росіянину подітися, як не в Туреччину, для вʼїзду в яку не треба мати «Шенгенську візу». Також зазначені «правильні» цифри виручки країни від Туризму: там суттєві цифри та суттєві гроші. 31 липня будуть оприлюднені дані про туристичний потік в країну за перше півріччя, ознайомимося. Востаннє редагувалось akurt в Нед 27 лип, 2025 20:50, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Інвестуємо в нерухомість закордономТак хочется накупаться в Анталии на Коньялты...
По поводу воровства - правда. Коренные не воруют. Воровство как крысятничество пришло с массовой миграцией молдаван на заработки в конце 90х. Даже болгары и югославы не воровали как крысы. ПыСы. В Кабуле вообще не воруют. ![]() Новий рекорд: у Туреччині стовпчики термометрів піднялись до 50,5° Аномальна спека в Туреччині триватиме до кінця липня, і можливі нові температурні рекорди. Масштабні лісові пожежі у Туреччині🇹🇷 Пожежа почалася на сході провінції Анталья і вже наближається до житлових будинків у місті Бурса. Туреччина бореться з численними лісовими пожежами по всій країні. Одна з найсильніших пожеж спалахнула між районами Кестель та Гурсу в провінції Бурса. Сильний вітер спричинив швидке поширення вогню, який досяг району Карахідір. Через це влада перекрила автомагістраль Бурса-Анкара між Кестелем та Гюрсу для руху транспорту в напрямку Анкари. У сільській місцевості Карахідір триває евакуація, оскільки вогонь просувається до району Гурсу. ![]() В кінці липня завжди буває висока та надвисока температура.
Ну, 50 градусів жодного разу не спостерігав, а 44..45 в Анталії було саме в кінці липня. Позавчора говорив з нашим колишнім учасником цього форуму - він з травня 2021 мешкає в Анталії - то сказав, що сильний гарячий вітер. Пожежі в лісах гасять і гелікоптерами, і літаками, але то страшна річ - пожежа в хвойних лісах. Цікаво, що з інтервалом в 3 роки проїжджав місцями пожеж - так і слідів не було: - згорілі стовбури дерев переробляють на дрова; - те, що не згоріло, починає на диво навпаки інтенсивно рости. Температуру легко дивитися на iPhone. Анталія сьогодні і на тиждень наперед: ![]() P.S. Турецька преса оприлюднює колись зелені схили біля міста Бурса (це неподалік Стамбула). Там суттєві пошкодження вкритих лісом схилів … ![]() ![]() Нерухомість Туреччини: новини дня.
Рієлтори («рили») Києва з місяць тому сильно цікавилися нерухомістю Туреччини. Навіть мене згадували, хоча я в Києві не живу і в Анталії не мешкаю вже більше року… На фоні зниження своїх комісійних один навіть прогнозував повний «кірдик» нерухомості на курортах Середземного моря. А що насправді? Свіжий огляд тут: «За останні п’ять років період окупності житлової нерухомості в Туреччині істотно скоротився — з 23–24 років до 13 років у середньому по країні. Така динаміка стала наслідком безпрецедентного зростання вартості квадратного метра та орендних ставок, що стимулювало активне інвестування в ринок, передає Turkiye Today». Джерело: ![]()
Цікава стаття, але щось наші ріелтори роблять неоднозначні висновки. По перше - вони рахують окупність, ціну і оренду в лірах чи USD? По друге, якщо то як можливе ??? ![]() Я не знаю, що і як вони рахують, але є цікаві факти про інвестиції:
Факт 1. Я звернувся до нашої українки, про яку писав вище, з питанням про те, що й пропонують рієлтори . Вона хоче орендувати на 1 рік квартиру 2+1 (трикімнатну) в Анталії. Вона дала такі відповіді (цитую): - Ціни різні від 700 до 2500 доларів в місяць. - Я поїхала в Мерсін, подивитися, говорять скоро буде як в Анталії, будівництво там взагалі кругом, ціни поки що дуже доступні, але море та чистота на нулі... Хоча центр та набережна дуже гарні і чисті. - Мені до речі деякі пишуть типу, 2000 доларів на місяць підходить? Без привіт і все таке)))) Не знаю, що вона собі знайшла - не питав. Говорила, що значно більше пропозицій в Аланії і ціни там досить приємні. але в Аланію вона НЕ хоче... Факт 2. Всесвітньо відома азербайджанська група Pasha Holding інвестувала близько 500 мільйонів євро в Mandarin Oriental Bodrum, володіючи 50% акцією, і стала першим готелем у Туреччині мережі розкішних готелів Mandarin Oriental. Pasha Holding, який управляє третиною банківського сектору Азербайджану, інвестував 500 мільйонів євро в партнерство з Bodrum Mandarin Oriental. Серед партнерів холдингу є родина Алієвих. Основними партнерами є доньки Алієвих, Лейла та Арзу Алієви. Готель, який має 132 номери та був відкритий у Бодрумі компанією Astaş Holding у 2014 році, був визнаний найкращим і найрозкішнішим курортним готелем у Європі та світі та отримав понад 140 нагород у всьому світі. У готелі Mandarin Oriental є ультрарозкішні вілли з басейнами вартістю від 8 до 15 мільйонів євро. Pasha Holding, якому належить відомий готель Absheron у Баку, одноосібно контролює 33% банківського сектору Азербайджану. Родина Пашаєвих відома як найвпливовіша родина Азербайджану. Дружина президента Ільхама Алієва, Міхріман Алієва, також є членом родини Пашаєвих. Інвестують люди...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор
|
|