Середземноморське узбережжя Туреччини: сезон 2025 закрито!
Вчора ввечері від причалів порту в Анталії відійшло круїзне судно.
Туристи погуляли - як і я - чудовою набережною та відплили на судні в свої країни.
Сезон закрито:
- якщо в понеділок 24 листопада ще плавали в морі, то у вівторок 25 листопада в моря вже не плавав ніхто;
- температура води в морі різко впала: на сьогодні це 21,9 градуси, а ще тиждень тому було +22,6...
- дві попередні ночі в Анталії - суттєві дощі та зливи...
- на тиждень наперед прогнозують дощову погоду з температурою 17...19 градусів вдень...
Але не все так погано: в грудні-січні-лютому вдень в основному буде сонячно до +16.
До такої ж температури (+16) поступово впаде температура води в Середземному морі).
Взимку - крім відвідувань каньйонів та водоспадів люди будуть відвідувати гірськолижні центри - їх тут неподалік аж 3: Saklikent Ski Centre (всього 43 км від Анталії), Davraz Ski Centre (150 км від Анталії), Kayserі-Erciyes Ski Centre (620 км від Анталії). Останній самий "крутий" та самий розвинений, зручно дістатися літаком: переліт в один бік з Анталії 1500 гривень/лір.
Вже оголошено ціни на Ski-pass: реально смішні ціни, бо квіток на 50 підйомів - 4 000 гривень/лір. Не на день, а лижнику "середньої руки" може вистачити і на тиждень: шикарні довгі траси з висоти в 3 700 м (!!!) над рівнем моря...
Я завтра зранку відлітаю з Анталії... Мої гарячі вітання вуйкам, які - поглажуючі гливкими руками свої крижі - розповідали бздуру, що я торгую по всіх країнах світу "Запасними аеродромами" в Анталії...
Ключі від квартири залишив голові ОСББ з дозволом оселитися - за потреби - приятелям: в одних був "приліт" позавчора (повибивало в будинку всі вікна та двері), а в інших була жахливою остання ніч (в Запоріжжі)...