Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
vitaxa2006 писал(а):Пам'ятаю гарні часи у Києві на межі 2008-2009 років: я тоді у вересні 2008 року продав свій 1-річний Hyundai Tucson за 33 куе, у квітні 2009 купив 1к квартиру 22м2 у старій панельці на Виноградарі за 34 куе і продав її через 10 месяців у лютому 2010 року за 46 куе. А ці 10 місяців ще й поздавав в оренду.
В нас тут так Трібека робив протягом 2016-2022 року. Але потім ментально захворів і переїхав в село, де ї зараз живе, бо легкі гроші до добра не доводять. Щось подібне до Германа Стерлігова відбулось. Легкі гроші, не зроблені важкою працею - це небезпечно.
vitaxa2006 писал(а):Пам'ятаю гарні часи у Києві на межі 2008-2009 років: я тоді у вересні 2008 року продав свій 1-річний Hyundai Tucson за 33 куе, у квітні 2009 купив 1к квартиру 22м2 у старій панельці на Виноградарі за 34 куе і продав її через 10 месяців у лютому 2010 року за 46 куе. А ці 10 місяців ще й поздавав в оренду.
В нас тут так Трібека робив протягом 2016-2022 року. Але потім ментально захворів і переїхав в село, де ї зараз живе, бо легкі гроші до добра не доводять. Щось подібне до Германа Стерлігова відбулось. Легкі гроші, не зроблені важкою працею - це небезпечно.
Цілком з вами згоден. Я потім ще кілька разів заробляв так, купляючи квартиру на старті продажу у Аркади і продаючи за місяць до здачі будинку по переуступці. Навіть після банкрутства Аркади, зміг продати останню завислу квартиру в Хортиці (Осокорки) по ціні закупки. Але, як ви правильно зазначили, це не пройшло усе так просто, я згодом втратив дуже велику суму ($76к) на іншій оборудці. Це мене дуже сильно підкосило і фізично і психологічно, була, навіть спроба суіциду. Тому, зараз я переглянув свої життєві принципи і більше не лізу у "легкі гроші". Навіть, з криптою вирішив назавжди зав'язати (хоча планував ще раз влізти у порівняно безпечний біткоїн). Ось так...
vitaxa2006 писал(а):Цілком з вами згоден. Я потім ще кілька разів заробляв так, купляючи квартиру на старті продажу у Аркади і продаючи за місяць до здачі будинку по переуступці. Навіть після банкрутства Аркади, зміг продати останню завислу квартиру в Хортиці (Осокорки) по ціні закупки. Але, як ви правильно зазначили, це не пройшло усе так просто, я згодом втратив дуже велику суму ($76к) на іншій оборудці. Це мене дуже сильно підкосило і фізично і психологічно, була, навіть спроба суіциду. Тому, зараз я переглянув свої життєві принципи і більше не лізу у "легкі гроші". Навіть, з криптою вирішив назавжди зав'язати (хоча планував ще раз влізти у порівняно безпечний біткоїн). Ось так...
Біткоїн, нажаль, більше не порівняно безпечний. Я вірю у цінність біткоїна, проте щоб його купувати потрібні міцні нерви та велика толерантність до збитків. Якщо цього немає. Ані в біткоїн, ані в фондовий ринок я б вкладатись не рекомендував. Бо пересидіти просадки коли вони тривають тижні - важко. Коли вони тривають роки - майже неможливо. Хоча в мене самого зараз позиція в біткоїні в глибокому мінусі. Вже, мабуть, рік чи близько того. Але я просто все перекинув у холодний гаманець і "забув". Чекаю 1 млн. дол. США за біткоїн і раніше не поворухнусь. Може і ніколи не дочекаюся.
Последний раз редактировалось airmax78 Ср 03 июн, 2026 17:15, всего редактировалось 1 раз.
Hotab писал(а):Що за двіж спостерігаю не перший тиждень біля Генезіс? Рівняють землю на прибудинковій. Вхідна група світиться і ящики поштові бачу встановили. Кілька років стояло все мертво , і тут осьо.
1ша секція сертифікат отриман, очікуеться сертифікат на 2гу чергу є деякі питання по комунікаціям але в цілому обїект "живий" зараз риють яму під паркінг
по проекту там ще 2 будинка по 34 поверха, як на мене вид з 34го поверху на схід буде бімба)))
вони одружились і виїхали на Філіпіни
Останні новини від Трибеки були дуже суперечливі. Ніби він запровадив в своєму селі кріпосне право і наполягав що має право першої ночі зі всіма нареченими. Люди спробували чинити спротив, але ж Трібека вміє бути переконливим. А потім якось взагалі будь-які новини з його села перестали надходити. Не знаю що трапилось.
vitaxa2006 писал(а):У Південній Кореї зараз через старіння населення та від'ємний приріст новго населення склалася патова ситуація: багато квартир та будинків стоять порожні, бо немає кому жити. Але ціни на них все одно продовжують рости. У нас ситуація з приростом населення теж не супер, але почали будувати такими шаленими темпами, значить, є кому жити. За останній рік порозморожували купу будівельних майданчиків, які стояли з 2022 року, також робота закипіла на тих майданчиках, які ще з 2015-2016 років стояли. Прямо, будівельний бум в Україні почався. Єрмак, Міндич та Гордон все скупають і тим штовхають ціни угору?
Ну, в Корее, если судить по СЕулу, очень высокая плотность населения при стесненных пространственных условиях. Кроме того, там не строят как в Киеве - не застраивают все песочницы и парковки. Там сносят дома 30-40 летней давности постройки и строят новые комплексы. Возможно, несколько повышают стандарты жизни, ибо раньше там жили совсем стесненно. И в отличии от Киева, квартиры в цокольных этажах, когда пол квартиры ниже уровня тротуара - норма. Минимальный размер квартиры - 1 пьюн, чуть больше 3-х м2. Некоторые корейцы живут в своих машинах. И это не бомжи.
vitaxa2006 писал(а):Чимось цей увесь будівельний бум у Києві зараз, нагадує мені будівельний ажіотаж у 2007-2008 роках. Тоді, я зміг продати свою однушку 36м2 у "гостінці" на Виноградарі у будинку 1984 року з бабушкіним ремонтом за 90к. А у 2014 за ці гроші проінвестував 3к квартиру на 90м2 на Оболоні. Але ж тоді не було війни, була купа валютних іпотечних кредитів, які давали майже будь-кому. Чи це програма єОселя так підігріває ринок? Я так розумію, зараз почалася накачка ринку нерухомості у Києві?
«Мінфін» представляє рейтинг забудовників передмістя Києва-2025 та розповідає, що зараз відбувається на первинному ринку житла та які нюанси варто враховувати потенційним покупцям, аби із новим помешканням не отримати купу проблем.
Запрошуємо до Telegram-каналу
Слідкуйте за актуальними новинами, оглядами ринку нерухомості, новими проєктами та ключовими подіями галузі в Україні та за кордоном.
Якщо уряд і далі буде роздавати по 2 мільйони на ВПО, то скоро за 2 мільйони не буде і собачої будки. Маленькі радянські какашки вже дорожче за новобуди в порівнянні на метри. Перша хвиля вдало накупила, а наступна буде купляти, що дадуть. Хороші квартири за свої гроші, під першу квартиру, інвестицію - залишаться в діапазоні 2млн+ Або може дурні державні гроші закінчаться, курс виросте, або цю програму змінять, бо як казав, наступні отримувачі банально нічого не зможуть купити. А це тільки 10% від запланованих на видачу грошей