Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 1254912550125511255212553 ... 12579>
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:31

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

flyman написав:
  Faceless написав:
  flyman написав:Як на мене, вкластися в 3 кавалірки в прицентраллі, мало на той час більше сенсу (що також є оптимальнішим рішенням), чим в одну в центрі.

Ну, ви вклалися. Робота стала віддаленою, тому для себе ви їх не юзаєте (як передбачалося по схемі, залежно від місця розташування роботи). Але й в оренду не здаєте. Схоже там і ремонт не готовий.
В мене сладалося уявлення, що ви собі пасивний (наскільки то можливо) доход формуєте, щоб потім на розслабоні збираки горіхи в парку, але тут якось ні про який дохід досі не йдеться

як ти думаєш, дозволити збирати собі горіхи в парку, чи гриби в лісі, чи виноград на дачі замість того щоб їхати на роботу 9/6 це не ОК, бо в кінконгівця інша шкала цінностей побудована на геометрії трикутника між трьома пересадочними вузлами метро столиці - міста героя.
Чого ж не ОК. Чудова мета.
То ви до неї просунулись?
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8263 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:31

flyman написав:
  Faceless написав:Так шо, таки в кожній по черзі, не тільки в цоколі в Бучі?

От чесно, Фейслес не може спати бо немає відповіді на це?

У світлі останніх подій крайніх років є в думках зміні дачного вектора з бучансько-ірпінського напрямку приміського ШРТ на хвастівський.

Це що змінилось.

До війни ще була в концепції близькість кавалірок і зручність комюту до KBP та IEV, і в планах кавалірка в районі Битома з доїздом ГТ у KTW (бо, напр., на каву у Відень лоукостом не тільки як бородата бабушка). Але ПРЖН це тема іншої гілки форуму.
Тобто будете продавати?
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:32

В мене основна фішка фінансова незалежність/F.I.R.E. та мінімалізм, а в тебе бізнес на оренді київської комерції.

Для мене вкладення в КРЖН є частина цього темату, хоча б як елемент диверсифікації, не бізнес.

Що ти тут робиш? Створи тему КРКН (київський ринок комерційної нерухомості) тай джедайствуй в ній.
Востаннє редагувалось flyman в П'ят 24 жов, 2025 17:37, всього редагувалось 2 разів.
flyman

Подякував: 1618 раз.
Подякували: 2868 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 17:35

Faceless написав:
flyman написав:
  Faceless написав:Так шо, таки в кожній по черзі, не тільки в цоколі в Бучі?

От чесно, Фейслес не може спати бо немає відповіді на це?

У світлі останніх подій крайніх років є в думках зміні дачного вектора з бучансько-ірпінського напрямку приміського ШРТ на хвастівський.

Це що змінилось.

До війни ще була в концепції близькість кавалірок і зручність комюту до KBP та IEV, і в планах кавалірка в районі Битома з доїздом ГТ у KTW (бо, напр., на каву у Відень лоукостом не тільки як бородата бабушка). Але ПРЖН це тема іншої гілки форуму.
Тобто будете продавати?

Можливо, коли буде друге кільце оточення, або їх мікс, якось так. Ще нема на горизонті нового проекту з залученням якимось чином КРЖН. Друге кільце на паузі.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 19:22

[url][/url]
  kingkongovets написав:
барабашов написав:kingkongovets
А можно сравнительные примеры именно по твоим обьектам с привязкой по дате как менялась цена аренды в общем(не за метр)?
Ремонт же там под себя(не проводку с канальей/водой) сами арендаторы всегда делают?
я в цьому вересні нікому оренду не змінював, у порівнянні з доковідними цінами це приблизно -30% в доларах за виключенням двох найкозирніших обʼєктів які здаються по доковідній

ремонти роблять орендарі і іноді і з переносом мокрих точок, проводки і навіть іноді з ремонтами фасадів, вхідних груп і добудовуванням додаткових входів

а нашо тобі стільки непотрібної тобі інфи?

за правду о минус 30 спасибо
Про перенос мокрых точек и переделку проводки конечно жесть, хотя если "подвал" и на входе хороший проф"автомат", то пусть хоть сто розеток ставят и унитаз в окно выставляют.
Фасад то понятно, у нас два дилерских центра Лексус клиника какая то заняла, там фасады наверно на гектаре плошади поменяли под брендированную рекламу.
700уе в прелести что реально можно купить за кирпич - это первая сдача инстасамке с офисокобелем на привязи.
Потом после них не только стены перекрашивать надо. Их модные собаки-бяки размером с крысу мебель и двери грызут маманегорюй.
И в целом эта 73%-я молодёжь сейчас не думает о том что человек бывает внезапно смертен и часто сам бежит в направлении обрыва.
Востаннє редагувалось барабашов в П'ят 24 жов, 2025 19:26, всього редагувалось 1 раз.
барабашов

Подякував: 295 раз.
Подякували: 363 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 24 жов, 2025 19:56

барабашов написав:.
700уе в прелести что реально можно купить за кирпич - это первая сдача инстасамке с офисокобелем на привязи.
Потом после них не только стены перекрашивать надо. Их модные собаки-бяки размером с крысу мебель и двери грызут маманегорюй.
И в целом эта 73%-я молодёжь сейчас не думает о том что человек бывает внезапно смертен и часто сам бежит в направлении обрыва.

от знову ці стереотипи, як каже Бетон)

не треба там нічого перефарбовувати, просто ретельніше обирай орендарів (і тут якраз ніякий навіть суперпрофесійний рил тобі не допоможе, бо у вас з ним в даному випадку абсолютно різні цілі на відміну від купівлі/продажу), а через 3-4 рочки обʼєкт успішно провалюєш і швиденько перекладаєшься в новий актуальний комплекс з новим актуальним ремонтом і знову по тому ж колу - перша здача/рубання пікової оренди/продаж/захід на наступне коло

це вже ніякий не «пасивний бізнес», але і про це ми тут вже багато писали

а те що молодь зараз не дуже думає про майбутнє, не вміє накопичувати і віддає перевагу оренді - лендлордам по житловій тільки на руку

а володарі бізнесів давно зрозуміли, що купувати комерційні приміщення під бізнес - безглуздо

хоча я сам колись починав лендлордство зі здачи в оренду власного офісу, ставшого з часом замалим та салону краси дружини, до якого вона втратила інтерес і це були переведені в нежитловий фонд колишні комуналки в центрі куплені спеціально під бізнес

розуміння, що інвестування в комерційну нерухомість та операційний бізнес - це речі які не треба змішувати прийшло пізніше, до речі моя колишня компаньйонка по останньому бізнесу була моєю орендаркою і знаючи що в мене є і інші приміщення запропонувала мені ввійти в її бізнес і відкритись ще в них, але я поставив за умову що ми будем відкривати нові магазини не там, а виключно в нових сучасних трц і виявився правий

але то вже зовсім інша історія)
Востаннє редагувалось kingkongovets в П'ят 24 жов, 2025 20:49, всього редагувалось 4 разів.
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2752 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 25 жов, 2025 07:10

барабашов написав:за правду о минус 30 спасибо

Правла минус 30% ето одно, а инфляционній калькулятор показівает инфляцию долара 25 % с 2020 года.
https://www.usinflationcalculator.com/
Inflation Calculator
If in 2020
(enter year)
I purchased an item for $
1,000.00

then in 2025
(enter year)
that same item would cost:
$1,254.97

Cumulative rate of inflation:
25.5%

Потерять 55 % процентов на аренде за пять лет ето приговор.
И ето человек по легенде очень успешен и расказівает как надо вести бизнес.
Хомякоид

Подякував: 3133 раз.
Подякували: 456 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 25 жов, 2025 08:10

Investor_K написав:А я з 1969 року вже був у такому стані. Пишаюся собою

а як той стан перенесли через 90і? поділіться формулою
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 25 жов, 2025 11:59

Хомякоид написав:
  барабашов написав:за правду о минус 30 спасибо

Правла минус 30% ето одно, а инфляционній калькулятор показівает инфляцию долара 25 % с 2020 года.
https://www.usinflationcalculator.com/
Inflation Calculator
If in 2020
(enter year)
I purchased an item for $
1,000.00

then in 2025
(enter year)
that same item would cost:
$1,254.97

Cumulative rate of inflation:
25.5%

Потерять 55 % процентов на аренде за пять лет ето приговор.
И ето человек по легенде очень успешен и расказівает как надо вести бизнес.
Оренда на 30% нижче це не "втратити на оренді 55% з урахуванням інфляції". Навіть близько. Це зменшення дохідності, але ще невідомо, з якого рівня.
Це отакий рівень математики в німецькому виші?
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 25 жов, 2025 12:35

Faceless написав:Оренда на 30% нижче це не "втратити на оренді 55% з урахуванням інфляції". Навіть близько. Це зменшення дохідності, але ще невідомо, з якого рівня.
Це отакий рівень математики в німецькому виші?

в мене наразі після останньої корекціі рік тому найменша рентабельність на одному обʼєкті - рівно 11,18%, на інших хоча й не набагато, але більше, на двох рівно по 15% як ще до ковіду, здається декілька разів про це писав вже

і це зараз, з урахуванням усіх наших обставин

без зайвої скромності вважаю це в нашій ситуаціі безпрецедентно гарним результатом, ще й зважаючи на те, що простоїв не було

а людині, яка стабільно лайкає франта не допоможе ніяка вища освіта, нема сенсу там щось пояснювати

можу поспорити що в його чабанчиках навіть про 10% річних і до ковіду мови не було
kingkongovets

Подякував: 1316 раз.
Подякували: 2752 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1254912550125511255212553 ... 12579>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей