Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Хомякоид написав:Як ви оцінюєте відсоток непересічного в Києві на сьогодні ? 5-10 %
Думаю насправді десь 5%. Я от дивися по кількості поставлених на облік нових автомобілів з салону людям з реєстрацією в Києві - за 4 роки (2016-2019) і таких вийшло близько 50 тис. Це не враховує автомобілі що реєстрували там люди з пропискою десь в Боярці чи Рівному. Ось люди які можуть придбати нове авто з салону і є потенційними гравцями на ринку, які будуть поліпшувати собі житлові умови і відповідно переїздити в квартиру побільше, будинок поновіше і т д. Є ще якісь люди типу мене які ніколи в житті не підуть в салон за автомобілем, але підуть в новобудову за квартирою, але таких теж не дуже багато. Тому от мабуть десь тисяч 150 і назбирається, якщо не менше. Але враховуючи скільки житла зараз будується і скільки його будуть будувати в найближчі роки, то вистачить всім... А звичайний пересічний... він скоріше ото з'їзд/роз'їзд влаштовує ніж вкладає якісь нові кошти в ринок.
Хомякоид написав:Мені здається щоб реально скирдувати в Києві потрібно при свому житлі заробляти принаймні 1500 USD на людину. Все що менше, все на унітаз. Принаймні якщо не харчуватись однією мівіною.
Теж схиляюсь до того що треба 1500+. Бо як раз маю знайому людину як приклад, в якої зарплата близько 1000$, з яких 250 з'їдає оренда, а решту зїдає харчування, побутові витрати, подорожі, періодичні оновлення техніки і т д. В результаті накопичувати може десь якісь там пару сотень на місяць, що в рік дасть лише приблизно $2.5 тис, фактично що ніяк не допоможе в придбанні житла. Інша справа коли було б 1500$, тоді відкладаючи 750$ на місяць можна за 3-4 роки переїхати в якийсь Навігатор з ремонтом від забудовника, позбутись орендного тягара, і зібрати кошти вже на нормальне житло.
Не розумію, навіщо Київ, якщо можна наскладати до пенсії достатньо (напр. 50куе Сержик) і купити за 10..15кує квартиру недалеко від Києва та й жити спокійно на старості. Або як Акурт, якщо наскирдувати 100куе+.
Santehnik написав:Теж схиляюсь до того що треба 1500+. Бо як раз маю знайому людину як приклад, в якої зарплата близько 1000$, з яких 250 з'їдає оренда, а решту зїдає харчування, побутові витрати, подорожі, періодичні оновлення техніки і т д. В результаті накопичувати може десь якісь там пару сотень на місяць, що в рік дасть лише приблизно $2.5 тис, фактично що ніяк не допоможе в придбанні житла. Інша справа коли було б 1500$, тоді відкладаючи 750$ на місяць можна за 3-4 роки переїхати в якийсь Навігатор з ремонтом від забудовника, позбутись орендного тягара, і зібрати кошти вже на нормальне житло.
3 роки наспішного скирдування, і є 7500уе. і можна брати сміливо 2к..3к в пригороді в розсрочку.
vitaliian написав:при одинаковом ремонте если у хруща
Достаточно редкий случай, как правило, хрущи - не тот сегмент, в котором делают что-то больше, чем минимальная косметика, потому ничего одинакового с новостроем не будет. У хруща не станет больше кухня и санузел, ремонт не улучшит состояние подъезда, лестницы, лифта, не улучшит контингент.
Хомякоид написав:Франт, так в них така робота співати про дорожай на всю горлянку.
Мабуть пють з горя. Скоро всій цій братії доведеться в Польщу їхати дупи мити.
криза не торкнеться Києва. Тут пересічні парковщики, шофери і електрики мають ЗП 1500 Дол/міс. Десь на Борщагівці((((
До речі, всі байкарі і казкарі розбіглись по норам))) Жодного немає на форумі))) А раніше - як співали))) в унісон, хором, синхронно і одноголосно(((
Я пишу в 1001-й раз :ЗП 500-600 Дол/міс для пересічного в Києві є за щастя.
И шо такому пересичному делать в перспективе - жить до пенсии с родителями в двушке, ехать мыть дупы или травить бабу с дедом крысиным ядом шоб булы апартаменты с коврами, где с девчухой можно будет прилечь? Аренду даже в 5-6 тыс с зарплаты в 12 тяжко платить
Люди об'єднуються в сім'ї чи групи по інтересам. Вдвох легше платити ці ж самі 5-6 тисяч грн, ніж одному.
flyman написав:3 роки наспішного скирдування, і є 7500уе. і можна брати сміливо 2к..3к в пригороді в розсрочку.
А там вже теж подуріли з цінами. https://lun.ua/uk/%D0%B6%D0%BA-sofia-no ... 0%BA%D0%B8 От наприклад в Новосілках залупили 750$ за квадрат. Це в будинку-колодці з опаленням від котлів! То вже краще Навігатор брати за ці ж гроші.
Або ось: https://kvartal-parkovy.com.ua/house-5-room-64 Цей комплекс мені подобався, рік тому думав брати там по 11к за квадрат, але тепер вони хочуть майже 16к за квадрат... в 35 км від Києва, в місті де не має електричок (відповідно ніколи не буде хорошо трнаспорту) це перебір. На жаль, часи коли в приміських містах можна було вигідно купити минули.
rjkz написав: Поэтому я покупаю качественные бренды и стараюсь брать сборку в нормальных странах. Одному кондеру уже 16 лет. ЛЫЖИ корейской сборки. Панасоники малазийской и кажется один даже японский, но могу ошибаться, тк я как-то другу подарил редкую модель - может она была японской. Китайскую сборку не брал ни разу.
Я в 2003 ставил AEG в свою квартиру, примерно в 2015 вспомнил, что его ни разу никто не обслуживал(только сетку я сам раз в год промывал от внутреннего блока), вызвал людей, пришли, посмотрели, позаглядывали во все отверстия, что то меряли. И сказали, что мог бы и не вызывать, ничего там не надо было делать. Так что это сказки, не надо его каждые 2 года обслуживать. На сегодня кондею уже 17 лет, никаких вложений он так и не потянул
flyman написав:3 роки наспішного скирдування, і є 7500уе. і можна брати сміливо 2к..3к в пригороді в розсрочку.
А там вже теж подуріли з цінами. https://lun.ua/uk/%D0%B6%D0%BA-sofia-no ... 0%BA%D0%B8 От наприклад в Новосілках залупили 750$ за квадрат. Це в будинку-колодці з опаленням від котлів! То вже краще Навігатор брати за ці ж гроші.
Або ось: https://kvartal-parkovy.com.ua/house-5-room-64 Цей комплекс мені подобався, рік тому думав брати там по 11к за квадрат, але тепер вони хочуть майже 16к за квадрат... в 35 км від Києва, в місті де не має електричок (відповідно ніколи не буде хорошо трнаспорту) це перебір. На жаль, часи коли в приміських містах можна було вигідно купити минули.
так зараз ще по інерції ціни луплять ніби у нас ріст 2019 р
Хомякоид написав: Але я чув є дауни які навіть в монолітно кракасних будинках довбають опори. За таке потрібно відразу саджати.
Дверной проем в монолитной конструкции дома - это уровень заказчика с дипломом МБА Примерно раз в 15-20 лет до Киева доходит землетрясение из зоны Вранча...
Santehnik написав:Теж схиляюсь до того що треба 1500+. Бо як раз маю знайому людину як приклад, в якої зарплата близько 1000$, з яких 250 з'їдає оренда, а решту зїдає харчування, побутові витрати, подорожі, періодичні оновлення техніки і т д. В результаті накопичувати може десь якісь там пару сотень на місяць, що в рік дасть лише приблизно $2.5 тис, фактично що ніяк не допоможе в придбанні житла. Інша справа коли було б 1500$, тоді відкладаючи 750$ на місяць можна за 3-4 роки переїхати в якийсь Навігатор з ремонтом від забудовника, позбутись орендного тягара, і зібрати кошти вже на нормальне житло.
Ну от, якщо трохи хотілки у виділеному - посунути(дешевше подорожувати/або взагалі, утриматись 3-5р. від відпочинку) і ще відкладену скирду теж заставляти працювати, а не пріти під подушкою - то можна значно швидше наскирдувати на хату!