Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 44454446444744484449 ... 12455>
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:00

zРадио написав:Возвращаясь к упомянутым выше крушам - с ремонтом уже ниже 50к за однушку. 15% от пика эти объекты уже потеряли.

Но и сегодняшние цены необоснованно высоки. Такое жилье будет стремиться к 1000 с ремонтом за маленький метраж и к 800 - за большой.

https://flatfy.ua/uk/redirect-realty/37 ... Position=1

Ще не всі це зрозуміли.

Де Натаха-Трайбека? Пиячить з горя???

Про майбутню кризу і "дешевій" КржН я попереджував ще в березні 2018
Frant

Подякував: 1771 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:04

flyman написав:місяць карантина (березень, квітень, травень), це десь мінус 30 ВВП за місяць,
місяць недокарантина (червень, липень) - мінус 15 за місяць.

Это ты уже загнул. Падение ВВП в 1-м кв. оценили в 1,3% (предв. оценка была 1,5%). А падение ВВП за 4 первых месяца года - в 5%.

Значит апрель отдельно упал на 16,1% (прикидка без учета разницы календарных дней от месяца к месяцу). Май упал, вероятно, чуть меньше - на 12-13%. И в июне падение должно быть меньше - на уровне 10%.

А вот что будет дальше - большой знак вопроса. После небольшого ложно-иллюзорного восстановления 2-й половины мая деловая активность июня зафиксировалась на низком уровне и дальше не растет/не падает. Очевидно, что быстрого V-образного восстановления не будет. Но будет ли второе мега-дно - непонятно. Если снова придется допустить полный локдаун, то будет. Вероятность осенней волны пандемии высокая.

Если 2-й волны не будет, то за год ВВП потеряет 7-9%. Если будет - то в районе 10%.

Но совсем непонятны перспективы на 2021-й. Если "умные" страны наполняют свои экономики деньгами, то мы с "независимым" НБУ делаем обратное - кредитные портфели банков уменьшаются несмотря на снижение ставки рефинансирования. Изменения происходят лишь в пирамиде государственных финансов, а реальный сектор и население сидят на голодном пайке.

Добавляем к этому резкое падение объемов иностранных переводов, высокую безработицу, перманентно увядающее промышленное производство, и я не знаю, за счет чего мы будем расти в 2021-м.

2-й квартал 2021-го, без вариантов, на супер-низкой базе 2020-го будет в плюс. Но 1-й - точно будет в минус. 3-й и 4-й - пока непонятно. В целом в 2021-м рост может быть и на уровне нуля (либо минимальный плюс). Так что в любом случае возвращение к уровню 2019-го будет никак не раньше 2022-го (МВФ прогнозирует на 2024-й)
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:08

Frant написав:
  zРадио написав:Возвращаясь к упомянутым выше крушам - с ремонтом уже ниже 50к за однушку. 15% от пика эти объекты уже потеряли.

Но и сегодняшние цены необоснованно высоки. Такое жилье будет стремиться к 1000 с ремонтом за маленький метраж и к 800 - за большой.

https://flatfy.ua/uk/redirect-realty/37 ... Position=1

Ще не всі це зрозуміли.

Де Натаха-Трайбека? Пиячить з горя???

Про майбутню кризу і "дешевій" КржН я попереджував ще в березні 2018

Франт, так в них така робота співати про дорожай на всю горлянку.

Мабуть пють з горя. Скоро всій цій братії доведеться в Польщу їхати дупи мити. :shock:
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:09

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

zРадио написав:Если "умные" страны наполняют свои экономики деньгами, то мы с "независимым" НБУ делаем обратное
они и наполняют овгз напечатанными деньгами, сомневаюсь что кто то захочет вложить в это безумие свою гривну. Попутно один ядр в месяц отток валюты из страны. Таким темпом ЗВР можно осушить за пару лет.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 21 чер, 2020 13:10, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:27

Frant написав:Я пишу в 1001-й раз :ЗП 500-600 Дол/міс для пересічного в Києві є за щастя.
Квартири купує не пересічний)
Santehnik

Подякував: 12 раз.
Подякували: 157 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 13:42

Santehnik написав:
  Frant написав:Я пишу в 1001-й раз :ЗП 500-600 Дол/міс для пересічного в Києві є за щастя.

Як ви оцінюєте відсоток непересічного в Києві на сьогодні ?
5-10 %
Мені здається щоб реально скирдувати в Києві потрібно при свому житлі заробляти принаймні 1500 USD на людину.
Все що менше, все на унітаз. Принаймні якщо не харчуватись однією мівіною.
Хомякоид

Подякував: 3111 раз.
Подякували: 445 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 14:15

Frant написав:
  Хомякоид написав:Франт, так в них така робота співати про дорожай на всю горлянку.

Мабуть пють з горя. Скоро всій цій братії доведеться в Польщу їхати дупи мити.
криза не торкнеться Києва. Тут пересічні парковщики, шофери і електрики мають ЗП 1500 Дол/міс.
Десь на Борщагівці((((

До речі, всі байкарі і казкарі розбіглись по норам)))
Жодного немає на форумі)))
А раніше - як співали))) в унісон, хором, синхронно і одноголосно(((

Я пишу в 1001-й раз :ЗП 500-600 Дол/міс для пересічного в Києві є за щастя.

И шо такому пересичному делать в перспективе - жить до пенсии с родителями в двушке, ехать мыть дупы или травить бабу с дедом крысиным ядом шоб булы апартаменты с коврами, где с девчухой можно будет прилечь?
Аренду даже в 5-6 тыс с зарплаты в 12 тяжко платить
барабашов

Подякував: 293 раз.
Подякували: 361 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 14:15

zРадио написав:
  flyman написав:місяць карантина (березень, квітень, травень), це десь мінус 30 ВВП за місяць,
місяць недокарантина (червень, липень) - мінус 15 за місяць.

Это ты уже загнул. Падение ВВП в 1-м кв. оценили в 1,3% (предв. оценка была 1,5%). А падение ВВП за 4 первых месяца года - в 5%.

Значит апрель отдельно упал на 16,1% (прикидка без учета разницы календарных дней от месяца к месяцу). Май упал, вероятно, чуть меньше - на 12-13%. И в июне падение должно быть меньше - на уровне 10%.

А вот что будет дальше - большой знак вопроса. После небольшого ложно-иллюзорного восстановления 2-й половины мая деловая активность июня зафиксировалась на низком уровне и дальше не растет/не падает. Очевидно, что быстрого V-образного восстановления не будет. Но будет ли второе мега-дно - непонятно. Если снова придется допустить полный локдаун, то будет. Вероятность осенней волны пандемии высокая.

Если 2-й волны не будет, то за год ВВП потеряет 7-9%. Если будет - то в районе 10%.

Но совсем непонятны перспективы на 2021-й. Если "умные" страны наполняют свои экономики деньгами, то мы с "независимым" НБУ делаем обратное - кредитные портфели банков уменьшаются несмотря на снижение ставки рефинансирования. Изменения происходят лишь в пирамиде государственных финансов, а реальный сектор и население сидят на голодном пайке.

Добавляем к этому резкое падение объемов иностранных переводов, высокую безработицу, перманентно увядающее промышленное производство, и я не знаю, за счет чего мы будем расти в 2021-м.

2-й квартал 2021-го, без вариантов, на супер-низкой базе 2020-го будет в плюс. Но 1-й - точно будет в минус. 3-й и 4-й - пока непонятно. В целом в 2021-м рост может быть и на уровне нуля (либо минимальный плюс). Так что в любом случае возвращение к уровню 2019-го будет никак не раньше 2022-го (МВФ прогнозирует на 2024-й)

Изменения происходят лишь в пирамиде государственных финансов, а реальный сектор и население сидят на голодном пайке.

Мовою економісців це називається "витіснення державним сектором приватного".
Тобто ми рухаємся назад в СРСР.

В банківській сфері це стало очевидним після націоналізації привата, тепер і це галузі бізнеса.

Олігархи + дежавний сектор = совко економіка державного капіталізму
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 14:21

Хомякоид написав:Як ви оцінюєте відсоток непересічного в Києві на сьогодні ?
5-10 %

Думаю насправді десь 5%.
Я от дивися по кількості поставлених на облік нових автомобілів з салону людям з реєстрацією в Києві - за 4 роки (2016-2019) і таких вийшло близько 50 тис. Це не враховує автомобілі що реєстрували там люди з пропискою десь в Боярці чи Рівному.
Ось люди які можуть придбати нове авто з салону і є потенційними гравцями на ринку, які будуть поліпшувати собі житлові умови і відповідно переїздити в квартиру побільше, будинок поновіше і т д. Є ще якісь люди типу мене які ніколи в житті не підуть в салон за автомобілем, але підуть в новобудову за квартирою, але таких теж не дуже багато.
Тому от мабуть десь тисяч 150 і назбирається, якщо не менше.
Але враховуючи скільки житла зараз будується і скільки його будуть будувати в найближчі роки, то вистачить всім...
А звичайний пересічний... він скоріше ото з'їзд/роз'їзд влаштовує ніж вкладає якісь нові кошти в ринок.
  Хомякоид написав:Мені здається щоб реально скирдувати в Києві потрібно при свому житлі заробляти принаймні 1500 USD на людину.

Теж схиляюсь до того що треба 1500+. Бо як раз маю знайому людину як приклад, в якої зарплата близько 1000$, з яких 250 з'їдає оренда, а решту зїдає харчування, побутові витрати, подорожі, періодичні оновлення техніки і т д.
В результаті накопичувати може десь якісь там пару сотень на місяць, що в рік дасть лише приблизно $2.5 тис, фактично що ніяк не допоможе в придбанні житла.
Інша справа коли було б 1500$, тоді відкладаючи 750$ на місяць можна за 3-4 роки переїхати в якийсь Навігатор з ремонтом від забудовника, позбутись орендного тягара, і зібрати кошти вже на нормальне житло.
Santehnik

Подякував: 12 раз.
Подякували: 157 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2020 14:24

Хомякоид написав:
  Santehnik написав:

Як ви оцінюєте відсоток непересічного в Києві на сьогодні ?
5-10 %
Мені здається щоб реально скирдувати в Києві потрібно при свому житлі заробляти принаймні 1500 USD на людину.

$250 на одного, якщо оренда кімнати
$500 на двох, якщо оренда 1к квартири

1500 USD на людину, це хіба в Берліні

Сам то скільки тратиш в ФРН?
flyman

Подякував: 1605 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
  #<1 ... 44454446444744484449 ... 12455>
Форум: