Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
greenozon ФФУ заблочили на 5 років, тобто до жовтня-2027 включно. Представники НКЦПФР пишуть у відповідях на заяви, що ніхто ніяких рішень не прийме напротиріч указу Президента, а по телефону кажуть - виждіть 5 років і все запрацює, інакше - ніяк.
greenozon написав:... На момент введення санкцій у ФФУ було відкрито майже 13 тис. рахунків З цієї заяви можна було зробити висновок, що НКЦПФР планує розробити механізм, завдяки якому клієнти брокера зможуть отримати свої кошти. Але ці сподівання не справдилися. ...
adj Комітет Гетманцева мені написав, навесні, що для вирішення будутьготувати відповідний законопроект. В Телеграмі місяці 2 тому запитав Гетманцева чи рухається справа - каже працюють. Скоро напишу запит з цим питанням - побачимо.
adj написав:Ну то залишилось чекати лише 4 з гаком років, навіть немає сенсу писати якийсь закон щоб вирішити ситуацію
написав до НКЦПФР чи вчинили вони якихось дій, щоб санкції не було продовжено і чи бентежить їх що в такому випадку інтереси клієнтів залишаться знову поза увагою. Відповідь - ідіть або до суду щоб санкції зняти, або пам"ятайте що санкції можна зняти з подачі того, хто їх прийняв або з подачі тих, хто рекомнендував. РНБО відповідає взагалі ні про що на запити, запит до СБУ відповідний написав, чекаю. І вам також раджу - хоч увага буде прикута - не мовчіть. У цьому ланцюжку мене тішить поки що одне - сам Гетманцев підписав запити до МФ, НБУ, НКЦПФР після мого звернення до його Комітету, і відповіді на Гетманцева написали очільники цих установ. Гетманцев їм вказав, що в цьому випадку порушується вельми обгрунтовано. Як відомо, нам, фізикам, з цих установ ідуть відписки за підписами не очільників. У відповідях Гетманцеву все чітко розписано. Основне - наявна правова колізія, гроші на спецрахунках НБУ, казначейство їх виплачує, після зняття санкцій типу все буде добре. Тобто, увага очільників - прикута. Якби ще привернути якось увагу РНБОУ та СБУ - хто що може запропонувати - в який спосіб це можна зробити?
greenozon написав:цікава бесіда загалом про фондовий ринок але є багато про ФФУ
1. Дякую за відео, дійсно цікаве, в цілому - висновки в ньому підтверджують наші напрацювання, які ми тут обговорювали; 2. Пишіть масово звернення до НКЦПФР та до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики - це саме радить робити фахівець у цьому відео - звернення будуть підставою для прискорення напрацювання шляхів виходу з ситуації.
adj написав:Ну то залишилось чекати лише 4 з гаком років, навіть немає сенсу писати якийсь закон щоб вирішити ситуацію
написав до НКЦПФР чи вчинили вони якихось дій, щоб санкції не було продовжено і чи бентежить їх що в такому випадку інтереси клієнтів залишаться знову поза увагою. Відповідь - ідіть або до суду щоб санкції зняти, або пам"ятайте що санкції можна зняти з подачі того, хто їх прийняв або з подачі тих, хто рекомнендував. РНБО відповідає взагалі ні про що на запити, запит до СБУ відповідний написав, чекаю. І вам також раджу - хоч увага буде прикута - не мовчіть. У цьому ланцюжку мене тішить поки що одне - сам Гетманцев підписав запити до МФ, НБУ, НКЦПФР після мого звернення до його Комітету, і відповіді на Гетманцева написали очільники цих установ. Гетманцев їм вказав, що в цьому випадку порушується вельми обгрунтовано. Як відомо, нам, фізикам, з цих установ ідуть відписки за підписами не очільників. У відповідях Гетманцеву все чітко розписано. Основне - наявна правова колізія, гроші на спецрахунках НБУ, казначейство їх виплачує, після зняття санкцій типу все буде добре. Тобто, увага очільників - прикута. Якби ще привернути якось увагу РНБОУ та СБУ - хто що може запропонувати - в який спосіб це можна зробити?
Особисто я вже зневірився (що держава щось тут буде вирішувати). ФФУ це був просто експеремент для мене. Мій основний брокер це IBKR де я і збираюсь далі інвестувати. Зі своєї сторони я написав звернення у всі можливі інстанції (крім комітета в ВР). Від всіх отримав дуже обгрунтовані відповіді чому вони нічого не будуть робити.
ЗІС-5 Так, тіпа ми дуже переживаємо, але є рішення РНБО бла бла бла, так би ми звісно вам допомогли але... У мене просто запитання тоді, а на віщо нам ці різні гілки влади, окремі регулятори які видають ліцензії, перевіряють гравців ринку, живемо прямо в королівстві. Та й добре якби рішення було прийнято тут і зараз бо треба було би, але я не бачу якихось дій щоб зараз відкатити ситуацію назад і швидко зробити її вже по процедурі так щоб випустити заручників ситуації.
Ну нехай граються люди в управління держави, я надіюсь їм це дуже радує їх его. Особисто чекаю на відкриття кордонів і що буде з допомогою "партнерів" (в кавичках бо це не партнери а спонсори, донори) в бюджет і коли прийдеться жити вже на "свої". Тоді звісно будуть дифірамби про інвестиції, про наших славетних ВНУТРІШНІХ інвесторів! Які будуть разом своїми капіталами відбудовувати країну пліч-о-пліч з західними інвесторами
Якщо забрати емоції то просто розумію що там (у ФФУ) було півтора інвесторів, сума не велика, в основному були фізики, тому це виключно наша проблема, нікому ми не цікаві. І дурні ми тому, що повірили що ліцензія НКЦПФР у брокера щось означає в цій державі.
adj я не пам"ятаю, чи згадував тут - я написав до НКЦПФР запит з питанням що ви зробили для того, щоб санкції не були продовжені після сплину 5-річного терміну, відповідь - зняти може лише той, хто наклав, з подачі того, хто запропонував. НКЦПФР себе так позиціонуює, що їх і не має "парити" це питання. Чекаємо. Дякую Вам за інформацію.